31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Σοφογιάννης: «Η Λαμία γίνεται μια αθλητική πόλη»

Ο προπονητής του Εσπέρου Λαμίας, Γιάννης Σοφογιάννης, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ WebRadio και μίλησε για τους φετινούς στόχους της ομάδας του αλλά και για την ανταπόκριση του κόσμου.

Αναλυτικά είπε:

Για τους φετινούς στόχους του Εσπέρου Λαμίας: «Σίγουρα θα είναι μια πρωτόγνωρη χρονιά για εμάς. Ο Έσπερος δεν έχει καμιά μεγάλη ιστορία, αλλά πάρα πολλοί άνθρωποι και παίκτες που έχουν ξεκινήσει απ’ τα τοπικά έχουν κάνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει ο Έσπερος στην Elite League. Ήταν ένας στόχος που είχαμε βάλει απ’ την πρώτη μέρα που δημιουργήσαμε τον Έσπερο. Πραγματικά θέλουμε φέτος να ευχαριστηθούμε πρώτα απ’ όλα όλη αυτήν την προσπάθεια για τους κόπους όλων των χρόνων, να τιμήσουμε την προσπάθεια όλων των παιδιών που πέρασαν από εδώ για να είναι αυτή η ομάδα μ’ αυτούς τους αθλητές στην Elite League και να ζήσουμε το ταξίδι. Να μάθουμε την κατηγορία κυρίως και μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πού φτάνουν οι δυνάμεις μας».

Για τη φιλική νίκη τους επί της Καρδίτσας: «Αυτήν τη στιγμή ουσιαστικά όλες οι ομάδες προσπαθούν να “δεθούν”, να μάθουν τους αθλητές τους. Ειδικά ομάδες σαν κι εμάς που μόνο ο Τζόρτζεβιτς έχει μείνει απ’ την περσινή χρονιά. Το πρώτο μας μέλημα είναι να μάθουμε τα παιδιά, πώς λειτουργούν, να βρούμε τα δυνατά τους σημεία, να καλύψουμε τις αδυναμίες τους. Τα φιλικά παιχνίδια γίνονται ξεκάθαρα για να “δέσουν” οι ομάδες και αυτός είναι ο σκοπός μας. Παρ’ όλα αυτά, δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα της Α1, που έχει δείξει καλό πρόσωπο στα φιλικά της. Επίσης, δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η Καρδίτσα είναι καλύτερη ομάδα από εμάς και ήρθε η μέρα που θα ήταν ταλαιπωρημένη. Προφανώς ήταν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να έρθει το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δε μειώνει σε τίποτα τη δική μας προσπάθεια και τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι».

Για τους ξένους του Εσπέρου και του πρωταθλήματος: «Ο Τζόρτζεβιτς είναι σίγουρα ένας ξένος που μπορεί να κάνει τη διαφορά και γι’ αυτόν το λόγο η ομάδα ξεκίνησε ξανά απ’ αυτόν για τη δημιουργία του ρόστερ της. Αν εξαιρέσουμε κάποια ξένα παιδιά που είναι φτασμένοι, έχουν περάσει απ’ την Ελλάδα και ξέρουν τι γίνεται, δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τους υπόλοιπους. Θα πρέπει να μπουν μέσα και να αποδείξουν. Εμείς κάναμε καλές επιλογές στο θέμα των ξένων, αλλά τα πάντα γίνονται μέσα στο παρκέ και μέσα απ’ τους αγώνες θα μπορέσουμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα στο θέμα των επιλογών».

Για την ανταπόκριση του κόσμου: «Τα πάντα γίνονται για τον κόσμο, δεν υπάρχει ομάδα, αθλητής, προπονητής που θέλει να παίζει σε άδεια γήπεδα. Η τοπική κοινωνία μάς έχει «αγκαλιάσει» απ’ την πρώτη στιγμή της προσπάθειας. Αυτήν τη στιγμή νομίζω ότι έχουμε το μεγαλύτερο γήπεδο στην Elite League, τριών χιλιάδων θέσεων που μπορεί να έχει 1000 άτομα μέσα και να φαίνεται ψιλοάδειο. Ο κόσμος συνεχίζει να μάς στηρίζει. Το βλέπουμε στον δρόμο και στην επικοινωνία ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να βοηθήσει ακόμη παραπάνω, γιατί κατανόει ότι είναι μια δύσκολη προσπάθεια που χρειάζεται στήριξη. Ο Έσπερος πάντα ήταν μια ομάδα των πολλών και αυτό συνεχίζει να κάνει και φέτος. Είμαι αρκετά αισιόδοξος, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και γενικά στη Λαμία ο αθλητισμός ανεβαίνει κάθε χρόνο. Γινόμαστε αθλητική πόλη πλέον και το έχουν καταλάβει και οι τοπικοί φορείς».

Για τη φετινή Elite League: «Όλοι προσπαθούμε να βρούμε μια εικόνα για να αποτυπώσουμε τη δυναμικότητα των ομάδων. Μέσα απ’ τα φιλικά σίγουρα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Υπάρχουν ομάδες που φαίνονται αρκετά πιο μπροστά από θέμα μπάτζετ, οργάνωσης και στόχων. Αν εξαιρέσουμε 2-3 ομάδες, όλες οι υπόλοιπες χοντρικά θα είναι στο ίδιο «καζάνι». Δε θα υπάρχει ματς για να καθησυχάσεις και αυτό είναι που κάνει το πρωτάθλημα συναρπαστικό. Είναι σίγουρο ότι τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Το πώς θα «δέσουν» οι δύο ξένοι με την ομάδα και το πώς θα σχεδιαστεί το ρόστερ των ομάδων μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά πλέον».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ