Ο Προμηθέας Πάτρας νίκησε εύκολα με 85-65 την Καρδίτσα και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League.
Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν άφησε περιθώρια να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά του και με 2-1 νίκες πήρε το εισιτήριο για την τετράδα, εκεί όπου θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας.
Από την άλλη η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου θα λάβει μέρος στους αγώνες κατάταξης παλεύοντας για την πέμπτη θέση.
Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, από το ξεκίνημα φάνηκε ότι ο Προμηθέας Πάτρας πατούσε καλύτερα στο παρκέ και μπήκε με πιο καθαρό μυαλό στο γήπεδο, κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές. Σιγά-σιγά μάλιστα οι γηπεδούχοι άρχιζαν να «χτίζουν» διαφορές θέλοντας να ξεφύγουν από νωρίς και να... ξεμπερδέψουν. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους έντεκα πόντους (23-12), για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 23-14.
Η δεύτερη περίοδος βρήκε τους παίκτες του κόουτς Παπαθεοδώρου να ξεφεύγουν ακόμα και με δώδεκα (29-17), ωστόσο ένα γρήγορο 5-0 από τους Θεσσαλούς «έγραψε» το 29-22 κι ακολούθησε τάιμ άουτ. Οι δύο ομάδες διαρκώς «έτρεχαν» μικρά σερί και φάνηκε η διαφορά να έχει «κολλήσει» στις παρυφές των δέκα πόντων. Ωστόσο ένα ξέσπασμα από την πλευρά του Προμηθέα «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 14 πόντους (45-31). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 50-35 και οι γηπεδούχοι είχαν κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.
Η αντεπίθεση της Καρδίτσας ξεκίνησε στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου. Το συγκρότημα του κόουτς Παπανικολόπουλου μ' ένα σερί 10-0 μετέτρεψε το εις βάρος του 52-35 σε 52-45 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ξανά πριν αντιδράσει εκ νέου η ομάδα της Θεσσαλίας μειώνοντας 57-50, όμως ο Προμηθέας δεν είχε διάθεση για ντέρμπι και ξέφυγε ξανά 64-50. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 64-50 και οι Πατρινοί είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο όχι απλά δεν αντέδρασαν οι φιλοξενούμενοι αλλά ο Προμηθέας έστησε το δικό του «πάρτι» κι έφτασε άνετα στην επικράτηση με 85-65, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League.
ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ: Ο Τζόρνταν Ουόκερ για ακόμα μία φορά ήταν εξαιρετικός στην επίθεση και σταμάτησε στους 27 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του ο Αντώνης Καραγιαννίδης με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους οι Λιούις και Άλεν σημείωσαν από 14 πόντους όμως δεν ήταν αρκετοί για να αλλάξουν τη μοίρα των φιλοξενούμενων.
ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια ο Προμηθέας με 44 πόντους μέσα στη ρακέτα έναντι 28 της Καρδίτσας, ενώ και στα ριμπάουντ οι Πατρινοί μάζεψαν 41 και οι Θεσσαλοί 29.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.