Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την παρουσία του Προμηθέα στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας και την αναμέτρηση με την ΝΕΜ στα προημιτελικά, δίνοντας σύνθημα πρόκρισης... στον τελικό σε ένα γήπεδο, που του ξυπνά πολλές αναμνήσεις.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι κι ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε για μια ακόμη χρονιά σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Προσπαθήσαμε πολύ στη διάρκεια του πρωταθλήματος να κατακτήσουμε αυτή τη θέση και το πετύχαμε σχετικά νωρίς. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με αντίπαλο τη Νεανική Εστία Μεγαρίδας, μια ομάδα που κάνει καταπληκτική πορεία στην Elite League και παίζει πολύ καλό μπάσκετ μετρώντας ένα μεγάλο νικηφόρο σερί. Πρέπει να σεβαστούμε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο αντίπαλος. Εμείς έχουμε τα προβλήματά μας εδώ και καιρό και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να τα διαχειριστούμε. Δεν περιμένουμε ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε και να περάσουμε στον τελικό».
Για το γεγονός ότι και πέρσι ο Προμηθέας αντιμετώπισε την κάτοχο του UNICEF Trophy στα προημιτελικά: «Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Η περσινή κατάσταση της ομάδας τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν πολύ καλή, φέτος αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Δεν έχουμε το περιθώριο να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, είναι δεδομένο πως θα μπούμε με σοβαρότητα γιατί εκτιμούμε την προσπάθεια που κάνουν. Πρέπει να διαχειριστούμε τις απουσίες που έχουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
Για τις εμπειρίες του από το γήπεδο, όπου κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, το Κύπελλο με την ΑΕΚ και συμμετείχε σε έναν τελικό με τον ΠΑΟΚ: «Γενικά αυτό το νησί μού φέρνει καλές αναμνήσεις. Η ψυχολογία είναι καλή για μένα και προσπαθώ να εμπνεύσω τους παίκτες να παλέψουν. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, αν και όλοι γνωρίζουν τη δυναμικότητα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Το μίνιμουμ που μπορείς να κάνεις είναι να παλέψεις».