13.5 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, 2026

Παναθηναϊκός-Βίρτους Μπολόνια 84-71: Βρήκε αμυντικό «σφιγμό» και «σάλπισε» αντεπίθεση με σούπερ Χολμς (vids)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα στο «Telekom Center Athens», καθώς επανέφερε για μεγάλο διάστημα την εξαιρετική του άμυνα και, με τον Χολμς να κάνει... ό,τι θέλει στη ρακέτα (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Βίρτους Μπολόνια με σκορ 84-71. Με αυτό το αποτέλεσμα οι «πράσινοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 13-8, τη στιγμή που οι Ιταλοί υποχώρησαν στο 10-11 και παρέμειναν εκτός δεκάδας στη βαθμολογία.

 

Μουδιασμένο ξεκίνημα επιθετικά και από τις δύο ομάδες, ωστόσο με μεγάλη ένταση και σκληρές «μονομαχίες» εντός και εκτός ρακέτας από τους παίκτες. Ο Χολμς ήταν ο πιο... ορεξάτος των «πρασίνων» (6 πόντοι, 5 ριμπάουντ), καθώς κέρδιζε «μάχες» και έδινε λύσεις για τους γηπεδούχους, με τον Ερνανγκόμεθ να μπαίνει στην εξίσωση και με το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού να «γράφει» το 9-8 στο 6'. Η ελληνική ομάδα άρχιζε να «σφίγγει» την άμυνά της μετά το 9-11 του Παγιόλα και, παρ' ότι ο Ναν παρέμενε άστοχος μέχρι και σε... lay-up στον αιφνιδιασμό (!), το σύνολο του Εργκίν Αταμάν έφυγε με 18-13 δια χειρός Σορτς, πριν ολοκληρώσει το 1ο δεκάλεπτο στο +8 (23-15).

Ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει πια να δουλεύει σαν... καλοκουρδισμένο ρολόι και αποσπάστηκε με 29-17 στο 14ο λεπτό, με τον Φαρίντ να δηλώνει παρών αμέσως μόλις μπήκε. Η απάντηση των Ιταλών ήταν άμεση, καθώς εκμεταλλεύτηκε επιθετικά την είσοδο των... μουδιασμένων Ρογκαβόπουλου και Σαμοντούροβ, μειώνοντας τη διαφορά στους τέσσερις (31-27). Η επιστροφή παικτών της αρχικής πεντάδας έφερε νέα «πνοή» στους γηπεδούχους, οι οποίοι με καλάθια από Ερνανγκόμεθ και Σλούκα έφυγαν ξανά με εννιά (36-27), ενώ λίγο αργότερα ο Ναν βρήκε τη μπάλα μέσω Γιούρτσεβεν στα χέρια του για να σκοράρει πίσω από τα 6μ75 στην εκπνοή για το 39-33 του ημιχρόνου. 

Μπορεί να έδειχνε ο Παναθηναϊκός ότι δε μπήκε καλά στο 2ο ημίχρονο, ωστόσο δύο απανωτές σπουδαίες άμυνες, που έφεραν καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο, ήταν αρκετές για να ανεβάσουν την αυτοεποίθηση των «πρασίνων», που επανέφεραν την απόσταση σε διψήφια πλαίσια (48-37) με εννιά αναπάντητους πόντους. Με τον Χολμς να κάνει... πάρτι στη ρακέτα, η ελληνική ομάδα βρήκε για πρώτη φορά διαφορά 13 πόντων (53-40), όμως μείωσε ξανά το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς (56-48).

Η 4η περίοδος δεν έφερε κάποια αντίδραση από τη Βίρτους, αφού το «τριφύλλι» διατήρησε τα κεκτημένα στον αγώνα και με την εξαιρετική του άμυνα δεν άφηνε περιθώρια επιστροφής στους Ιταλούς. Ο Ναν με τρίποντο «έγραψε» τη μεγαλύτερη διαφορά (+14, 72-58) τρία λεπτά πριν το τέλος και δεν άλλαξε τίποτα στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα (84-71).

 

Κορυφαίος του «τριφυλλιού» επιθετικά ήταν ο Κέντρικ Ναν με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ωστόσο MVP ήταν ξεκάθαρα ο Ρισόν Χολμς (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 μπλοκ, 24 PIR). Επιστροφή στις εξαιρετικές εμφανίσεις και για τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (9 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 21 PIR)! Απ' τη μεριά των φιλοξενούμενων, ο Έντουαρντς ξεχώρισε με 24 πόντους, ωστόσο ήταν άστοχος με 9/21 σουτ, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης οι Μόργκαν (21 πόντοι) και Ακέλε (10 πόντοι).

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στην αναλογία ασίστ-λαθών, καθώς μέτρησε 18 ασίστ για 10 λάθη, ενώ η Βίρτους είχε 14 ασίστ για 16 λάθη, εκ των οποίων τα 10 ήταν «πράσινα» κλεψίματα (5 μόλις είχαν οι Ιταλοί).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ