31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Σοφογιάννης: «Να είμαστε ευτυχισμένοι από τους εαυτούς μας μετά από κάθε αγώνα»

Ο Έσπερος Λαμίας επικράτησε με 84-81 εκτός έδρας του Ψυχικού και προκρίθηκε στη 2η αγωνιστική της Β' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και ο προπονητής, Γιάννης Σοφογιάννης, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ Web Radio και μίλησε για την πρώτη συμμετοχή της λαμιώτικης ομάδα στην Elite League.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη-πρόκριση μέσα στο Ψυχικό: «Ο αγώνας ήταν σαν ολοκλήρωση προετοιμασίας. Οι περισσότερες ομάδες μετέχουν σε έναν πολύ ωραίο θεσμό και σε έναν αγώνα που ήταν σαν προετοιμασία για την έναρξη της Elite League. Ήταν πολύ ωραίος αγώνας και είναι κρίμα που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Το Ψυχικό έπαιξε καλύτερα στην αρχή, αλλά στην πορεία εμείς βρήκαμε ρυθμό. Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά, μιλήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε να αντιδράσουμε».

Για το τεράστιο κίνητρο που δίνει το Κύπελλο με αυτή τη μορφή και το Final-4 του UNICEF TROPHY που δίνει πρόκριση στο Final-8: «Δίνει ένα μεγάλο κίνητρο. Είναι μια πολύ ωραία προσπάθεια από την ΕΟΚ με τη νέα μορφή. Είδαμε και πέρυσι τι έγινε και μας δίνει κίνητρο να συμμετέχουμε σε μια ωραία γιορτή με τρομερές εμπειρίες. Εμείς όλα τα χρόνια παίζουμε και δε διαλέγουμε παιχνίδια. Θέλουμε πάντα να πάρουμε το καλύτερο δυνατό. Η επόμενη φάση είναι ενδιάμεσα αγωνιστικών και έχουμε να πάμε στην Μύκονο. Δε θα είναι εύκολο με τόσα ταξίδια. Θα μπαίνουμε με στόχο να πάρουμε τη νίκη και με σεβασμό στις ομάδες και ό,τι καλύτερο βγει».

Για την πρώτη συμμετοχή του Εσπέρου Λαμίας στην Elite League: «Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να ευχαριστηθούμε αυτή τη σεζόν, για όλους τους κόπους που έχουμε κάνει για να φτάσουμε ως εδώ. Θα κάνουμε τεράστια προσπάθεια να ξαναβάλουμε τη Λαμία στον μπασκετικό χάρτη. Δεν είναι εύκολο και το ξέρετε. Αρχίσαμε από τις μικρές κατηγορίες και φτάσαμε εδώ. Περισσότερο θέλουμε να τιμήσουμε τα παιδιά που έχουν παίξει όλα αυτά τα χρόνια κι έχουν φτάσει την ομάδα ως εδώ. Έχουμε την ευτυχία να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό team συνεργατών. Πρώτος στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία και να μάθουμε την κατηγορία.

Κάθε αγώνας αντιμετωπίζεται ξεχωριστά ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό. Κανείς δεν πάει για να χάσει. Ήταν ένας ωραίος αγώνας στο Ψυχικό απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα με εξαιρετικό προπονητή, με παιδιά-«διαμάντια». Υπέροχο κλίμα και το χαρήκαμε. Θέλουμε να κάνουμε σε κάθε αγώνα ακριβώς αυτό: Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα να έχουμε παλέψει σκληρά και να είμαστε ευχαριστημένοι».

Για την παρουσία ομάδων της Λαμίας σε υψηλό επίπεδο σε πολλά αθλήματα: «Επειδή έχουμε γίνει αθλητικός κόμβος, καταφέραμε και βρήκαμε ισορροπία μεταξύ μας. Ο κόσμος βοηθά πολύ σε όλα τα αθλήματα και είναι κάτι που θέλουμε να τιμήσουμε».

Για το νέο πρωτάθλημα της Elite League, που αναμένεται το πλέον ανταγωνιστικό: «Εμείς έχουμε ένα κράμα παιδιών έμπειρων κι άλλων που τώρα αρχίζουν την καριέρα τους κι όλοι θέλουμε να το απολαύσουμε. Αρχίζει ένα δύσκολο πρωτάθλημα κι όλα θα προβάλλονται από το διαδίκτυο και το Action24. Είναι πολύ θετικό αυτό. Η Ομοσπονδία έδωσε τις κατευθύνσεις και όλες οι ομάδες έχουν υπερβάλλει και τους αξίζουν συγχαρητήρια ώστε να παρουσιάσουμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της χώρας μας. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε για να γίνει ακόμα καλύτερο. Όμως, ειδικά για τις ομάδες της περιφέρειας τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά πρέπει να βρούμε κάποιους τρόπους, μια φόρμουλα, ώστε να κατανέμονται με τέτοιο τρόπο τα έξοδα, γιατί δε ξέρουμε πόσο μπορούν ν’ αντέξουν. Υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες. Το λέω αυτό γιατί έχουν γίνει τεράστια πράγματα από την ΕΟΚ και είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε ώστε να κρατηθεί αυτό το επίπεδο».

Για την έρευνα που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Βαγγέλης Λιόλιος, στην παρουσίαση ότι οι εκπρόσωποι 800 και πλέον ομάδων σε ποσοστό 46% εκτίμησαν την Elite League ως το πλέον συναρπαστικό πρωτάθλημα έναντι 29% της Basket League: «Είναι τεράστιο το νούμερο και κυρίως για όταν μιλάμε για μια κατηγορία κάτω. Ο μπασκετικός κόσμος απαντά ότι είναι το πιο θεαματικό πρωτάθλημα. Μακάρι να φτάσουμε σε ένα σημείο να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά. Γιατί να μη μπορεί ο Τρίτωνας μετά από τόση προσπάθεια να παίξει στην Basket League; Οι Αμπελόκηποι, για παράδειγμα, με τα σημερινά δεδομένα δε θα μπορούσαν να παίξουν σήμερα στη μεγάλη κατηγορία, όπως έγινε πριν από τριάντα χρόνια όταν έκαναν σπουδαία πορεία».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ