16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εφές, η εξιλέωση 18 χρόνια μετά!

Η Αναντολού Εφές ετοιμάζει τις βαλίτσες της για Βιτόρια, αφού στο Game 5 της προημιτελικής σειράς ήταν η νικήτρια με 80-71 έναντι της Μπαρτσελόνα, παίρνοντας δικαιωματικά τη θέση της στο Final Four μαζί με Φενέρ, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, με την πρόκριση αυτή να είναι η πρώτη ύστερα από 18 άγονα χρόνια, όταν και είχε περάσει στο Final Four της τότε Σουπρολίγκα.

Το παιχνίδι

Με μακρινές λύσεις η Μπαρτσελόνα στην αρχή προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα της Εφές και κατάφερε με όμορφο pick 'n' roll για τον Τόμιτς να προηγηθεί με 8-14 στο πεντάλεπτο. Η τουρκική ομάδα δεν μπορούσε να σκοράρει με άλλο τρόπο από το τρίποντο, αλλά η εξαιρετική δουλειά του Σίνγκλετον στις δύο πλευρές του παρκέ είχε αποτέλεσμα στο 23-28 της πρώτης περιόδου.

Με λύσεις του Ερτέλ ήρθε και το +7 για τους Καταλανούς στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου (25-32) κι εκεί εμφανίστκαν οι γκαρντ του Αταμάν, με τον Μπομπουά να «σπρώχνει» στην αντεπίθεση και το τρίποντο του Μίτσιτς να φέρνει προβάδισμα στο τρίλεπτο για το τέλος της περιόδου (40-39).Ο εξαιρετικός στις δύο ρακέτες Μοερμάν μπήκε στην «εξίσωση» και ο Άντερσον έβαλε άλλο ένα «λιθαράκι» για το 47-42 του ημιχρόνου.

Οι συνεργασίες των Λάρκιν και Μοερμάν ήταν σήμα κατατεθέν για την Εφές στην τρίτη περίοδο και για τα πρώτα επτά λεπτά της, με κοντινές λύσεις του πρώτου κι ένα τρίποντο του δεύτερο να φέρνουν την απόσταση κοντά σε διψήφιο νούμερο (57-50). Ο Χάνγκα με πέντε απανωτούς πόντους έδειξε πως η Μπάρτσα είναι... παρούσα κι ένα σουτ του Κούριτς έφερε ένα επιμέρους 1-7, αλλά το νέο τρίποντο του Λάρκιν έδωσε ανάσα στους γηπεδούχους, που έμπαιναν στο φινάλε με ένα ισχνό +4 για τα δεδομένα του ματς (61-57).

Στο πρώτο τρίλεπτο του τελευταίου δεκαλέπτου ένα σερί 7-0 έφερε σε πολύ καλή θέση της Εφές (68-57), ενώ ένα νέο τρίποντο του Μοερμάν φάνηκε να «καθαρίζει» το ματς στα 4 λεπτά για το τέλος, ενώ ο Ρίμπας προσπαθούσε να προσφέρει μάσκα οξυγόνου στην ομάδα του (73-63). Η συνεργασία των Ρίμπας και Σίνγκλετον έφερε την ελπίδα με ένα 0-5 κι ένα μακρινό σουτ του πρώτου μείωσε σε 73-71, με 95" να απομένουν. Ένα λάθος του Σίνγκλετον, όμως, που δε σούταρε και το τρίποντο στα 28" του Μοερμάν έδωσαν την «χαριστική βολή», με ένα λάθος στην επαναφορά των «Μπλαουγκράνα» να ολοκληρώνει τιν τουρκικό θρίαμβο.

Δεκάλεπτα: 23-28, 47-42, 61-57, 80-71

Η ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ: Ο Σέιν Λάρκιν (18 π., 7 ασ.), ο Αντριέν Μοερμάν (18 π.) και ο Βασίλιε Μίτσιτς (10 π., 10 ασ.) ήταν τρεις παίκτες, που έφεραν μέχρι αυτό το σημείο της Εφές. Στο κρίσιμο ματς, οι εν λόγω «ακρογωνιαίοι λίθοι» ήταν παρόντες και της χάρισαν την πρόκριση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να έχει 4 παραπάνω κατοχές, αλλά ο καλύτερος συσχετισμός ασίστ λαθών για τους γηπεδούχους (23-10 έναντι 18-14), αλλά και η ελαφρώς καλύτερη ευστοχία της στα σουτ εντός παιδιάς (53.5% έναντι 50% στα δίποντα και 43.6% έναντι 40% στα τρίποντα) ισοστάθμησαν αυτή τη διαφορά αυτή και έφεραν την πρόκριση.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ