21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η νόσος του Κρόουν “χτύπησε” τον Ασίκ

Η media day των Pelicans έκρυβε και μια στενόχωρη είδηση. Όπως έγινε γνωστό από την ομάδα και μετέφερε μέσω "τιτιβίσματος" ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Σάλερσον, ο Ομέρ Ασίκ νοσηλεύεται στην Mayo Clinic, έχοντας προσβληθεί από τη Νόσο του Κρόουν.

Όπως αναφέρει σε δεύτερο tweet σχετικό με το θέμα "ο μάνατζερ της ομάδας Ντελ Ντεμπς, ενημέρωσε πως ο Τούρκος διεθνής δεν θα βρίσκεται στην προετοιμασία και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση."

Δείτε πως εξηγεί η wikipedia τι είναι η νόσος του Κρόουν: "H νόσος του Crohn ή κοκκιωματώδης κολίτιδα ή τοπική εντερίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου άγνωστης αιτιολογίας, η οποία προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου και αφορά σε όλο το τοίχωμα του εντέρου αλλοιώσεις, οδηγώντας σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές."

Θεωρείται πάντως πως με τη σωστή αγωγή το άτομο που προσβάλλεται από τη συγκεκριμένη νόσο, μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του, ακολουθώντας τη σχετική αγωγή. Ο Ασίκ θα μπορούσε ακόμη και να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ, όπως έκανε και ο Λάρι Νανς Jr, ο οποίος έμαθε πως έχει τη νόσο του Κρόουν στα 16 του: "Πάντα λέω το ίδιο: Μην το αφήσεις να σε κρατήσει πίσω και να καθορίσει τη ζωή σου με οποιονδήποτε τρόπο."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ