Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να «γκαζώσει» στο δεύτερο ημίχρονο στην Πυλαία, κάνοντας εύκολη τη δουλειά του απέναντι στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 92-81 και συνεχίζοντας την αήττητη πορεία στην GBL με οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες, την ίδια στιγμή που ο «Δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος ασχολείται τις τελευταίες ώρες και με τις τελευταίες του διοικητικές εξελίξεις, έμεινε στο 5-2 στο πρωτάθλημα.
Τα πρώτα μακρινά σουτ των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ αντισταθμίστηκαν στην αρχή από τη δράση του Μέλβιν στην άλλη πλευρά, όμως το «ερυθρόλευκο» δίδυμο υπερίσχυσε στα πρώτα έξι λεπτά (8-14). Ο κεφάτος Λι μπήκε στην «εξίσωση» για τον Ολυμπιακό και, την ίδια στιγμή που ο Τζάκσον επιχείρησε να στηρίξει την επίθεση του ΠΑΟΚ, η ομάδα του κράτησε το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (17-23).

Ο Χολ και ο Παπανικολάου ήρθαν από τον πάγκο φέρνοντας πολλαπλό όφελος για τον Ολυμπιακό, που σύντομα πήρε και διψήφια διαφορά υπέρ του (17-29 στο 11'). Ο Μέλβιν συνέχισε σε εξαιρετική κατάσταση και είχε στο πλευρό του, τους Ντίμσα και Μπράουν, που με μακρινά σουτ μείωσαν για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο -5, όμως ο εξαιρετικός Λι κρατούσε τους πρωταθλητές Ελλάδας σταθερά στο «τιμόνι», οδηγώντας τους στο 41-48 του ημιχρόνου.

Ο Ουόκαπ έγινε πιο απειλητικός και άρχισε να σκοράρει, εκτός από το να δημιουργεί, με τον Βεζένκοφ να βρίσκει ρυθμό και τη διαφορά... εν ριπή οφθαλμού να φτάνει στο +18 για τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο (46-64 στο 27'). Ο Ουορντ ανέλαβε τη σκυτάλη, τη στιγμή που ο Τζάκσον προσπαθούσε να δείξει, ότι ο ΠΑΟΚ είχε «σφυγμό», όμως η απόσταση ήταν ήδη αρκετά μεγάλη στο τέλος του δεκαλέπτου, στο +17 για τους Πειραιώτες (56-73).

Ο Φουρνιέ και ο Λι συνέχιζαν να διατηρούν μπροστά τους Πειραιώτες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να φτάνουν και το +20 λίγο μετά τα μέσα της τελευταίας περιόδου (66-86 στο 36'). Ο νικητής, επί της ουσίας, είχε κριθεί και ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε διαχείριση του υλικού του εν όψει των επόμενων υποχρεώσεων, για να μειώσουν ελαφρώς οι γηπεδούχοι και την... μπίλια να κάθεται στο 81-92.

Δεκάλεπτα: 17-23, 41-48, 56-73, 81-92
ΔΕΙΧΝΕΙ... ΠΑΡΩΝ: Ο Σέιμπεν Λι ήταν εκπληκτικός σε άλλο ένα ματς πρωταθλήματος με 24 πόντους και έξι ασίστ, όντας ο πιο ορεξάτος και κορυφαίος του Ολυμπιακού στην Πυλαία, περιμένοντας μια ευκαιρία για τους πιο απαιτητικούς αγώνες από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.
ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός για ακόμη μια φορά άντλησε δύναμη από την ευστοχία κοντά στο καλάθι, σημειώνοντας 23/36 δίποντα και ποσοστό 63% έναντι 12/31 και 38% για τον ΠΑΟΚ.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.







