21.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, 2025

Σταμολάμπρου στο Basketa: «Θα επιστρέψω πιο δυνατή, πάμε για το double»

Η νέα σεζόν ξεκινά για τον Παναθηναϊκό και η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε στο Basketa.gr για τις υψηλές προσδοκίες στο «τριφύλλι», το απαιτητικό πρώτο διάστημα με πρεμιέρα κόντρα στον Αθηναϊκό και τη δική της επιστροφή στα παρκέ.

Την περασμένη σεζόν ήταν από τις πολύ άτυχες, με τον τραυματισμό της να την οδηγεί στο χειρουργείο και πολύμηνη απουσία από τα παρκέ, σε μια απώλεια δυσαναπλήρωτη, τόσο για την Εθνική Γυναικών όσο και για τον Παναθηναϊκό. Η γλυκιά προσμονή της επιστροφής στα παρκέ είναι εκείνη, που κυριαρχεί στο μυαλό της, έχοντας όμως κάνει όση υπομονή χρειάζεται, για τη δική της ολική επαναφορά, δουλεύοντας από την πρώτη μέρα πολύ σκληρά για αυτό το σκοπό.

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε στο Basketa.gr εν όψει της πρεμιέρας του Παναθηναϊκού απέναντι στον Αθηναϊκό (5/10, 19:45), με τις «πράσινες» να ξεκινούν εκ νέου με όνειρα και φιλοδοξίες. Η διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στη δύσκολη αρχή με 11 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, την πραγματικότητα στην νέα Α1 Γυναικών και την επάνοδο στη δράση, χαμογελώντας όταν αναφέρεται στη σχέση της με τη Σελέν Ερντέμ.

Θα ήθελα να μου σχολιάσεις αρχικά αυτή την πολύ όμορφη γιορτή, όπου συγκεντρώνεται όλος ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για τη Media Day του, με τη συμμετοχή ασφαλώς και του μπάσκετ Γυναικών.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά όλων μας κάθε χρόνο να βρισκόμαστε σε αυτή την ιδιαίτερη μέρα, που σηματοδοτεί την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τα περισσότερα τμήματα του Παναθηναϊκού. Εχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε όλοι μαζί και να μιλήσουμε για τη σεζόν μας, εμείς ξεκινάμε μια νέα χρονιά, όπου έχουμε κρατήσει τρεις παίκτριες μαζί με την κόουτς κι έχουμε ανανεωθεί αρκετά. Είμαστε ενθουσιασμένες για να παίξουμε σε ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα, με τον Αθηναϊκό να έχει προστεθεί στο δίπολο των «αιωνίων», που είχαμε συνηθίσει, έχοντας κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Θα τα δώσουμε όλα για την νίκη στην πρεμιέρα.

Ξεκινάτε μια σεζόν με 11 παιχνίδια σε ένα μήνα, μαζί με τα ευρωπαϊκά. Πώς κύλησε η προετοιμασία με βάση το γεγονός, ότι πολύ νωρίς πρέπει να είστε έτοιμες για ένα απαιτητικό ξεκίνημα;

Κάθε προετοιμασία είναι δύσκολη, ειδικά όταν στην πρεμιέρα έχεις μπροστά σου ένα ντέρμπι. Η κόουτς έχει καταφέρει, θεωρώ, να μοντάρει σωστά την ομάδα και μέσα από τα φιλικά έχουμε δει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας, για να εμφανιστούμε όσο πιο έτοιμες μπορούμε. Είμαστε συνηθισμένες στον Παναθηναϊκό να παίζουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα, ωστόσο πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση, ώστε να εμφανίζουμε την απαραίτητη φρεσκάδα, που θα χρειαστούμε για να παίρνουμε τις νίκες. 

Την φετινή χρονιά δείχνει να αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων στην Α1 Γυναικών, τουλάχιστον στη θεωρία, ποια είναι η θέση του Παναθηναϊκού;

Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για αυτό πέρα από το γεγονός, ότι βρισκόμαστε σε ένα σύλλογο, που θέλει να πρωταγωνιστεί. Οι στόχοι μας είναι πάντοτε υψηλοί και ξεκάθαροι, θέλουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη. Χωρίς να θέλω να αδικήσω τις υπόλοιπες ομάδες, θεωρώ ότι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Αθηναϊκός βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά και οι διαφορές τους είναι μικρές. Ο καθρέπτης, ωστόσο, είναι πάντοτε το γήπεδο και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. 

Μίλησέ μας για την κατάστασή σου και την επιστροφή σου στη δράση, που τόσο ανυπομονείς.

Πέρασα μια σεζόν πολύ άτυχη, με δύο σημαντικούς τραυματισμούς που με οδήγησαν στο χειρουργείο. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά και με συνέπεια, βρίσκομαι σε μια ομάδα που με φροντίζει και δε με πιέζει για να επιστρέψω νωρίτερα, μου δίνει τον χρόνο να ξεπεραστεί σωστά ο τραυματισμός στο γόνατο. Είμαι στον έβδομο μήνα αποκατάστασης κι έχω λίγο ακόμη χρονικό διάστημα υπομονής, σύντομα θα επιστρέψω.

Η κόουτς Ερντέμ έχει δείξει από την πρώτη μέρα, που ήρθε, ότι θα σε περιμένει επιφυλάσσοντάς σου έναν ηγετικό ρόλο, όπως είχες και πριν από τους τραυματισμούς. Φαντάζομαι, ότι θα το έχετε συζητήσει.

Φυσικά και το έχουμε συζητήσει και από την περσινή σεζόν, είναι κάτι που απολαμβάνω. Ηθελα σε κάθε ομάδα να έχω αυτό τον ηγετικό ρόλο, με όσες ευθύνες αυτό συνεπάγεται. Θέλω να είμαι υγιής και είμαι σίγουρη, ότι θα επιστρέψω πιο δυνατή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ