Ολοκληρώθηκε η δέκατη όγδοη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.
1ος όμιλος Νότου
1) Στέλιος Καλεμτζάκης (Ακράτα)
Μπορεί να μην ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αλλά σε ένα ντέρμπι με πολλή μεγάλη σημασία, σαν αυτό με τον Γλαύκο, ήταν από εκείνους που βγήκαν μπροστά και πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Πέτυχε 12 πόντους με δύο τρίποντα κι έπαιξε σπουδαία άμυνα, δείχνοντας πως με την έλευση του Γιώργου Σκαραφίγκα έχει «αναγεννηθεί». Δεν είναι εύκολο, άλλωστε, σε ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ να αναδειχθείς, και μάλιστα σε παιχνίδι τέτοιας κρισιμότητας, αλλά ο Στέλιος Καλεμτζάκης τα κατάφερε.
2) Γιάννης Χαμηλός (Αχαγιά ’82)
Είναι από τους παίκτες, που άμα βρουν ρυθμό, τότε… τα νέα είναι άσχημα για τον αντίπαλο. Αυτό ίσχυσε για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που τον είδε να σκοράρει έξι τρίποντα, για να φτάσει κάπως έτσι στους 18 πόντους. «βομβαρδίζοντας» το καλάθι του και προσφέροντας νέα επιτυχία στην Αχαγιά, σε μία εβδομάδα που περιελάμβανε δύο ματς μέσα σε διάστημα πέντε ημερών. Με τον Γιάννη Χαμηλό σε τέτοια φόρμα από μακριά, όμως, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κάποιος.
3) Βασίλης Καραχάλιος (Μελίσσια)
Ένας 21χρονος φόργουορντ ανέλαβε να οδηγήσει σε ήρεμα νερά τα Μελίσσια. Κερδίζοντας πολλές «μονομαχίες», έφτασε τους 15 πόντους και η ομάδα του επανήλθε στις επιτυχίες, μετά το «σοκ» στην Πάτρα από την ΕΑΠ, καταβάλλοντας την Νέα Ιωνία σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη πίεση, για να μην χαθεί περαιτέρω έδαφος. Ο Βασίλης Καραχάλιος, ήταν μεταξύ των παικτών που φρόντισαν για αυτό.
4) Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Κεραυνός Αιγίου)
Πολλοί ήταν οι παίκτες του Κεραυνού που «ξέσπασαν» πάνω στην Ολυμπιάδα Λεχαίου. Οι 30 πόντοι του με δύο τρίποντα, όμως, είναι ένα νούμερο που δεν μπορεί παρά να τον συμπεριλάβει στην πεντάδα μας, κάνοντας επίδειξη ποιότητας και ικανοτήτων απέναντι στους αντίπαλους ψηλούς, για να πάρει «βαθιά ανάσα» η ομάδα της Αιγιαλείας. Ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, άλλωστε, από προηγούμενες αγωνιστικές είχε δώσει «σύνθημα» ανάκαμψης.
5) Παναγιώτης Ευστρατίου (Οίαξ Ναυπλίου)
Άλλος ένας ψηλός με σπουδαία δουλειά στη ρακέτα. Έφτασε τους 10 πόντους κόντρα στον Έσπερο Πατρών, έχοντας «δεσποτική» παρουσία στο «ζωγραφιστό» και συνεχίζοντας να δικαιώνει τον Παύλο Νώντα, αφού δε θα τον δούμε συνήθως να σκοράρει «κατά ριπάς», αλλά είναι ένα ουσιώδες κομμάτι του «παζλ», ιδίως στην φρόντ-λάιν, κάνοντας αρκετά πράγματα που, σε περιπτώσεις, δεν αποτυπώνονται σε νούμερα. Ο Παναγιώτης Ευστρατίου. Στα 35 του χρόνια, ο Παναγιώτης Ευστρατίου αποτελεί ιδανικό σέντερ για κάθε προπονητή.
Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Ακράτα)
Η ομάδα του, μετά το αρχικό 1-4 που τον έφερε στον πάγκο της, αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Ζωντό, είναι υποχρεωμένη… να τρέχει. Αποτελέσματα έχουν έρθει αρκετά, με κορυφαίο της χρονιάς ίσως αυτό της τελευταίας Κυριακής με τον Γλαύκο, αλλά αυτό που πείθει πως μπορεί να προλάβει, είναι η εικόνα της, σημειώνοντας διαρκώς ανοδική πορεία. Πολύ περισσότερο, είναι το γεγονός ότι έχει βρει τον τρόπο να νιώθει κάθε παίκτης του χρήσιμος και να προσφέρει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, όπως επί της ουσίας εννόησε ο Σάκης Βεσκούκης, μιλώντας στο Basketa.gr. Όλα αυτά έγιναν, με τον Γιώργο Σκαραφίγκα να έχει βάλει τη «σφραγίδα» του.
2ος όμιλος Νότου
1) Θάνος Στραγανιώτης (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)
Ήταν από τους παίκτες που «σάλπισαν» την αντεπίθεση, για ένα πολύτιμο «διπλό» στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ. Τη σπουδαία του εμφάνιση, με 15 πόντους και τρία τρίποντα, «επισφράγισε» το μεγάλο τρίποντο στο τέλος της αναμέτρησης, το οποίο μπορεί να σημαίνει πολλά στη «μάχη» που δίνει ο Κρόνος για την παρουσία στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, που σημαίνει πολλά. Ο Θάνος Στραγανιώτης, άλλωστε, έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια, πως είναι φτιαγμένος για τέτοιου είδους στιγμές.
2) Κώστας Σταμάτης (Νίκη Αμαρουσίου)
Άλλος ένας παίκτης που «έγραψε» τη μοίρα ενός αγώνα στη λήξη του. Ήταν, ούτως ή άλλως, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Νίκης Αμαρουσίου με 27 πόντους και οκτώ τρίποντα, γι’ αυτό και πήρε την ευθύνη για το τελευταίο σουτ, «σκοτώνοντας» την Πεντέλη με το μεγάλο σουτ μπροστά στον Δημήτρη Μαλούκο. Νίκη σαν κι αυτές δύσκολα θα πάρουν οι ανταγωνιστές της ομάδας του και, για αυτόν ακριβώς το λόγο, αυτό που κατάφερε ο Κώστας Σταμάτης μπορεί να ισοδυναμεί στο τέλος με την παραμονή.
3) Παντελής Σέττος (Έσπερος Λαμίας)
Η ομάδα του και ο ίδιος για τον εαυτό του, χρειάζονταν μία μεγάλη εμφάνιση από την πλευρά του. Και σε ένα από τα πιο καθοριστικά παιχνίδια με τον Έσπερο Καλλιθέας, το πρόσφερε με 25 πόντους και δύο τρίποντα «διαλύοντας» την άμυνα των αντιπάλων του και κάνοντας, παράλληλα, πολύ καλή δουλειά στα μετόπισθεν. Με την ηγετική παρουσία του Παντελή Σέττου, πάντοτε σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις, ο Έσπερος Λαμίας μπορεί να πορεύεται με σιγουριά για την άνοδο.
4) Ορέστης Μπέλης (Άρης Πετρούπολης)
Είναι από τα «διαμάντια» που αναδεικνύει φέτος ο Άρης Πετρούπολης, σε μία «ζοφερή» χρονιά για το σύλλογο. Αποτελεί έναν εκ των ηγετών της προσπάθειας για μία όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή έκβαση αυτής της σεζόν και στο παιχνίδι με τον ΑΟΚ Χανιά ήταν ξανά απολαυστικός, κερδίζοντας κατά κράτος κάθε αντίπαλό του, για να τελειώσει με 20 πόντους στο ενεργητικό του. Ο Ορέστης Μπέλης, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, δείχνει πως το μέλλον του ανήκει.
5) Σωκράτης Γκιζόγιαννης (ΑΕΕ Παναγίτσας)
Θα τον βάλουμε σε αυτή τη θέση παίζοντας… με χαμηλό σχήμα, χωρίς να χρειαστεί να πούμε πολλά για την ποιότητά του. Το έχει αποδείξει τόσες φορές φέτος, άλλωστε, οπότε απλά θα καταγράψουμε τους 26 πόντους με δύο τρίποντα, με τα οποία οδήγησε εκ του ασφαλούς την Έξω Παναγίτσα στο θρίαμβο επί του ΒΑΟΛ Χίου, όντας επίσης ψύχραιμος στο τέλος από τη γραμμή των βολών, για να κάνει η ομάδα του άλλο ένα «βήμα» προς την παραμονή. Πολλά θα οφείλει σε αυτή την περίπτωση, στον Σωκράτη Γκιζόγιαννη, σε μία αγωνιστική, όπου και αυτός και ο αδερφός του, βρίσκονται στους κορυφαίους της αγωνιστικής.
Προπονητής: Ηλίας Αρχιμανδρίτης (Άρης Πετρούπολης)
Ο Άρης Πετρούπολης διεκδικεί φέτος τον τίτλο της ομάδας με τα περισσότερα προβλήματα σε ολόκληρη την κατηγορία, τα οποία τον έχουν «γονατίσει» σε επίπεδο Ανδρών και Γυναικών, ώστε να παραμείνουν άθικτες οι ακαδημίες του. Την προηγούμενη αγωνιστική, ήδη, προτίμησε το μηδενισμό, από το να χρεωθεί τα έξοδα ενός ταξιδιού στην Χίο. Παρά τα γεγονότα αυτά, όμως, έχει δείξει πολλάκις, ότι δεν πρόκειται να αρκεστεί στο να τελειώσει απλά την χρονιά, δεχόμενος να γίνει «σάκος του μποξ». Το έκανε ακόμη μία φορά με τον ΑΟΚ Χανιά και, για να φτάσεις σε σημείο σε τόσο αντίξοες συνθήκες, να είσαι ανταγωνιστικός και να παίρνεις την νίκη με ομάδες που «καίγονται» για αποτελέσματα, ενώ εσύ απλώς διεκδικείς την αξιοπρέπεια σου, χρειάζονται… πολλά κιλά ψυχικών αποθεμάτων. Λίγοι άνθρωποι θα δέχονταν αυτή την αποστολή και αξίζουν τα εύσημα για τον Ηλία Αρχιμανδρίτη.