20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γκαζωμένη η Μπασκόνια “έπνιξε” την Ζενίτ

Η Μπασκόνια δεν θα μπορούσε να μην "εξαργυρώσει" τον θρίαμβό της επί της ΤΣΣΚΑ πριν από δυο μέρες και το έκανε νικώντας πάί εντός έδρας την Ζενίτ με 70-60. Το παιχνίδι ήταν κακό αφού οι Ρώσοι πήγαν να το "κλέψουν"... καταστρέφοντάς το, αλλά η ομάδα του Περάσοβιτς με εμφανώς περισσότερες λύσεις και καλύτερη ποιότητα, το πήρε φτάνοντας στο 5-5, μένοντας κοντά στην οκτάδα και αφήνοντας την Ζενίτ μοναδική ουραγό με δύο νίκες, μετά και την επιτυχία της Φενέρ στην Λυόν.

Η Ζενίτ μπήκε στο ματς με την γνωστή της αμυντική τακτική για να χαλάσει το αλέγκρο παιχνίδι της Μπασκόνια. Το κατάφερε σε ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο που έληξε με 15-18, σταδιακά ο Βιλντόσα και ο Τζάνινγκ έδωσαν το εύκολο μακρινό καλάθι που έψαχνε η ομάδα του Περάσοβιτς, μαζί και το προβάδισμα μέχρι το 34-28 του φτωχού σε θέαμα και ποιότητα ημιχρόνου.

Οι Ρώσοι με τον Αγιόν να τους καθοδηγεί σταθερά το πάλεψαν και για μισό τρίτο δεκάλεπτο, η Μπασκόνια είχε περισσότερες λύσεις και κυρίως είδε τον Σενγκέλια να ανεβαίνει και έφτασε στο 52-44 του 30ου λεπτού.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ: Ηταν φανερό ακόμα και την ώρα που η Ζενίτ αντιστεκόταν σθεναρά, ότι η Μπασκόνια θα το έπαιρνε το ματς, αφού είναι καλύτερη και πληρέστερη ομάδα. Χρειάστηκε όμως έστω και σε αυτή την συνθήκη, να κάνει ένα προσωπικό ξέσπασμα ο απόλυτος ηγέτης της, ο Τόρνικ Σενγκέλια και να βάλει αυτός το νερό στο αυλάκι στην τρίτη περίοδο.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπασκόνια έλεγξε στο δεύτερο ημίχρονο τα ριμπάουντ με Ντιοπ και Σενγκέλια και εν τέλει κυριάρχησε στον τομέα αυτό μεω40-26 παίρνοντας ώθηση και από τα 14 επιθετικά, ενώ η Ζενίτ πόνταρε πολλά στον σχεδιασμό της στο τρίποντο, αλλά με 6/25 δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Πέρα από τις επί μέρους επιδόσεις όμως, με 60 πόντους μέσα στην Βιτόρια δεν χαμογέλασε κανείς...

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ