Η Φενέρ ξεκίνησε τον αγώνα τετράδας του ΟΑΚΑ προηγούμενη με διαφορά 12 πόντων, αλλά πρώτα η άμυνα του Παναθηναϊκού και ύστερα ένα ακόμη μεγάλο «σόου» του Κέντρικ Ναν, που σκόραρε και, όταν χρειαζόταν, σταματούσε τους αντιπάλους του στην άμυνα, έφερε τη σπουδαία νίκη με 74-63, που ανεβάζει τους «πράσινους» στο 16-10 και τους διατηρεί σταθερά σε θέση πλεονεκτήματος έδρας, μια νίκη πιο πάνω από το 15-11 της τουρκικής ομάδας.
Η Φενέρ ξεκίνησε με τον Καλάθη ως άξονα στο παιχνίδι της, επιλέγοντάς τον να μαρκάρει τον Ναν και αποκόβοντας έτσι σημαντικό κομμάτι της εκτέλεσης του Παναθηναϊκού, ενώ και με τη δημιουργία του πήρε σπουδαία οφέλη, προηγούμενη στα πρώτα οκτώ λεπτά με διαφορά 12 πόντων (7-19). Ο Βιλντόζα ήρθε να δώσει «εκρηκτικότητα» από τη θέση του πλέι μέικερ και οι Καλαϊτζάκης-Χουάντσο βελτίωσε την ανασταλτική λειτουργία των «πρασίνων», με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συνέρχονται με σερί 6-0, προτού ο Μπιμπέροβιτς σημειώσει στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου το 13-21.
Με τον Καλαϊτζάκη να δίνει τις επιπλέον λύσεις στην επίθεση, εκτός της συνεισφοράς του στην άμυνα κι έχοντας πάντοτε τους Βιλντόζα-Χουάντσο ως στηρίγματα, το «τριφύλλι» επέστρεψε με επιμέρους 12-4, που έφερε την ισοφάριση στα μέσα της δεύτερης περιόδου (25-25). Ο Λεσόρ άρχισε να κερδίζει «μάχες» στη ρακέτα και η ανεβασμένη απόδοση του Γκραντ βοήθησε καταλυτικά στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον Ναν και τον Καλαϊτζάκη να συμπληρώνουν ιδανικά για το 38-30 του ημιχρόνου από νέο επιμέρους 15-5 των παικτών του Αταμάν.
Οι ανεβασμένοι Ναν και Λεσόρ ύψωσαν ανάχωμα στην προσπάθεια των Καλάθη-Ουίλμπεκιν να αρχίσουν αντεπίθεση για την τουρκική ομάδα (44-38 στο 24'), με τον Χουάντσο να αναδεικνύεται στο άτομο, που αποτελούσε το «συγκολλητικό στοιχείο» στην άμυνα, σκοράροντας στην άλλη πλευρά για το +15 στο τρίλεπτο για τη λήξη της τρίτης περιόδου (53-38). Με τον Μπιμπέροβιτς να επιχειρεί να γίνει «παράγοντας Χ» με τα μακρινά του σουτ, η Φενέρ μείωσε στο -10, το οποίο κράτησε με κάρφωμα του Μότλεϊ για το 57-47 του δεκαλέπτου.
Με την άμυνά τους να είναι πολύ επιθετική και «χτυπώντας» διαρκώς στον Μότλεϊ, που έδειχνε να έχει πάρει... τον αέρα των Λεσόρ και Αντετοκούνμπο, οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους πλησίασαν ακόμη περισσότερο και στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ στα μέσα της τελευταίας περιόδου το σκορ βρισκόταν στο 63-58. Ο Ναν, όμως, ήταν ασταμάτητος και κρατούσε σταθερά μια διαφορά των δύο κατοχών και άνω για τον Παναθηναϊκό, που έμπαινε με +8 στο τελευταίο δίλεπτο και μετά το τάιμ άουτ των φιλοξενούμενων (69-61). Ο Ναν, μάλιστα, επεφύλασσε μια φοβερή τάπα στον Καλάθη στην επόμενη επίθεση της Φενέρ, με τον Μήτογλου να «κλειδώνει» το ματς με καλάθι για το 71-61, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό και, πια, η διαφορά ήταν το διακύβευμα, με τον Λεσόρ να σκοράρει από κοντά με λέι απ για το 34.1" και τον Γιασικεβίτσιους να καλεί ξανά τάιμ άουτ (74-61). Ο Ουίλμπεκιν πέτυχε γκολ-φάουλ στα 22.9" για το 74-63, καθώς έχασε τη συμπληρωματική βολή, με το σκορ αυτό να είναι και το τελικό, αφού ο Γκραντ αστόχησε στο τελευταίο σουτ για την ισοφάριση της διαφοράς.
Δεκάλεπτα: 13-21, 38-30, 57-47, 74-63
ΦΟΝΙΑΣ: Ο Κέντρικ Ναν δεν χρειάζεται, πια, συστάσεις και στο καλό του βράδυ γνωρίζει πολύ καλά ο καθένας το τι προσφέρει. Ο Αμερικανός σκόρερ βρέθηκε σε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση με 23 πόντους, έχοντας 10/22 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 3/3 βολές, κρατώντας τον Παναθηναϊκό εκεί, όπου χρειάστηκε.
ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός έπρεπε και πήρε ένα κλειστό ματς, όπου μέτρησε οκτώ περισσότερες κατοχές (13-7 επιθετικά ριμπάουντ, 11-13 λάθη), καλύπτοντας έτσι ένα κακό βράδυ στο μακρινό σουτ με 2/16 τρίποντα, αν και η Φενέρ δεν ήταν πολύ καλύτερη με 5/22.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.