29.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025

Παρκς στο basketa.gr: «Να περιμένετε σπουδαία πράγματα, δεν νιώθω πίεση»

Η Ρόμπιν Παρκς βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες στην Ελλάδα, όμως φαίνεται πως έχει γίνει ένα με το σύνολο και την φιλοσοφία της "γαλανόλευκης".

Το Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025 στο ΣΕΦ βρίσκεται "προ των πυλών", καθώς αύριο (18/6, 20:30) η Ελλάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά, σε ένα ματς που θεωρητικά είναι στα... μέτρα μας κόντρα στην Ελβετία. Στο γκρουπ έχει ενταχθεί ήδη η Ρόμπιν Παρκς, η οποία θα αποτελέσει την νατουραλιζέ της χώρας μας.

Η 33χρονη γκαρντ γνώριζε από πριν τον κοόυτς Πρέκα και αυτό την βοήθησε να ενσωματωθεί για τα καλά στην ομάδα και τις απαιτήσεις. Η ίδια τόνισε στο basketa.gr πώς το μπάσκετ είναι ένα και το απέδειξε στο πρώτο της φιλικό -και νικηφόρο- παιχνίδι, όπου ήταν και εντυπωσιακή. Δηλώνει πώς δεν νιώθει πίεση, μιλάει για με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας και μας προϊδεάζει για σπουδαία πράγματα στο Ευρωμπάσκετ.

-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την εθνική ομάδα της Ελλάδας;

«Πολλή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Νομίζω ότι ήταν πολύ φιλόξενες όταν ήρθα. Όλες οι παίκτριες, το προπονητικό επιτελείο, όλοι έχουν πολλή ενέργεια. Οπότε θα έλεγα ότι υπάρχει συνοχή και μεγάλη ενέργεια».

-Γιατί επέλεξες να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα;

«Λοιπόν, ειλικρινά, η Ελλάδα με επέλεξε, αλλά είπα "ναι" επειδή ήμουν πολύ εξοικειωμένη με τον Πέτρο, και ήξερα ότι αν τα κορίτσια είναι έστω και λίγο σαν αυτόν, τότε αυτή η εμπειρία θα είναι πραγματικά απλώς καταπληκτική. Γι' αυτό επέλεξα την Ελλάδα».

-Νιώθεις πίεση ως νατουραλιζέ παίκτρια ή είναι απλά κίνητρο για σένα;

«Όχι, για μένα ποτέ δεν υπάρχει πίεση. Παίζω για τις συμπαίκτριές μου, για μένα, για την οικογένειά μου, και τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Φυσικά και για τους φιλάθλους, αλλά όχι, δεν υπάρχει πίεση».

-Πώς προσαρμόστηκες τόσο γρήγορα στην ομάδα και έκανες μία πολύ καλή εμφάνιση στο φιλικό κόντρα στη Λιθουανία;

«Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο. Δεν νομίζω ότι ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Απλώς βγήκα στο παρκέ, προσπάθησα να δώσω στην ομάδα την εμπειρία μου, την ενέργειά μου, και όλα κύλησαν καλά».

-Ποιος είναι ο στόχος σου με την ομάδα;

«Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δούμε πού θα μας βγάλει αυτό».

-Έχεις κάποιο μήνυμα για τους Έλληνες φιλάθλους;

«Πρώτα απ’ όλα, ευχαριστώ που με καλωσορίσατε σε αυτή την καταπληκτική χώρα, και νομίζω ότι μπορείτε να περιμένετε σπουδαία πράγματα από εμάς στο Eurobasket 2025».

-Έχεις δει καθόλου τη χώρα; Σου αρέσει;

«Δεν έχω προλάβει να την εξερευνήσω ακόμα, αλλά μέχρι τώρα τη λατρεύω, ναι, είναι υπέροχη. Το φαγητό είναι καλό, οι άνθρωποι ευγενικοί, οπότε δεν έχω κανένα παράπονο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ