31.6 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Σορώτος: «Μπορούμε να γυρίσουμε τη σειρά, όταν ανέλαβα σκέφτηκα ότι ήταν μια… επικίνδυνη αποστολή»

Το Αιγάλεω πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν, και κατάφερε να τερματίσει στη κορυφή στον 1ο όμιλο της National League 1.

Στο πρώτο παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας έχασε το πλεονέκτημα έδρας, με τον Κώστα Σορώτο σε δηλώσεις του στο EOK WebRadio , και αφού μίλησε με κολακευτικά λόγια τον αντίπαλο της ομάδας του, να εκφράζει την πίστη του ότι μπορεί το «Σίτι» να γυρίσει τη σειρά, ενώ αναφέρθηκε στο σύνολο της σεζόν.

Αναλυτικά είπε:

Για το πού οφείλεται η ήττα στο 1ο παιχνίδι των τελικών: «Ο Πρωτέας είναι πολύ καλοδουλεμένη ομάδα και πολύ πιεστική στην άμυνα. Εκεί δεν ανταποκριθήκαμε, βιαστήκαμε, δεν είχαμε οργάνωση, είχαμε κακές επιλογές και αυτό μάς στοίχησε. Έβαλε και κάποια μεγάλα σουτ ο Πρωτέας Βούλας, με τον Τσιουμπρή και τον Σταθόπουλο. Εμείς δεν έχουμε μεγάλο μέγεθος και αναγκαζόμαστε να δίνουμε πολλές βοήθειες κοντά στο καλάθι. Στην επίθεση χάσαμε αυτό που μας χαρακτηρίζει, την ομαδική προσπάθεια, με κίνηση μακριά απ’ τη μπάλα κι εκεί πήγαμε σε ατομικές προσπάθειες. Αυτό ήταν το λάθος μας».

Για το 2ο παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας: «Είναι μια πολύ δύσκολη σειρά. Παίζουμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, η οποία “χτίστηκε” για να διεκδικήσει την άνοδο. Ξεκίνησε με ένα παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο και συγχαρητήρια στον Πρωτέα που συνολικά, ειδικά και στο 2ο ημίχρονο, έπαιξε καλύτερα. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να τη γυρίσουμε  τη σειρά. Είναι δύσκολο, όλα είναι δύσκολα για εμάς απ’ την αρχή της χρονιάς. Είμαστε μια ομάδα που παλεύει όλα τα ματς και αρνείται να το βάλει κάτω».

Για το αν έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα στο 1ο παιχνίδι της σειράς: «Σίγουρα περάσαμε μια δύσκολη βραδιά. Σε μια σειρά παιχνιδιών, όμως, το σημαντικότερο που πρέπει να έχει μια ομάδα είναι η διαχείριση των συναισθημάτων. Θα φανεί την ώρα του αγώνα αν το έχουμε ξεπεράσει ή όχι. Θα γίνει προσπάθεια να το ξεπεράσουμε. Μην ξεχνάμε ότι απ’ τα παιδιά που έχουμε είναι ελάχιστοι, ίσως ένας μόνο, που έχουν παίξει σε σειρά play-offs ανόδου. Την εμπειρία την έχουμε μόνο με τον Αλέξη Κυρίτση και τον Γιάννη Μαλτέσιο. Η παρουσία τους Βοηθάει πολύπλευρα την ομάδα, αγωνιστικά, στο κλίμα, στη διαχείριση των συναισθημάτων. Είναι και παιδιά με καλό χαρακτήρα, δε θέλουν να ξεχωρίζουν απ’ τους νεαρότερους και άπειρους συμπαίκτες τους».

Για τη φετινή πορεία τους: «Όταν ανέλαβα αυτήν την ομάδα, σκέφτηκα ότι ήταν μια… επικίνδυνη αποστολή. Η πρόσληψή μου ανακοινώθηκε τέλη Αυγούστου, αλλά στο γήπεδο μπήκαμε μέσα Σεπτεμβρίου. Έπρεπε να βρούμε παίκτες, ήταν η πίεση του χρόνου και η πίεση των επιλογών. Ένα θα πω, ότι στη συμφωνία μας έβαλα… πριμ σωτηρίας. Τα πρώτα παιχνίδια τα παίξαμε με το άγχος να κάνουμε νίκες για να σωθούμε, να αποφύγουμε τα play-out. Την 7η αγωνιστική ήμασταν στο 4-3, εκεί δεν είχαμε καν “καθαρίσει” με την αποφυγή των play-out. Μετά, όταν αρχίσαμε και κερδίζαμε συνέχεια, μπήκε το άγχος τού να μπούμε στα play-offs και να πάρουμε το πλεονέκτημα. Είναι έτσι το format που πάντα έχεις κάποιο άγχος. Όλο αυτό μάς έδωσε μια γενναιότητα, στην αρχή το θεωρήσαμε ότι είναι μια ηρωική προσπάθεια και αυτό μάς έκανε πιο “δεμένους” μεταξύ μας, πιο δυνατούς, πιο γενναίους».

Για το νεανικό στοιχείο της ομάδας του: «Νομίζω ότι παίζουμε σύγχρονο μπάσκετ, με πιεστικές άμυνες, με ένταση, με πολλή κίνηση στη επίθεση, με ομαδικό πνεύμα. Η παραγωγική διαδικασία είναι η ζωογόνος δύναμη για έναν προπονητή και τα τελευταία χρόνια αυτό πήγε πολύ πίσω. Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή αυτό το κομμάτι. Η ανάδειξη νέων παιδιών πάντα πρέπει να είναι μέσα στον στόχο ενός προπονητή, σε όποια ομάδα και να βρίσκεται. Αρκεί να υπάρχει και η στήριξη απ’ τις διοικήσεις, τους παράγοντες».

Για τη διοίκηση του Αιγάλεω: «Δεν έχουμε κανένα παράπονο απ’ τη διοίκηση. Είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της, δε μας πιέζει κανένας. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της καλής πορείας μας ανήκει και στη διοίκηση. Είναι δίπλα μας και με πολύ μεγάλη συνέπεια».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ