19.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Bασίλισσα της Βαλτικής! (vid)

Διατηρώντας τη σοβαρότητά της, η ΑΕΚ έκανε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση στο Basketball Champions League και πήρε αυτό που ζητούσε στη Λιθουανία. Τη νίκη επί της αδιάφορης Λιετκαμπέλις (84-65), χάρη στην οποία μπορεί να "κλειδώσει" από τώρα την πρώτη θέση στον Γ' όμιλο, αν η Μπάμπεργκ νικήσει αύριο τη Χάποελ στην Ιερουσαλήμ. Διαφορετικά θα το κάνει την άλλη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Αντβέρπ. Ο Βινς Χάντερ ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αλλά είχε δίπλα του άλλους τρεις παίκτες που σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων και τους Θίοντορ-Σαντ Ρος, που μοίρασαν μαζί 15 ασίστ! Απόδειξη της εξαιρετικής εμφάνισης που πραγματοποίησε η Ένωση.

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι και με το δίδυμο Θίοντορ-Χάντερ να συνεργάζεται καλά στην επίθεση κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα πέντε πόντων (13-8), το οποίο διατήρησε μέχρι το 7'. Η άμυνα ήταν καλή, υπήρχε παρουσία και στο επιθετικό ριμπάουντ, όμως όταν άρχισαν οι αλλαγές του Μπάνκι, χάλασε και ο ρυθμός. Και το σκηνικό άλλαξε άρδην.

Η Λιετκαμπέλις με τον Ουίλσον να κάνει πολλή δουλειά στο κομμάτι της δημιουργίας και με τα τρίποντα του Κουλβιέτις, όχι μόνο πήρε το προβάδισμα πριν να λήξει η πρώτη περίοδος (22-18), αλλά στο 13' ολοκλήρωσε ένα σερί 15-1 και προηγήθηκε με 27-18. Κατάφερε μάλιστα να σταθεροποιήσει για κάποια διάτημα σε αυτό το επίπεδο τη διαφορά, η οποία στο 14' έφτασε και τους 11 πόντους (29-18). 

Μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου, ωστόσο, η ΑΕΚ επανήλθε στο παιχνίδι. Επέστρεψε στην πεντάδα ο Χάντερ, η άμυνα έγινε ξανά πιεστική χαλώντας τα ποσοστά των παικτών των γηπεδούχων και στην επίθεση ανέλαβε δράση ο Γιόνας Ματσιούλις. Μπροστά στους συμπατριώτες του ο Λιθουανός πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους και πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 18-4, που ανέτρεψε για μία ακόμα φορά τους συσχετισμούς και έφερε ξανά μπροστά με 38-35 την ΑΕΚ (18'), η οποία προηγήθηκε με 40-37 στο τέλος του ημιχρόνου.

Το νερό είχε μπει στ' αυλάκι. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Χάντερ και Τζέιμς να παίζουν μαζί κάτω από τα καλάθια και να κάνουν θραύση, με αποτέλεσμα η Ένωση να προηγηθεί με 47-37 στο 22' και στη συνέχεια κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά σε αυτές τις τιμές, παρόλο που η Λιετκαμπέλις βρήκε επιθετικές λύσεις από τους Ντίμετς και Κουλβιέτις. Ο Γκρίφιν ήταν κι αυτός παρών για την ΑΕΚ, η οποία δεν απέφυγε πάλι κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και λάθη, ωστόσο ήταν γενικά συνεπής στην άμυνα, ενώ έπαιρνε πράγματα από πολλούς παίκτες της, εκτός από τον μόνιμο πρωταγωνιστή, Χάντερ. Όπως τους Σαντ Ρος, Θίοντορ στο κομμάτι της δημιουργίας και τον Λαρεντζάκη, ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου έκανε το σκορ 67-54.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί και στην τελευταία περίοδο. Η άμυνά της εξακολουθούσε να είναι καλή και να προσφέρει εγγυήσεις αποφυγής κινδύνων, ενώ στην επίθεση η μπάλα κυκλοφορούσε σωστά και ο Χάντερ έκανε τα δικά του. Στο 35' το σκορ έγινε 76-58 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, αφού η Λιετκαμπέλις δεν είχε ούτε τις δυνάμεις ούτε τη δυνατότητα να επιχειρήσει ανατροπή.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ... ΠΟΛΥΤΙΜΟ: Το ότι ο Βινς Χάντερ ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι του Basketball Champions League δεν συνιστά πλέον είδηση. Έκανε και πάλι θραύση γεμίζοντας τα στατιστικά του με 25 πόντους και 12/13 σουτ(!), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και τάπες. Πραγματική... ορχήστρα! Δίπλα του όμως είχε πολλούς συμπαραστάτες κι αυτό ήταν το κλειδί για την ΑΕΚ. Ο Γιόνας Ματσιούλις σκόραρε 18 πόντους, ενώ οι Τζόρνταν Θίοντορ και Χάουαρντ Σαντ Ρος μοίρασαν μαζί 15 ασίστ (7 ο πρώτος και 8 ο δεύτερος).

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ μοίρασε 28 ασίστ, ενώ έκανε 12 λάθη. Αυτός ο μεγάλος θετικός συντελεστής δείχνει πόσο καλό παιχνίδι έκανε στην επίθεση και εξηγεί γιατί νίκησε εύκολα, παρόλο που έχασε ξανά 14 αμυντικά ριμπάουντ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ