Τι ματσάρα είδαμε! Η Σερβία επέστρεψε από το -24, έκανε το δεύτερο προημιτελικό με την Αυστραλία «θρίλερ», αντέδρασε στο προσωρινό «σοκ» της ισοφάρισης για την παράταση από τον συγκινητικό Πάτι Μιλς και επικράτησε στην παράταση με 95-90, περνώντας στη ζώνη των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και περιμένοντας, λογικά, τους Αμερικανούς για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.
Η Σερβία για ακόμη μια φορά βασίστηκε στο δίδυμο των Μπογκντάνοβιτς και Γιόκιτς, ώστε να αντλήσει δύναμη έναντι των Αυστραλών, που εμφάνιζαν περισσότερες λύσεις επιθετικά, καταφέρνοντας να υπερέχουν ελαφρώς στα ισορροπημένα πρώτα 7.5 λεπτά (17-19). Σε εκείνο το σημείο, η διαφορά αυτή φάνηκε ακόμη περισσότερο, όταν οι δύο «αστέρες» του Πέσιτς σίγησαν και ο Μιλς άρχισε να «πυροβολεί», με συνέπεια ένα σερί 0-12 μέσα σε 2.5 λεπτά, που έδωσε προβάδισμα 14 πόντων στα «Καγκουρό» (17-31).
Ακόμη περισσότεροι Αυστραλοί μπήκαν στην «εξίσωση», ερχόμενοι από τον πάγκο, με αποτέλεσμα η απόσταση να «εκτοξευθεί» στο +24, θέτοντας ήδη διαστάσεις θριάμβου για την ομάδα τους (20-44 στο 13'). Τότε εμφανίστηκε ο Αβράμοβιτς για τους Σέρβους, ο οποίος συνέθεσε ένα δίδυμο με τον Γκούντουριτς στην περιφέρεια, που μαζί με τις μαζεμένες δεύτερες ευκαιρίες από επιθετικά ριμπάουντ, πρόσφερε μεγάλη ανάσα με τη μείωση στους 11 πόντους (37-48 στο 18'). Ο Γκίντεϊ και ο Έξουμ προσπάθησαν να ανοίξουν πάλι την ψαλίδα, αλλά ο ανεβασμένος Γκούντουριτς και τα νέα επιθετικά ριμπάουντ των Σέρβων διατήρησε τη διαφορά στο ίδιο επίπεδο για το ημίχρονο (42-54).
Με τους παίκτες του πάγκου άρχισε ξανά να «ροκανίζεται» η διαφορά από τους «Όρλοβι», με τον Ντόμπριτς να ρίχνει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο μετά από πολλή ώρα με δικό του τρίποντο (51-58 στο 24') και τον Μπογκντάνοβιτς να αναλαμβάνει δράση, για να ολοκληρωθεί λίγο αργότερα η ολική επαναφορά (61-60 στο 27'). Με τον Γιόκιτς να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες στον υπολειπόμενο χρόνο για την τρίτη περίοδο, η Σερβία αντιστάθηκε στην προσπάθεια των Γκίντεϊ-Έξουμ να διατηρήσουν μπροστά τους Boomers, με την ομάδα τους να μπαίνει προηγούμενο στο τελευταίο δεκάλεπτο (67-65).
Το παιχνίδι συνέχισε να κινείται στο όριο, με τον ΜακΒέι να επιχειρεί να προσθέσει έναν ακόμη παράγοντα στο παιχνίδι της Αυστραλίας, όμως ο Μίτσιτς διατηρούσε μπροστά τους Βαλκάνιους, ώσπου ένα μεγάλο τρίποντο του Γκίντεϊ στο τρίλεπτο για τη λήξη ισοφάρισε το ματς (78-78). Ο Μίτσιτς με έξυπνο τρόπο κέρδισε φάουλ για τρεις βολές, ο Γκίντεϊ μείωσε σε 81-80, αλλά οι δυο τους στις επόμενες επιθέσεις των ομάδων τους αστόχησαν, κάτι που έκαναν και οι Μπογκντάνοβιτς-Μιλς, με τον Μίτσιτς μάλιστα να παίρνει φάουλ σε προσπάθεια για καλάθι στα 9.8" και να αστοχεί στην πρώτη βολή, σημειώνοντας με τη δεύτερη το 82-80. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Μιλς να ισοφαρίσει με τεράστιο σουτ στα 1.4" μπροστά στον Γιόκιτς για την ισοφάριση σε 82-82 και την παράταση, με τους Αυστραλούς να ζητούν και φάουλ στο σουτ.
Οι ΜακΒέι και Γκίντεϊ συνέχισαν να βάζουν μεγάλα σουτ για την Αυστραλία, όμως μετά το 87-90 στα πρώτα 2.5 λεπτά της παράτασης, ο Πετρούσεφ μείωσε από τη γραμμή των βολών και ο Γιόκιτς ανέλαβε δράση, ώστε με τέσσερις δικούς του πόντους η βαλκανική ομάδα να πάρει το πάνω χέρι, προηγούμενη με 93-90 στα 25.1" για τη λήξη του έξτρα πενταλέπτου. Η επόμενη επίθεση των Αυστραλών δεν εκδηλώθηκε λόγω κλεψίματος του Πετρούσεφ, το οποίο οδήγησε στις βολές του Μπογκντάνοβιτς, για να «σφραγιστεί» η πρόκριση με 95-90.
Δεκάλεπτα: 17-31, 42-54, 67-65, 82-82, 95-90 (παρ.)
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ξανά εκεί για τη Σερβία και, σίγουρα, υπήρξαν εκ νέου πρωταγωνιστές. Από το -24, όμως, χρειάστηκαν το «τσαγανό» του Αλέκσα Αβράμοβιτς (10 π., 4 ρ.), το μακρινό σουτ του Όγκνιεν Ντόμπριτς (11 π., 3/4 τρ.) και η ποιότητα του Μάρκο Γκούντουριτς (11 π., 5 ρ.), για να γυρίσει σταδιακά το ματς, ενώ και ο Βασίλε Μίτσιτς, παρά την παρ' ολίγον μοιραία χαμένη βολή, ήταν από αυτούς που «έσπρωξαν» την ομάδα με 14 πόντους και έξι ασίστ.
ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ματς, που κρίνεται σε τόσο μικρές λεπτομέρειες, οι 12 περισσότερες κατοχές των Σέρβων (15-11 επιθετικά ριμπάουντ, 12-20 λάθη), ήταν εξαιρετικά σημαντικές, εξισορροπώντας έτσι την ευστοχία των Αυστραλών στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.