Η πρωτοβουλία του ΣΕΠΚ με στόχο να εξασφαλίσει κρατικό βοήθημα για τα μέλη του, δεν προκάλεσε τον ενθουσιασμό που θα έπρεπε σε αυτά. Ο όρος «να είναι ταμειακώς εντάξει» αντιμετωπίστηκε από αρκετούς ως... εκβιαστικός και φοροεισπρακτικός.
Το ποιοι προπονητές ήταν ενεργοί στις 14/3, όπως λένε οι προπονητές αποδεικνύεται εύκολα από τα φύλλα αγώνα. Ετσι κι αλλιώς, με τους άλλους περιορισμούς όπως να μην έχουν εισπράξει βοήθημα από άλλες εργασίες (η πλειοψηφία έχει) ή να μην είναι στο Δημόσιο, συν αυτοί που είναι σε ομάδες κατηγοριών που αναγκαστικά είναι δηλωμένοι στο ΙΚΑ, ο αριθμός μειώνεται από μόνος του σημαντικά.
Λένε λοιπόν οι προπονητές ότι από την ώρα που το μητρώο του υπάρχει στη ΓΓΑ και θα μπορούσαν αν κινούνταν και μόνοι τους να διεκδικήσουν το βοήθημα, ο ΣΕΠΚ μπαίνει να κάνει τον «μεσίτη» για λεφτά που θα βγουν από άλλα ταμεία και βάζει αντάλλαγμα δυσβάσταχτο. Διότι το ταμειακώς εντάξει δεν είναι τα 60 φετινά ευρώ, αλλά όσων χρόνων συνδρομές κάποιος δεν έχει δώσει. Υπενθυμίζοντας ότι σε πλήθος κατηγοριών δεν απαιτείται επικαιροποιημένη κάρτα για να κάθεται κάποιος σε πάγκο.
Το νόημα λοιπόν πολλών προπονητών, που εκφράστηκε και με δημόσια σχόλια κάτω από την ανάρτηση του ΣΕΠΚ για τη σχετική διαδικασία ήταν ότι σε αυτή τη συγκυρία, μια τέτοια πρωτοβουλία έπρεπε να γίνει ανυστερόβουλα. Και οι λογαριασμοί για τα μεταξύ τους χρέη να ξεκαθαριστούν σε άλλες εποχές. Με ένα γενικό ξεκαθάρισμα για το αν τελικά ο ΣΕΠΚ μπορεί να προσφέρει ουσιαστική συνδικαλιστική δράση και όχι μόνο να κάνει τις ετήσιες βραβεύσεις και τα σεμινάρια που μέχρι και για να «κατεβάσει» κάποιος πρέπει να πληρώσει.