15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εμφάνιση κυριαρχίας και θρίαμβος για τον Προμηθέα

Η 7η νίκη σε 10 ματς του BCL είναι γεγονός και φέρνει τον Προμηθέα ένα βήμα από τους “16” της διοργάνωσης. Η ομάδα της Πάτρας είχε τον τρόπο κάθε φορά που την πλησίαζε η Μπαϊρόιτ, να παίρνει διαφορές ικανές να της δώσουν μια τελικά άνετη νίκη με 95-83.

 


Σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα, ο Τσαϊρέλης σταμάτησε στην άμυνα του Κάσιους Ρόμπερτσον που εκνευρίστηκε, υπό το βάρος της βαριάς τελικά ήττα της ομάδας του και του πέταξε την μπάλα στο πρόσωπο. Υπήρξε ένταση και αφού οι διαιτητές είδαν το βίντεο απέβαλαν τόσο τον παίκτη της Μπαϊρόιτ όσο και τον Έλις, δίνοντας ωστόσο πέντε βολές στους Γερμανούς που δεν μπορούσαν βέβαια να αλλάξουν κάτι στην πραγματικότητα.

 

Ο Προμηθέας βγάζοντας ενέργεια στο παιχνίδι του και με υψηλή, επιθετική παραγωγικότητα κατάφερε να προηγηθεί με 12 πόντους (25-13), δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου όμως στον χρόνο που απέμενε για την ολοκλήρωση της, οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν τη διαφορά (28-23).

 


Το βασικό πρόβλημα του Προμηθέα ήταν τα ριμπάουντ αφού στο τέλος του ημιχρόνου είχε τα μισά από την αντίπαλο του (10-20). Οι Γερμανοί έγιναν πιο σκληροί στην άμυνα τους και βρίσκοντας με μεγάλη άνεση σκορ από δεύτερες επιθέσεις (2-12 το επιμέρους σκορ του ημιχρόνου σε αυτό το κομμάτι), προηγήθηκαν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (41-42). Με τρίποντο του Κασελάκη όμως ο Προμηθέας έκλεισε το πρώτο μέρος με το μικρό έστω προβάδισμα των δύο πόντων (44-42).

 


Ένα σερί 7-0 επέτρεψε στον Προμηθέα να βρεθεί στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου με διαφορά εννιά πόντων (51-42) και συνεχίζοντας με υψηλά ποσοστά στην επίθεση και ειδικά από την περίμετρο, διατήρησε αυτό το πλεονέκτημα μέχρι το τέλος της (71-63). Το παιχνίδι όμως είχε αρκετό δρόμο μπροστά του.

 

 


Η Μπαϊρόιτ κρατώντας τους γηπεδούχους στους δύο πόντους στα πρώτα τρία λεπτά της τέταρτης περιόδου, πλησίασε στους τέσσερις (73-69) όμως ο Προμηθέας είχε και πάλι τον τρόπο να ξεφύγει με 79-69. Τρία λεπτά πριν το φινάλε, το 89-78 έδειχνε να “καθαρίζει” τη νίκη για την ομάδα της Πάτρας που περιορίζοντας τα λάθη της και έχοντας καλές επιλογές και στις δύο πλευρές του παρκέ ως το τέλος, κράτησε την πολύτιμη νίκη.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-23, 44-42, 71-63, 95-83.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Ρίον Μπράουν πρόσθεσε μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του σημειώνοντας 31 πόντους με αψεγάδιαστη στατιστική: 1/3 βολές, 12/14 δίποντα, 2/5 τρίποντα και πέντε ριμπάουντ. Με όποιο τρόπο κι αν προσπάθησαν να τον σταματήσουν οι Γερμανοί, δεν τα κατάφεραν.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ο Προμηθέας εκτέλεσε με εντυπωσιακά ποσοστά εντός παιδιάς, “κρύβοντας” την αδυναμία του στο αμυντικό ριμπάουντ που επέτρεψε στην Μπαϊρόιτ να σημειώσει 19 πόντους από δεύτερες επιθέσεις. Είχε 65,1% στα δίποντα και 55,5% στα τρίποντα. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν το κομμάτι που αφορούσε στη δημιουργία αφού καταγράφηκαν 28 ασίστ στη στατιστική της αχαϊκής ομάδας!

 


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαλντίνι (Ιταλία), Ματζόνι (Ιταλία), Ζουράποβιτς (Βοσνία)

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ