13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μεγάλο(ς) Καλάθη(ς)!

Ένα απίθανο τρίποντο με ταμπλό του Νικ Καλάθη στα 0.2" για τη λήξη χάρισε ένα τεράστιο «διπλό» του Παναθηναϊκού με 78-77 στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, με τους «πράσινους» να τα φέρνουν... όλα τούμπα για την οκτάδα, ικανοί με ένα «4 στα 4» στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα να πάρουν την πρόκριση.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε το πρώτο καλάθι του αγώνα με τρίποντο του ΝτεΣόν Τόμαςόμως ακολούθησε ένα σερί 7-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μπροστάρη τον Ντάνιελ Χάκετ οποίος ήταν «ζεστός» στο ξεκίνημα. Οι «πράσινοι» πάντως δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και βρίσκοντας λύσεις προσπέρασαν 16-14 στο 8', ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 20-18 υπέρ των γηπεδούχων.

Η δεύτερη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους να κυριαρχούν από το 13' και μετά και μάλιστα ξέφυγαν για πρώτη φορά με διαφορά επτά πόντων (35-28, 17'). Σ' εκείνο το σημείο το «τριφύλλι» αντέδρασε και μείωσε 35-33. Τελικά ένα buzzer beater δίποντο του Τόμας διαμόρφωσε το 41-35 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να σκοράρει για τρεις και να στέλνει τη διαφορά στους 10 πόντους (49-39, 23'), με τον Ρικ Πιτίνο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι οδηγίες που έδωσε έπιασαν τόπο και η ελληνική ομάδα μείωσε 49-44 δύο λεπτά αργότερα. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό, αλλά ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι με όποιον τρόπο μπορούσε. Διαδοχικοί πόντοι του Λεκαβίτσιουςέγραψαν το 55-51 και στο 30' ο φωτεινός πίνακας της «Mega Sport Arena» έγραφε 59-58.

Ο Γκιστ κέρδισε «μάχες» στη ρακέτα, δίνοντας το δικαίωμα στον Λάνγκφορντ να σημειώσει με τρίποντο το 64-65 και να βάλει μπροστά τους «πράσινους» με έξι λεπτά για τη λήξη. Το επιθετικό «μπλακ άουτ» που ακολούθησε, όμως, μαζί με τις απαντήσεις του Χάινς κοντά στο καλάθι, επέφεραν επιμέρους σκορ 10-2 για τους Μοσχοβίτες, για να προηγηθούν με 74-67 στο δίλεπτο για τη λήξη κι εκεί, ουσιαστικά, να μοιάζουν να μηδενίζονται οι ελπίδες του «τριφυλλιού». Κάπου εκεί, όμως, υπήρχε ο Τόμας, που με γκολ-φάουλ και τρίποντο στη συνέχεια έφερε την ισοφάριση, με όλα να είναι πιθανά στα τελευταία 58 δεύτερα (74-74). Ο Χάκετ αστόχησε, αλλά ο Χίγκινς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και μετά το αμφισβητούμενο φάουλ του Κλιπάτρικ, για να σημειώσει με βολές το 76-74 στα 22". Ο Γκιστ δεν απάντησε, έχοντας 1/2 βολές, αλλά τον μιμήθηκε ο Κλάιμπερν, δίνοντας στα 9" την ελπίδα στον Παναθηναϊκό, για να έρθει με το απίθανο τρίποντο ο Καλάθης να γράψει το 77-78.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ: Το σπουδαίο σουτ του Νικ Καλάθη στο τέλος του αγώνα μπορεί να σημαίνει και την πρόκριση, αν και το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού σημείωσε 11 πόντους με εννέα ασίστ και, φυσικά, το νικητήριο καλάθι του αγώνα, για το λόγο αυτόν άλλωστε γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στις έξι λιγότερες κατοχές που είχε (9 λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ, τρία λιγότερα λάθη), ο Παναθηναϊκός αντιπαρέταξε αποτελεσματικότητα, με 40.9% στα δίποντα και 56.3% στα τρίποντα, έναντι 35.6% και 50% αντίστοιχα για την ΤΣΣΚΑ. Ποσοστά, που φυσικά σου δίνουν δικαίωμα να πιστεύεις στο «διπλό» σε κάθε έδρα.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ