Ολοκληρώθηκε η δέκατη τέταρτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.
1ος όμιλος
1) Θοδωρής Ονάσογλου (Ακράτα)
Ήταν το απόκτημα της τελευταίας στιγμής στην Ακράτα κι έχει εξελιχθεί σε «κινητήριο μοχλό» της. Η απόδοσή του παίζει πάντα σχεδόν καθοριστικό ρόλο στη γενική απόδοση του συνόλου, με αντίστοιχη επίδραση στο αποτέλεσμα, κάτι που φάνηκε και στο τοπικό ντέρμπι με τον Έσπερο Πατρών, όπου έφτασε τους 14 πόντους με δύο τρίποντα. Ο Θοδωρής Ονάσογλου οδήγησε στην ηρεμία τους συμπαίκτες του, κάτι που χρειάζονταν οπωσδήποτε.
2) Ανδρέας Σπυρόπουλος (Μεγαρίδα)
Τον τοποθετούμε ξανά στους κορυφαίους, γιατί πολύ απλά τα... κατορθώματά του δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ο αντίπαλος, βέβαια, ήταν χαμηλής δυναμικότητας, αλλά ο Έλληνας γκαρντ έκανε ένα τρομερό «πάρτι» 29 πόντων και τριών τριπόντων, με την Καλαμάτα και τους φίλους της Μεγαρίδας καλεσμένους. Η ομάδα των Μεγάρων άρχισε το δεύτερο γύρο σχεδόν με «κατοστάρα» και τον Ανδρέα Σπυρόπουλο να φωνάζει το σύνθημα ανόδου.
3) Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω)
Η ηγετική του προσωπικότητα αρκούσε, για να φύγει η ομάδα του νικήτρια από το Βυζαντινό. Βρέθηκε, άλλωστε, πίσω με διαφορά 12 πόντων κι εκείνος ανέλαβε να «καθαρίσει», σημειώνοντας συνολικά 22 πόντους και πιστοποιώντας για ακόμη μία φορά την εξαιρετική του κατάσταση, οδηγώντας ένα σύνολο καταξιωμένων αθλητών, που έχουν δημιουργήσει μια όμορφη παρέα στο Σίτι. Πολλά για τη δημιουργία αυτής της παρέας, άλλωστε, οφείλονται στον Χριστόδουλο Καράβολα.
4) Βασίλης Μακρής (Αχαγιά)
Όποτε βρίσκει ευκαιρία, δεν την χάνει και γίνεται απόλυτος κυρίαρχος στις δύο ρακέτες. Πολλοί ήταν οι διακριθέντες στο τοπικό ντέρμπι με τον Κεραυνό Αιγίου, σε μια άνετη επικράτηση, αλλά για τον προαναφερθέντα λόγο θα προτιμήσουμε τον Έλληνα ψηλό, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε, εκμεταλλευόμενος κάθε συνεργασία και δείχνοντας πόσο πολύτιμη μονάδα έχει γίνει κι αυτός. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό για τον Βασίλη Μακρή, όπως και τον Χρήστο Σαράντη.
5) Δημήτρης Κατιάκος (Ιωνικός ΝΦ)
Δε σταματά να... ισοπεδώνει κάθε του αντίπαλο στο «ζωγραφιστό». Κάνει και αυτός μια εκπληκτική χρονιά, δίπλα στους Πέττα και Μουμπάρακ, αποτελώντας δικαίως μέλος μια εξαιρετικής τριάδας, η οποία επιχειρεί να οδηγήσει σε μια μίνι υπέρβαση τον Ιωνικό, από τη στιγμή που έχει χάσει νωρίτερα τον Στέλιο Γκίνη. Η εξέλιξη εκείνη, βέβαια, φαίνεται πως ενεργοποίησε περισσότερο τον Δημήτρη Κατιάκο και η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας δικαίως αισιοδοξεί.
Προπονητής: Νίκος Βουρνάς (Ακράτα)
Όταν τόσα αποτελέσματα έχουν... κάτσει στραβά και ανάποδα για την ομάδα, που ξεκίνησε με βλέψεις ανόδου και βρέθηκε κοντά στα μέσα της χρονιάς σε απόσταση δύο νικών... από την παραμονή, τότε κάθε εκτός έδρας αποτέλεσμα αποκτά αξία, και δη σε τοπικό ντέρμπι. Η συνθήκη αυτή ακριβώς υπήρξε με τον Έσπερο Πατρών, όπου η Ακράτα ανταποκρίθηκε και ελπίζει να «ξεκολλήσει» με αυτή την νίκη. Ο Νίκος Βουρνάς αποκτά, αυτόματα, ένα δικό του μερίδιο, αν και φυσικά... μεγάλη επιτυχία και πάλι δεν το λες, με βάση τη διαφορά δυναμικότητας.
2ος όμιλος
1) Άγγελος Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)
Δεν είναι τυχαίο, που αναφέρουμε πως η δική του βελτιωμένη παρουσία, είναι που «εκτοξεύει» την ομάδα. Κι αυτό, γιατί ο μεν Ανέστης Μάτος είναι σταθερά σε πολύ υψηλό επίπεδο, ο δε Φωτητζόγλου αποδίδει πιστά το ρόλο ενός «δεύτερου πόλου» σε δημιουργία και σκοράρισμα, οπότε η δική του κορυφαία έως τώρα σεζόν, είναι αυτή που αποτυπώνεται στα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα του Λοκρού, που κάνει πρωταθλητισμό, με εκείνον στους 17 πόντους με δύο τρίποντα στο ντέρμπι με τον Αργοναύτη. Ο Άγγελος Μάτος είναι το «κλειδί» για την ώρα.
2) Θοδωρής Αγόρης (Κορωπί)
Ο Καραδολάμης είχε προβλήματα με φάουλ, οπότε κάποιος έπρεπε να του συμπαρασταθεί στο σκοράρισμα. Ο Έλληνας γκαρντ όχι απλά τα κατάφερε, αλλά έγινε και πρωταγωνιστής στο μεγάλο «διπλό» στο Σχηματάρι, με τους 24 πόντους με πέντε τρίποντα να λένε πολλά από μόνα τους, οδηγώντας την ομάδα του σε ένα αποτέλεσμα, που μπορεί μελλοντικά να σημαίνει τετράδα. Η κορυφαία φετινή εμφάνιση του Θοδωρή Αγόρη είχε τεράστια οφέλη για το Κορωπί.
3) Ανδρέας Χρονόπουλος (ΚΑΠ)
Έχει αναλάβει, πια, πλήρως το ρόλο του ηγέτη σε αυτό το σύνολο και είναι πολύ πιο απελευθερωμένος. Το έδειξε και απέναντι στον ΒΑΟΛ Χίου, όπου επιβεβαίωσε τον κόουτς Χατζηπανηγύρη για την εμπιστοσύνη, «φορτώνοντας» με 15 πόντους και ένα τρίποντο το αντίπαλο καλάθι, με σπουδαία συμβολή και στη δημιουργία του παιχνιδιού. Με τον Ανδρέα Χρονόπουλο σε τέτοια κατάσταση, το ποτάμι... θα γυρίσει για την ΚΑΠ.
4) Χάρης Παναγιωτίδης (Άρης Θήβας)
Δεν είναι μέσα στα μεγάλα ονόματα αυτής της ομάδας, αλλά πρέπει να του αποδοθούν τα εύσημα για μια εκπληκτική σεζόν έως τώρα. Έχει καταφέρει να χωρέσει στο γκρουπ των «πρώτων βιολιών» και το έκανε και στο ντέρμπι παραμονής με τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης, όπου μπορεί ο Γεωργούτσος να είχε τις λύσεις στην παράταση, αλλά ο Έλληνας φόργουορντ είχε τη σταθερή παρουσία σε εξαιρετικό επίπεδο σε όλο το ματς, με 27 πόντους και δύο τρίποντα. Ίσως ο Χάρης Παναγιωτίδης να είναι και η κίνηση... ματ του Αρη Θήβας για τη σωτηρία.
5) Λεωνίδας Μπούμπαρης (ΟΦΗ)
Έχει γυρίσει στον ΟΦΗ και αγωνίζεται... σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αυτό φάνηκε και στην έξοδο στη Ρόδο, όπου με αντίπαλο την Καλλιθέα ήταν εκείνος που οδήγησε την ομάδα του στο να «ξεμπουκώσει» στο φινάλε και να κάνει εύκολη τη δουλειά για την απόδραση, με 17 κρίσιμους πόντους. Οι Κρητικοί δε διανύουν την καλύτερη κατάστασή τους και με εμφανίσεις σαν αυτές του Λεωνίδα Μπούμπαρη, καταφέρνουν τουλάχιστον να παίρνουν νίκες ακόμη κι όταν δεν πείθουν.
Προπονητής: Νίκος Χατζηπανηγύρης (ΚΑΠ)
Πραγματοποίησε την ιστορική του επιστροφή στο σύλλογο σε μια δύσκολη κατάσταση. Κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βάλει τάξη αγωνιστικά, αν και πήρε το ρίσκο της απόφασης να αποχωρήσει ένας εξαιρετικός σκόρερ σαν τον Τσαμπή, με τις συνέπειες να φαίνονται μακροπρόθεσμα, προκαλώντας όμως το κατάλληλο «ηλεκτροσόκ», κάνοντας στην Χίο... ό,τι δεν είχε κάνει σε δύσκολες συνθήκες με το Κορωπί. Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και το μεγάλο «διπλό» που αποτελεί το σύνθημα ανατροπής στην Αγία Παρασκευή, ο Νίκος Χατζηπανηγύρης δικαιούται τη δική του θέση.