17.8 C
Athens
Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Η μέρα της μαρμότας!

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει για τις ριζικές αλλαγές στον Παναθηναϊκό που μοιάζει σαν να κυνηγάει την ουρά του.

Τον Απρίλιο του 2022 ο Παναθηναϊκός ξαναζεί καταστάσεις που έζησε το 2014, το 2015, το 2016, το 2018, το 2019 και πέρσι! Όλες αυτές τις χρονιές που αναφέραμε, οι «πράσινοι» είχαν προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική τους ηγεσία μέσα στη σεζόν. Βέβαια αυτήν την φορά οι αλλαγές ήταν ακόμα πιο ριζικές και μαζικές, καθώς πέρα από τον Δημήτρη Πρίφτη, αποπέμφθηκαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Παππάς, ο Τάκης Τριαντόπουλος και μένει να φανεί αν θα αποχωρήσει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, στον οποίο έγινε πρόταση να επιστρέψει στο παλιό του πόστο!

Κι όλα αυτά για να επιστρέψει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο άνθρωπος αυτός ο οποίος αναμφίβολα είναι πιστός στρατιώτης του συλλόγου, καθώς τον υπηρέτησε από το 2012 μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και στη συνέχεια το 2016 για μερικούς μήνες και το 2019 ξανά για λίγους μήνες! Υπενθύμιση ότι και στις τρεις φορές έφυγε πριν τελειώσει το έργο του.

Η ζωή κύκλους κάνει και τώρα επέστρεψε στους «πράσινους» από διαφορετικό πόστο, καθώς θα εργαστεί ως τεχνικός διευθυντής, έχοντας την άνεση και την ελευθερία να αποφασίζει για όλα. Και το πρώτο του μέλημα είναι να βρει τον αντικαταστάτη του κόουτς Πρίφτη. Φαβορί τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο Γιώργος Βόβορας. Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Λογικό, καθώς ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε την ομάδα το 2020 κι απομακρύνθηκε τον Γενάρη του 2021 για να αναλάβει ο Όντεντ Κάτας.

Ο κόουτς Βόβορας χαίρει της εκτίμησης του «Άρτζι» και αναμένεται να επιστρέψει στον πάγκο του «τριφυλλιού». Αν δεν πάρει πάντως εκείνος το χρίσμα, θα το πάρει ένας άλλος πρώην συνεργάτης του έμπειρου προπονητή. Την ίδια στιγμή υπήρξαν εξαγγελίες για ανάδειξη νεαρών αθλητών κυρίως Ελλήνων και για «σφιχτό» μπάτζετ. 

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2014, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι αυτό ήταν το πλάνο του για το μέλλον και γι' αυτόν το λόγο είχε προσλάβει τότε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς για να εργαστεί πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο. Τελικά ο Ιβάνοβιτς έφυγε τον Απρίλιο του 2015, ο Μανωλόπουλος επέστρεψε ως υπηρεσιακός, ο Ολυμπιακός «σκούπισε» στη σειρά τελικών τον Παναθηναϊκό και το καλοκαίρι του 2015 έγινε «στροφή» στο πλάνο, με το μπάτζετ να ανεβαίνει ξανά και να δημιουργείται από εκεί και πέρα μία αρκετά δυνατή ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Ποιο είναι το κοινό σημείο όλων αυτών; Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να ζει τη μέρα της μαρμότας. Εδώ και μία δεκαετία, ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα, βιώνει τις ίδιες καταστάσεις και σε πολλές φορές με πρωταγωνιστές τα ίδια ακριβώς πρόσωπα. Πού θα καταλήξει όλο αυτό; Ουδείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά, το μόνο βέβαιο είναι ότι η τωρινή κατάσταση δεν είναι καθόλου απλή και το μέλλον δεν προβλέπεται ευοίωνο για μία ομάδα που είχε μάθει εντελώς διαφορετικά τον κόσμο της.

Τον απλό κόσμο της ο οποίος από χθες (12/4) είναι ξανά «μουδιασμένος» με τις εξελίξεις και προσπαθεί να καταλάβει τι θα συμβεί στην επόμενη μέρα της αγαπημένης του ομάδας. Κι αυτό είναι ένα σταυρόλεξο για πολλούς δυνατούς λύτες, διότι από τη στιγμή που δεν φαίνεται στον ορίζοντα αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει σίγουρος για το που θα σταματήσει η κατρακύλα.

Κι από τη στιγμή που ιερά τέρατα βγήκαν μπροστά στα δύσκολα και τελικά έφυγαν ως αποτυχημένοι, θα αποτελέσει έκπληξη αν στο μέλλον ρισκάρει κάποιος να εργαστεί στον Παναθηναϊκό υπό τις υπάρχουσες συνθήκες...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ