19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

“Ερυθρόλευκος” και με την βούλα ο Μπόγρης!

Η είδηση είχε «ταξιδέψει» λίγο νωρίτερα, σήμερα (30/6) ήρθε και η επισημοποίησή της. Ο Γιώργος Μπόγρης έβαλε την υπογραφή του και πλέον είναι παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο διεθνής σέντερ μετά από τρία χρόνια στην Ισπανία, παρουσιάζοντας κάθε σεζόν και πιο βελτιωμένο πρόσωπο, είχε αποφασίσει να κάνει το επόμενο βήμα, αναζητώντας μια θέση στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός έδειξε με τον τρόπο του πως τον υπολογίζει, κατέθεσε γρήγορα την πρότασή του, την οποία και αποδέχθηκε ο Μπόγρης.

Έτσι μετά από τρεις χρονιές στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, στην ACB, με την ΜόραΜπανκ Ανδόρρα, την Μπιλμπάο και την Ιμπεροστάρ Τενερίφε, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Basketball Champions League, έχοντας επιλεγεί ως ο καλύτερος σέντερ της διοργάνωσης, επιστρέφει εντός συνόρων για τους «ερυθρόλευκους». Ο 28χρονος υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1+1 χρόνια και θα είναι μέλος της front line του Ολυμπιακού, στην οποία βρίσκονται ακόμη ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Κεμ Μπιρτς.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή  Γιώργο Μπόγρη.

Ο Έλληνας σέντερ, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Πειραιώτες και θα ενισχύσει τη φροντ λάιν των «ερυθρόλευκων» για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το who is who του Γιώργου Μπόγρη

Hμ. Γεν.: 19/02/1989

Τοπ. Γεν.: Αθήνα

Ύψος: 2.10

Πρ. Ομάδες: Ηλυσιακός (2006-2009), Παναθηναϊκός (2009-2011), Περιστέρι (2011), Άρης (2011-2012), Πανιώνιος (2012-2013), ΠΑΟΚ (2013-2014), Ανδόρα (2014-2015), Μπιλμπάο (2015-2016), Τενερίφη (2016-2017).

Ομαδικές Διακρίσεις

- Χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών το 2009 στο Ευρωμπάσκετ της Ρόδου

- Αργυρό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων το 2007 στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας

- Δύο πρωταθλήματα Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό (2010, 2011)

- Μια Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό (2011)

- Ένα Τσάμπιονς Λιγκ με την Τενερίφη (2017)

Ατομικές Διακρίσεις

- Μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2017

- Πιο βελτιωμένος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος το 2014».

Η χαρά του… συμπαίκτη

Ο Μπόγρης είναι ένας από αυτούς τους παίκτες που θα «αδικείται» μονίμως από τους αριθμούς. Δεν μπορείς να «πουλήσεις» τα στατιστικά του και πολλές φορές μόνο οι συμπαίκτες και κυρίως οι προπονητές του είναι αυτοί που κατανοούν τι πραγματικά προσφέρει στην ομάδα.

Πρώτο βασικό στοιχείο είναι πως δεν εκβιάζει προσπάθειες. Σε αντίθεση με τους περισσότερους σέντερ πολλές φορές πρώτη του επιλογή δεν είναι το σκοράρισμα, αλλά η πάσα. Αν δει πως συμπαίκτης του είναι σε καλύτερη θέση, η μπάλα θα πάει σε αυτόν. «Σπάει» πολύ καλά την μπάλα στην περιφέρεια και οι σουτέρ θα βρουν τον δικό τους άνθρωπο στο πρόσωπό του.

Δεύτερο στοιχείο και κάτι που έχει σχολιαστεί ουκ ολίγες φορές φέτος σε Ισπανία και BCL, είναι η πολύ καλή αίσθηση του χώρου που έχει. Κινείται εξαιρετικά χωρίς την μπάλα και μπορεί έτσι να τον «βρουν» οι συμπαίκτες του εύκολα και να ανεβάσουν τις δικές τους ασίστ, καθώς έχει και πολύ καλά τελειώματα.

Τρίτο στοιχείο, τα καλά σκριν: Το παιχνίδι της Τενερίφης στηριζόταν κατά πολύ στα σουτ τριών πόντων. Τα περισσότερα έβγαιναν χωρίς πίεση, ακριβώς λόγω των καλών σκριν που έκανε ο ίδιος (και όχι μόνο), αφού δεν φοβάται την επαφή. Παράλληλα η πολύ καλή εφαρμογή του πικ εν ρολ τον καθιστά έτοιμο να κουμπώσει με παίκτες όπως ο Σπανούλης ή ο Μάντζαρης.

Τέταρτο στοιχείο: Τα βασικά… Θα κάνει σκριν, θα καθαρίσει τη ρακέτα στο ριμπάουντ για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, θα παίξει με πρόσωπο, αλλά και με πλάτη, έχει τελειώματα και με το αριστερό και με το δεξί. Δεν είναι τυχαίο πως το Basketball Champions League στο ξεχωριστό βίντεο που έφτιαξε γι’ αυτόν τον αποκαλεί “Mr Fundamendals”.

Πέμπτο στοιχείο το σουτ από μέση απόσταση. Από τα πιο σταθερά στοιχεία του παιχνιδιού του. Όπως είχε δηλώσει και ο συμπαίκτης του στην Τενερίφη, Άαρον Ντόρνεκαμπ, «πρέπει να του δώσεις την μπάλα, γιατί απλά δεν τα χάνει». Και για να το λέει αυτός, κάτι θα ξέρει.

Έκτο στοιχείο, η δουλειά. Από τα διάφορα που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και δεν ισχύουν για τον Γιώργο Μπόγρη, είναι αυτό που έχει τη μικρότερη βάση. Και αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε. Από τα χρόνια στον Παναθηναϊκό που ανεβοκατέβαινε σκαλιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο Ιούλιο μήνα με τον γυμναστή μέχρι την Ιμπεροστάρ Τενερίφε, με τον γυμναστή του να του πλέκει το εγκώμιο και δημοσίως. Είναι το κομμάτι στο οποίο οι φήμες τον αδικούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο!

Έβδομο, μη μπασκετικό, αλλά άκρως σημαντικό επίσης: Είναι ένα πρόσωπο πάντα θετικό. Δύσκολα θα νευριάσει, δύσκολα θα χάσει τον έλεγχο, ποτέ δεν θα μεταφέρει τα προβλήματά του στα αποδυτήρια. Αντίθετα, τα αφήνει πάντα έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων ότι κι αν έχει γίνει. Ήταν ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά του που ξεχώρισαν στην Ισπανία, όπου το χαμόγελο και το πείραγμα δεν ποινικοποιούνται. Δύο παλιές δόξες και νυν σχολιαστές στην ισπανική τηλεόραση τον αποκαλούσαν «ψυχή της ομάδας» γιατί δεν σταματούσε ποτέ να ενθαρρύνει και να σπρώχνει τους συμπαίκτες του, αλλά και τον κόσμο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ