20.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ξέσπασε στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός (pics)

Ιδιαίτερη ομάδα η Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ιδιαίτερο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη επί των Ισραηλινών για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με το 94-64 που λέει από μόνο του πολλά.

Ήταν να βρουν τον ρυθμό τους οι «ερυθρόλευκοι». Μετά τα πρώτα λεπτά στα οποία οι Ισραηλινοί είχαν το προβάδισμα (4-7 στο 3’30’’, 12-13 στο 6’10’’) άρχισαν σιγά σιγά να επιβάλλουν το δικό τους παιχνίδι με πίεση στην άμυνα και έναν εκπληκτικό Τζαμέλ Μακλίν να σημειώνει 12 πόντους σε ένα πεντάλεπτο, διαλύοντας οποιαδήποτε προσπάθεια της Μακάμπι Τελ Αβίβ να τον σταματήσει. Το αποτέλεσμα ήταν η αυλαία στην πρώτη περίοδο να πέσει με ένα +8 (24-16).

Ούτε ο τραυματισμός του Μακλίν στη μέση, που τον οδήγησε άμεσα στα αποδυτήρια, συνοδεία του ιατρικού επιτελείου, ήταν αρκετός για να ανακόψει το ρυθμό του Ολυμπιακού που ανέβασε το δείκτη της διαφοράς στο +11 (37-26, 15’). Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκεί για να απαντήσουν και στο δίδυμο των Τάιους  - Τόμας με τον Γιώργο Πρίντεζη στη θέση πέντε και ελληνική πεντάδα στο παρκέ (Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης), που μετέτρεψε το 37-31 (16’) στο 53-40 του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, αλλά και να διατηρεί τις καλές συνεργασίες του στην επίθεση. Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία των δύο αρχηγών του, του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη, καθοριστικός ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που ανάγκασε τον Σπάχια να αποσύρει και πάλι τον Παραχούσκι και να πάει με το δίδυμο Τάιους – Τόμας στο ζωγραφιστό, την ώρα που ο Κώστας Παπανικολάου είχε κρατήσει τον Ρολ στους πέντε πόντους ως το 25’. Όλα αυτά βοήθησαν να φτάσει η διαφορά στο +20 (66-46, 27’10’’) διά χειρός Χόλις Τόμπσον με τον Γιώργο Μπόγρη να οδηγεί και στο +23 μετά από επιθετικό ριμπάουντ (75-52, 31').

Ο Ολυμπιακός συνέχισε... ακάθεκτος με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αναγκάζει τον Σπάχια να καλέσει τάιμ άουτ με τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 83-56 (34'10''). Το +30 πάντως το έγραψε ο Κάιλ Ουίλτζερ (88-56, 35'20'') και οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν ως το τελικό ....

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΑ ΜΙΣΑ: Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες είχαν μεγάλη διαφορά σε δύο στατιστικές κατηγορίες που ήταν κλειδί όμως για αυτό το +13. Ο Ολυμπιακός είχε 15 ασίστ και 3 λάθη, ενώ η Μακάμπι είχε αντίστοιχα 7 και 8.

TO XΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΪΝ: Λίγο μετά την έναρη της τέταρτης περιόδου η Μακάμπι είδε τον Κέιν να τραυματίζεται και να αποχωρεί στον πάγκο, υπό το χειροκρότημα της ερυθρόλευκης κερκίδας.

ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΠΕΝΤΑΔΑ: Εκεί γύρω στο 35' ο Ολυμπιακός έπαιξε με μια σύνθεση που δεν συνηθίζει είναι η αλήθεια: Με πέντε ξένους... Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Τόμπσον, Ουίλτζερ, Μιλουτίνοφ συναντήθηκαν στο παρκέ.

Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Πεεράντι (Εσθονία)

Δεκάλεπτα: 24-16, 53-40, 70-51, 94-64

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ