11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσικόπουλος στο basketa: «Ο Πανερυθραϊκός θέλει να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ του εφηβικού και του επαγγελματικού μπάσκετ»

Ο Δημήτρης Τσικόπουλος συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια στον προεδρικό θώκο του Πανερυθραϊκού, και αποτελεί έναν από τους παράγοντες που ακολουθούν κατά γράμμα τη φιλοσοφία που έχει χαράξει ο σύλλογος.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας των βορείων προαστίων μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στο πλάνο της ομάδας του, μίλησε για τον Δημήτρη Χουχουλή, το αναπτυξιακό πλάνο, ενώ αναφερόμενος στο γηπεδικό, τόνισε ότι ο Πανερυθραϊκός ενδέχεται να δώσει μερικά παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν στο «Ζηρίνειο».

Αναλυτικά είπε:

-Συμπληρώσατε 4 χρόνια στην προεδρία του Πανερυθραϊκού, ποιες οι εντυπώσεις σας από αυτή τη διαδρομή και πως βλέπετε το Ελληνικό μπάσκετ στο οποίο πλέον έχετε εντρυφήσει;

«Για εμένα αφορά μια πολύ όμορφη διαδρομή 4 χρόνων στην οποία χρόνο με το χρόνο, κάτι χτίζουμε. Έχουν γίνει πολλές και σημαντικές αλλαγές τα τελευταία 2 χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, κυρίως προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, το βασικό στοίχημα τόσο για την Ομοσπονδία, αλλά όσο και για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες είναι πώς θα μπορέσουμε να δημιουργούμε σταθερά και σε βάθος χρόνου νέους παίκτες, καθώς και πως θα προχωρήσουμε σε σημαντικές επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο».

-Στηρίξατε με θέρμη μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, και αυτή όχι μόνο σας έβγαλε ασπροπρόσωπο, αλλά σας έφτασε μια νίκη από την Α1. Αισθάνεστε δικαιωμένος, θα συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο, και πώς βλέπετε δυο παίκτες σας να βρίσκονται από τη νέα χρονιά σε ομάδες της Α1;

«Τα τελευταία 4 χρόνια ο Πανερυθραϊκός ήταν, και θα εξακολουθήσει να είναι ένας σύλλογος που έχει σαν πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία και την ανάπτυξη νεαρών αθλητών που θα μπορούν να υποστηρίζουν το μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Η διαδικασία αυτή είναι μακροχρόνια και απαιτεί προσήλωση στο στόχο, υπομονή και σκληρή δουλειά από όλους, παίκτες, προπονητικό staff και Διοίκηση.

Σχετικά με την παρουσία δύο παικτών του Πανερυθραϊκού σε ομάδες Α1, θα ήθελα να τονίσω πως δεν είναι το μοναδικό μας επίτευγμα. Επίτευγμα αποτελεί και το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες που επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλη ομάδα, κάποιοι πρόωρα και κάποιοι όχι, τώρα κατέχουν αναβαθμισμένους ρόλους στις ομάδες που πήγαν, παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

-Ο Πανερυθραϊκός έχει στόχο τον πρωταθλητισμό και την Α1, και ποιες είναι οι σκέψεις σας πάνω σε αυτό το ζήτημα;

«Η άνοδος στην Α1 ποτέ δεν ήταν και εξακολουθεί να μην είναι ο αυτοσκοπός της ομάδας. Η φυσική θέση του Πανερυθραϊκού είναι στην Α2 όπου μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία το βασικό του όραμα, το οποίο είναι η δημιουργία αθλητών οι οποίοι μπορούν να  αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Πανερυθραϊκός βρίσκεται εδώ για να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ του εφηβικού και του επαγγελματικού μπάσκετ. Εάν ταλαντούχα παιδιά ηλικίας 18-22 ετών περάσουν 1 έως 4 χρόνια στο πρόγραμμα της ομάδας μας, πιστεύουμε ότι κάποια από αυτά θα έχουν σοβαρές πιθανότητες να καταλήξουν στην Α1 στην Ελλάδα ή σε άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό».

-Οι Ακαδημίες σας λειτουργούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, και βλέπουμε το σπάνιο φαινόμενο ο σύλλογος να έχει ένα προπονητή (Δημήτρης Χουχουλής) που το ένα απόγευμα δίνει παιχνίδι ανδρικού για την Elite League την επόμενη προπονεί παιδιά U8 και U10. Πως έχει καταφέρει ο Πανερυθραϊκος να διαθέτει ακαδημίες υψηλού επιπέδου σε όλες τις ηλικίες;

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια μέσα στην οποία όλοι έχουν τον ρόλο τους. Ο Δημήτρης Χουχουλής έχει διπλό ρόλο. Από τη μια πλευρά, είναι ο προπονητής της ανδρικής ομάδας. Από την άλλη, έχει αναλάβει την επίβλεψη των Ακαδημιών με σκοπό να διασφαλίζει ότι οι προπονητές εφαρμόζουν το πρόγραμμα ανάπτυξης αθλητών του Πανερυθραϊκού. Επίσης, με τον τρόπο αυτό, ο ίδιος έχει εικόνα της προόδου των νεαρών αθλητών, κάποιοι εκ των οποίων μεγαλώνοντας, ελπίζουμε να ενταχθούν στην ανδρική ομάδα.

Η ομάδα ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο και συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων αθλητών. Με τη Διοίκηση έχουμε κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές για να δημιουργούμε αθλητές με ολοκληρωμένη προσωπικότητα εντός κι εκτός παρκέ. Έτσι, μεριμνούμε για την ιατρική, γυμναστική, φυσιοθεραπευτική και ψυχολογική κάλυψη  κάθε αθλητή, από τους πιο μικρούς μας παίκτες μέχρι εκείνους του ανδρικού. Επίσης, παρά τις δυσκολίες διάθεσης χρόνου γηπέδων από το Δήμο, η ομάδα επενδύει συνεχώς ώστε να προσφέρονται περισσότερες προπονητικές ώρες σε χώρους που ενοικιάζει. Τέλος, η ομάδα δίνει μεγάλη σημασία στην αγωνιστική εμπειρία των παικτών και φροντίζει να δίνει ευκαιρίες για συμμετοχή των παικτών σε διάφορα πρωταθλήματα».

-Ο Πανερυθραϊκός συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό φίλων του στα Άνω Λιόσια και στο Final Four. Μήπως πλέον το «Στ.Καλαιτζής» είναι περιορισμένο για να στεγάσει τα όνειρα σας, πώς προχωράει το γηπεδικό, και αν βλέπετε να υπάρχει ένας ορίζοντας;

«Αρχικά θα ήθελα να ξαναπώ ότι είμαστε πολύ υπερήφανοι για την παρουσία τόσων φιλάθλων του Πανερυθραϊκού στο Final Four, οι οποίοι εκτός από την στήριξη στην ομάδα, μας ξαναθύμισαν τι εστί το φίλαθλο πνεύμα. Πράγματι, υπάρχουν πολλές φορές που η χωρητικότητα του γηπέδου δεν είναι επαρκής ούτε για εμάς, ούτε για τους φιλάθλους και τους φιλοξενούμενους μας. Ως εκ τούτου, αυτήν την αγωνιστική χρονιά, θα χρειαστεί να κάνουμε αγώνες σε μεγαλύτερα γήπεδα όπως το Ζηρίνειο. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε στις ακαδημίες μας τις συνθήκες και τις υποδομές προπόνησης που αναλογούν στους στόχους μας. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την απόκτηση ενός γηπέδου υψηλών προδιαγραφών. Οι προσπάθειες μας με το Δήμο συνεχίζονται αλλά προς το παρόν δεν έχουν ευοδώσει».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ