15.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, 2025

Rebound machine αλλά και mr.39%

Ο Κιθ Κλάντον είναι και πάλι εδώ. Από τα Βόρεια (Θεσσαλονίκη) στα Νότια της χώρας (Ρέθυμνο). Επιστρέφει για να βοηθήσει τους Κρητικούς σε μια θέση που συνήθως κάλυπταν με πιο ελαφριά κορμιά.

 

Στο διάστημα στο οποίο έπαιξε στην Ελλάδα, ο Αμερικανός άφησε το στίγμα του στον ΠΑΟΚ κάνοντας κάποια πράγματα πολύ καλά και κάποια άλλα πολύ άσχημα.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με αυτόν στο ρόστερ του, το Ρέθυμνο θα έχει εξασφαλισμένο το ριμπάουντ αλλά ταυτόχρονα θα… τρέμει κάθε φορά που θα πηγαίνει στη γραμμή του φάουλ. Οι αριθμοί του με τα ασπρόμαυρα «μιλούν» με τον πιο σαφή τρόπο.

 

Στα 37 ματς Πρωταθλήματος που έκανε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης –από τα τέλη της σεζόν 2015-16 και στη σεζόν 2016-17- ο Κλάντον μέτρησε 336 ριμπάουντ. Ένας μέσος όρος 9,08 ριμπάουντ δεν είναι πια καθόλου συνηθισμένος στα σημερινά δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στην προπέρσινη σεζόν κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου ριμπάουντερ της Basket League χωρίς… αντίπαλο αφού είχε 240 ριμπάουντ στην κανονική περίοδο, 67 περισσότερα από τον 2ο Τορλίν Φιτζπάτρικ που έπαιζε στο Ρέθυμνο. Παράλληλα ήταν 1ος στα «double-double» έχοντας έξι συνολικά στην κανονική περίοδο.

 

Στο παιχνίδι δε με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία για το Basketball Champions League, ισοφάρισε την 3η κορυφαία επίδοση στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ μαζεύοντας 19 ριμπάουντ.

 

 

Ο Κλάντον όμως έχει και αδυναμίες. Σοβαρότερη όλων αυτή της αδυναμίας του να εκτελέσει με ένα αξιοπρεπές, έστω, ποσοστό από τη γραμμή του φάουλ. Με τον Δικέφαλο είχε στο Πρωτάθλημα πιο πολλές άστοχες από τις εύστοχες βολές του. Είχε 49/125 και αυτό το 39,2% φανερώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα του. Τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα στη σεζόν που πέρασε αφού σε 50 ματς με την Ακαντέμικ και τη Λέφσκι σούταρε με 34,1%.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ