10.2 C
Athens
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Οι τέσσερις… παρηγοριές του Χέιγουορντ (vids)

Ο τραυματισμός του Γκόρντον Χέιγουορντ συγκλόνισε τον πλανήτη και το Basketa.gr «φωτίζει» ορισμένες άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Λένε ότι τα μεγάλα προβλήματα τα στέλνει ο Θεός σ' εκείνους που μπορούν να σηκώσουν τα βάρη και να τα αντέξουν. Ο 27χρονος αθλητής έχει βιώσει αρκετές χαρές στη ζωή του μέχρι τώρα και ήρθε η πρώτη πολύ μεγάλη αναποδιά γι' αυτόν... Τα μηνύματα συμπαράστασης που έχει λάβει είναι αμέτρητα. Από τον Κόμπι Μπράιαντ και τον  Λεμπρόν Τζέιμς, μέχρι κάποιες ευρωπαϊκές ομάδες που θέλησαν να ευχηθούν περαστικά. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο γεννημένος στην Ιντιάνα σμολ φόργουορντ δεν μπορεί να ασχοληθεί με όλα αυτά. Θέλει απλώς να γίνει καλά.

Στον «Αλχημιστή», ο Πάολο Κοέλο έγραψε το εξής: «Όταν θες κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις». Στην περίπτωση του Χέιγουορντ κάτι τέτοιο συνέβη. Μετά την πρώτη του χρονιά στο Λύκειο, με ύψος μόλις 1,80 πίστευε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει καριέρα στο μπάσκετ, σε υψηλό επίπεδο, παρά το φανερό ταλέντο που διέθετε, αλλά και την όρεξη για σκληρή δουλειά. Κάπως έτσι θέλησε να ασχοληθεί με την άλλη μεγάλη αγάπη του, το τένις. Άλλωστε η πρώτη του εμφάνιση σε αθλητική διοργάνωση της πολιτείας όπου έμενε, ήταν μαζί με τη δίδυμη αδερφή του Χίδερ στα διπλά, στο Indiana State Open σε ηλικία 15 ετών το 2005.

Η μητέρα του -γνωρίζοντας ότι η πραγματική επιθυμία του παιδιού της ήταν να ασχοληθεί με την πορτοκαλί μπάλα- επέμεινε και του ζήτησε να συνεχίσει το μπάσκετ για έναν ακόμα χρόνο. Ως δια μαγείας, ο έφηβος Γκόρντον άρχισε να ψηλώνει. Και μάλιστα να ψηλώνει πολύ. Σιγά-σιγά κατάλαβε και ο ίδιος ότι η μοίρα του ήταν να γίνει μπασκετμπολίστας. Το κολέγιο του Μπάτλερ θα του άνοιγε τις πύλες του.

Ο μέντορας του

Ο Μπραντ Στίβενς προερχόταν από την πρώτη του χρονιά ως χεντ κόουτς στον πάγκο των Μπουλντόγκς. Είχαν προηγηθεί έξι σεζόν στις οποίες εργαζόταν ως βοηθός. Στα 32 του χρόνια είχε ήδη προλάβει να κερδίσει την εκτίμηση των ειδικών που έβλεπαν στο πρόσωπό του τον επόμενο μεγάλο Αμερικανό προπονητή. Και όχι άδικα. Οι δυο τους τα βρήκαν αμέσως. Ο μεν Στίβενς είδε στον Χέιγουορντ τον πρώτο παίκτη στην ιστορία του κολεγίου που θα μπορούσε να φτάσει τόσο ψηλά στο ντραφτ του ΝΒΑ, ενώ ο δε Γκόρντον κατάλαβε ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά και τα όσα του δίδασκε ο προπονητής του, θα μπορούσε να γίνει ένας ολοκληρωμένος φόργουορντ που θα έκανε καριέρα στο υψηλότατο επίπεδο. Προφανώς όταν υπάρχει τέτοια χημεία δύσκολα δεν θα εξελίσσονταν τα πράγματα καλά. Το καλοκαίρι του 2010 και μετά την ήττα στον τελικό από το Ντιουκ του Μάικ Σιζέφκι, ο Χέιγουορντ -είχε αστοχήσει στο σουτ της νίκης απέναντι στους Μπλου Ντέβιλς- πήρε την απόφαση για να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. Οι Γιούτα Τζαζ τον είχαν ξεχωρίσει και τον επέλεξαν χωρίς σκέψη στο νούμερο εννιά.

Η ζωή κάνει κύκλους

Στους Μορμόνους έπαιξε για επτά σεζόν. Συνολικά αγωνίστηκε σε 516 αγώνες, εκ των οποίων στους 408 ήταν μάλιστα και στη βασική πεντάδα. Σκόραρε κατά μέσο όρο 15,6 πόντους, αλλά αυτό που ήθελε ήταν να μετακομίσει σε μία ομάδα πρωταγωνίστρια. Η Βοστώνη που παραδοσιακά προτιμά να έχει λευκούς παίκτες στο ρόστερ της παρακολουθούσε διακριτικά την περίπτωσή του. Η παρουσία του Στίβενς στον πάγκο των Σέλτικς από το 2013 έκανε τον «γάμο» των δύο πλευρών δεδομένο, όποτε κι αν αυτός ερχόταν. Στις 14/7 του 2017 ο Χέιγουορντ ήταν πλέον παίκτης της ομάδας της Μασαχουσέτης. Βρέθηκε ξανά με τον μέντορά του, με στόχο να πετύχουν αυτό που άφησαν στη μέση με το Μπάτλερ. Να κατακτήσουν τον τίτλο. Όχι του NCAA, αλλά του ΝΒΑ. 

Αλλαγή πλάνων και νέα... ζωή

Ο Χέιγουορντ είναι βαθιά θρήσκος. Πιστεύει πως ό,τι συμβαίνει είναι θέλημα Θεού. Το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου είδε τον αριστερό του αστράγαλο να διαλύεται. Κι όμως, δεν πρόκειται να το βάλει κάτω. Θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να επιστρέψει δυνατότερος. Μέχρι τότε όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να αναρρώσει πλήρως και παράλληλα να ευχαριστηθεί όλες τις... παρηγοριές που θα έχει. Το μόνο που εξαιρείται από τα πράγματα που τον ευχαριστούν και δεν θα μπορεί να κάνει, είναι να παίζει τένις, όπως έκανε το καλοκαίρι του 2016 στο Σολτ Λέικ, στο πλαίσιο ενός φιλανθρωπικού τουρνουά.

Οι τέσσερις παρηγοριές του

Ο έρωτάς του με τη Ρόμπιν ήταν κεραυνοβόλος. Χρειάστηκαν μόλις πέντε μήνες σχέσης για να καταλάβουν ότι ήταν ήδη έτοιμοι για το επόμενο βήμα, αν και ο Γκόρντον είναι μεγαλύτερος κατά πέντε χρόνια. Είχαν άλλωστε κοινά. Αμφότεροι μεγάλωσαν στην Ιντιάνα, ενώ η Ρόμπιν ήταν αστέρι της ομάδας βόλεϊ του σχολείου της. Αυτό σήμαινε ότι λάτρευε τον αθλητισμό και μπορούσε να καταλάβει ότι ο μελλοντικός σύζυγός της θα είχε πολλές υποχρεώσεις με την ομάδα του. Στις 14/5/2014 το ζευγάρι παντρεύτηκε, ενώ είχαν ήδη αποφασίσει ότι ήθελαν να κάνουν παιδιά. Στις 6/6/2015 ο Χέιγουορντ έγινε για πρώτη φορά πατέρας, καθώς η σύζυγός του έφερε στη ζωή την Μπερναντέτ-Μαρί. Έπειτα από 13 μήνες, στις 11/7/2016 ο 26χρονος τότε Γκόρντον έγινε για δεύτερη φορά μπαμπάς, καθώς γεννήθηκε η Σάρλοτ Μάργκαρετ. Η αδυναμία του στις τρεις γυναίκες του είναι τεράστια και μετά τον τραυματισμό του, θα έχει τουλάχιστον την ευκαιρία να περάσει μπόλικο χρόνο μαζί τους.

 Εκτός αυτού όμως, ο Γκόρντον Χέιγουορντ έχει άλλο ένα πάθος. Τα βιντεοπαιχνίδια! Ο εθισμός του σε αυτά είναι πολύ έντονος. Είναι χαρακτηριστικό οι δικοί του άνθρωποι έχουν παραδεχτεί σε συνεντεύξεις τους, ότι σε πολλές περιπτώσεις αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο του σε αυτά. Παίζει φανατικά StarCraft II, League of Legends και Clash Royale. Και τα τρία έχουν ένα κοινό. Χρειάζονται χρόνο. Είναι παιχνίδια στρατηγικής που όμως έχουν πολύ υψηλό βαθμό εθισμού. Πλέον, ο Χέιγουορντ θα μπορεί να ευχαριστηθεί και τα video games, τα οποία ίσως τον βοηθήσουν να μην καταλάβει το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα μείνει μακριά από τα παρκέ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Χέιγουορντ θα βάλει τα δυνατά του και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να γυρίσει πιο δυνατός στα γήπεδα, επιβεβαιώνοντας τη σύζυγό του που υποστήριξε ότι είναι σίγουρη πως θα τα καταφέρει...

Δείτε βίντεο του Γκόρντον Χέιγουορντ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ