Ο Αστέρας Αγίου Δημητρίου όχι μόνο περαστικός δεν ήταν στη πρώτη του παρουσία σε Εθνικό επίπεδο, αλλά κατάφερε να διατηρηθεί στη National League 2 μετά τη συγκλονιστική σειρά πλέι άουτ με τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης.
Ο Γιάννης Παύλος, δηλαδή ένας προπονητής που γνωρίζει άριστα το περιβάλλον της κατηγορίας, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας των Νοτίων προαστίων στα τέλη Νοεμβρίου, βρίσκοντας την στη τελευταία θέση με ρεκόρ 1-5.
Αν και ξεκίνησε με 0-2 απέναντι στους δυνατούς Αθηναϊκό και Πανναξιακό, το turning point της χρονιάς ήρθε με τη νίκη στο Ρέθυμνο στις 14 Δεκεμβρίου με 66-52, αλλά και τις προσθήκες των Ζαραϊδώνη και Τσακναρίδη.
Συνολικά στη παρουσία του είχε ρεκόρ 7-7, και μάλιστα με τη νέα νίκη επί των Κρητικών είχε φέρει τον Αστέρα και σε περιβάλλον πλέι οφς, για να τερματίσει στην 7η θέση, μετά την ήττα τη τελευταία αγωνιστικής την Ηλιούπολη.
Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο basketa.gr για το τι άλλαξε στον Αστέρα, για τη παραμονή, αλλά και στην επιδραστικότητα του Παναγιώτη Ζαραϊδώνη:
«Στην ομάδα αλλάξαμε πολλά, κυρίως στην επίθεση που υπήρχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι παίχτες μπήκαν σε μια νέα διαδικασία και τα κατάφεραν» για να προσθέσει:
«Εδώ θέλω να τους συγχαρώ για μια ακόμη φορά γιατί είναι όλοι καταπληκτικά παιδιά και πιστέψανε σε αυτά που τους ζητήσαμε και προπάντων στο ότι μπορούμε να σωθούμε».
Αναφορικά με τα πλέι άουτ, αλλά και τη δύναμη της έδρας ανέφερε: «Καταρχάς αυτή η διαδικασία των play out είναι ψυχοφθόρα. Πέραν της κατάστασης που πρέπει να βρίσκεσαι χρειάζονται και ψυχικά χαρίσματα. Δε θα κρυφτώ, φυσικά μας ευνόησε ότι είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας, όπου από τότε που ανέλαβα την ομάδα έχουμε κάνει μόνο μία ήττα.
Επίσης πιστεύω ότι είμασταν καλύτεροι και έχουμε παίχτες πιο καλούς και με μεγαλύτερη μπασκετική προσωπικότητα», ενώ αναφορικά με τον στόχο των πλέι οφς, και το πως χάθηκε τόνισε:
«Ο στόχος των play off χάθηκε κυρίως από το κακό ξεκίνημα της ομάδας, συν το γεγονός ότι στο τέλος κάποια αποτελέσματα δεν μας ευνόησαν».
Όπως αναμενόταν η κουβέντα πήγε στις προσθήκες του χειμώνα, και ειδικά αυτή του Παναγιώτη Ζαραϊδώνη:
«Η επιλογή του Ζαραϊδώνη μας άλλαξε επίπεδο. Προσωπικά για μένα πρόκειται για τον καλύτερο παίχτη του πρωταθλήματος. Αποτελεί προσωπική μου επιλογή ως μεταγραφή του Δεκεμβρίου, μαζί με τον Τσακναριδη ο οποίος και αυτός βοήθησε πολύ́ την ομάδα.
Με τον «Ζαρα» μας συνδέει ότι είμαι ο πρώτος προπονητής που τον πήρα ως μεταγραφή που σημαίνει από τότε είχα διακρίνει το ταλέντο του κ ότι είχε ξανα συνεργαστεί με τον πρόεδρο».
Κλείνοντας αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλους στην ομάδα του Αστέρα, θέλοντας να τους ευχαριστήσει:
«Ακόμη θα ήθελα να πω ότι όλα τα παιδιά βοήθησαν πάρα πολύ,́ όπως ο Μαυροειδής που για μένα είναι ο καλύτερος ψηλός της κατηγορίας ,ο Χάιδος ένας σπουδαίος αθλητής ,ο Χατζηκίδης ,ο Λάμπρου, ο Βλασσόπουλος ,ο Δημητρίου, ο Γρηγόρας, ο Φωτόπουλος ,ο Τζανικιάν, ο Φαιλάδης, ο Μποσγανάς, οι μικροί Μπουρίτης και Στούκας, και φυσικά ο αρχηγός μας ο πολύπειρος Δούβος.
Επίσης οι συνεργάτες μου, ο assistant coach Στέφανος Νικολαΐδης, ο γυμναστής μας Γιάννης Χουντήας και ο φυσιοθεραπευτής μας Βαγγέλης Πάτσης υπό την καθοδήγηση του κ. Βαλάντη Ρίζου.
Τέλος γνώρισα και έκανα φίλους τρεις καταπληκτικούς ανθρώπους, τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Τσουκαλοχωρίτη, ο οποίος με πίστεψε και με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και φρόντισε για την άψογη λειτουργία της ομάδας και ήταν πάντα με το χαμόγελο και τον καλό του λόγο.
Τον κ. Δημήτρη Πουλόπουλο τον αφανή ήρωα της ομάδας μας, πάντα κοντά στην ομάδα να φροντίζει και να λειτουργεί ως ασπίδα. Τέλος την κα Μαριάννα Μικεδάκη Τογανίδη, την ψυχή της ομάδας μας η οποία ζει και αναπνέει για τον αγαπημένο της Αστέρα Οπότε ως συμπέρασμα βίωσα μια όμορφη εμπειρία που είχε και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Καλό Πάσχα σε όλους».








