26.1 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Οικονομάκης: «Με τις προσθήκες αλλαξε το προφίλ της ομάδας»

Ο Πανελλήνιος παρότι θα αναγκαστεί να αγωνίζεται χωρίς τον Φώτη Βασιλόπουλο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πήρε ένα σπουδαίο διπλό στη Λιβαδειά, επικρατώντας του Εθνικού με 64-57, στη προσπάθεια που κάνει να σώσει την κατηγορία.

Ο Κώστας Οικονομάκης μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio τόσο για τη συγκεκριμένη επιτυχία, τις προσθήκες αλλά και τους στόχους των «Ολυμπικονικών».

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Εθνικού Λιβαδειάς: «Κάναμε τέσσερις προσθήκες που έχουν αλλάξει όλο το προφίλ της ομάδας. Παίξαμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα και κάναμε μια σπουδαία νίκη τόσο για τη βαθμολογική θέση που είχαμε, αλλά και στο ότι μάς βοηθάει πάρα πολύ και στη ψυχολογία. Αν δεν έχει η ομάδα αυτή τραυματισμούς, θεωρώ ότι θα μπορέσει να κάνει έναν πολύ καλό 2ο γύρο, να σωθεί γρήγορα, να δείξει ένα καλό πρόσωπο και να πάρει ό,τι μπορεί να πάρει».

Για την εικόνα του αγώνα: «Καταρχάς, είχε τρομερή ατμόσφαιρα το γήπεδο. Μπράβο στους ανθρώπους του Εθνικού και τον κόσμο της Λιβαδειάς, μας χειροκρότησαν και στο τέλος. Ήταν μια περίεργη κατάσταση, γιατί με τον τραυματισμό του Βασιλόπουλου δε μάς είχαν υπολογίσει όσο έπρεπε. Εμείς βγάλαμε ένα πρόσωπο μιας ομάδας που 40’ έπαιξε πολύ καλή άμυνα και αφοπλίσαμε κάποιους πολύ σημαντικούς παίκτες του Εθνικού. Ο Λουκάς ήταν αυτό που έπρεπε να είναι, δε μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν εύκολα τα δικά μας παιδιά. Αν δεν είχαμε και τον τραυματισμό του Φώτη θα είχαμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Το μόνο που θέλουμε πλέον είναι να έχουμε διάρκεια».

Για τη δουλειά που έριξαν στη διακοπή: «Στη διακοπή ουσιαστικά βάλαμε στην ομάδα τα παιδιά που ήρθαν. Ο Φώτης Βασιλόπουλος είναι ένας… ολόκληρος κόσμος. Ένας “άσσος” που δημιουργεί, “διαβάζει” πολύ καλά το μπάσκετ και οι συμπαίκτες που θα έχει πρέπει να είναι κι αυτοί στην ίδια συχνότητα. Το καλό πρόσωπο ήρθε στο παιχνίδι με τη Λιβαδειά και το θέμα είναι αν θα έχουμε διάρκεια πάνω σε αυτό».

Για τους στόχους του Πανελληνίου: «Αυτήν τη στιγμή, ο στόχος είναι στον 2ο γύρο να έχουμε θετικό πρόσημο. Από ‘κει και πέρα, είναι να βγούμε γρήγορα απ’ τα play-out και να μπορέσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Επειδή έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω για να ζητάμε κάτι πολύ καλό, θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό μπασκετικό πρόσωπο. Με τις προσθήκες μας, δεν κοιτάξαμε μόνο το «γύρω», αλλά το ότι μπορούμε να τους κρατήσουμε για τους χρόνου και να έχουμε μια βάση καλύτερη για την επόμενη χρονιά. Ο Ζαρμακούπης είναι 24 χρονών, ένα παιδί που μπορείς να ποντάρεις πάνω του μελλοντικά, όπως και ο Καλημέρης, ο Τόλα, ο Αρσενικός. Κάναμε αυτές τις προσθήκες, έχουμε βάλει κι ένα πλάνο για το πώς μπορεί η ομάδα να είναι μελλοντικά σε ένα υψηλό επίπεδο και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στον 2ο γύρο. Απ’ τα παιδιά περιμένω πολλά πράγματα και πιστεύω θα μου τα δώσουν μέσω της προπόνησης».

Για τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες: «Οι φιλοδοξίες υπάρχουν απ’ τη στιγμή που η ομάδα ανέβηκε απ’ την ΕΣΚΑ στη National League 2 και ρίσκαραν μέσω wild card να πάνε μια κατηγορία πάνω. Όλα, όμως, χρειάζονται τον χρόνο τους, πρέπει να ωριμάσουν. Είχαμε ένα τεράστιο πρόβλημα στο ξεκίνημα της μπασκετικής χρονιάς ότι η ομάδα ουσιαστικά άρχισε να φτιάχνεται απ’ τις 5 Αυγούστου, χρειάστηκε να βρούμε 9 παιδιά από τότε για να συμπληρώσουν τα 3 που είχαν μείνει από πέρυσι. Η ομάδα έχει φιλοδοξίες, δε θα έκανε κάτι αν δεν είχε. Με τη χειμερινή ενίσχυση, ο γνώμονας του Πανελληνίου δεν ήταν μόνο το 2ος γύρος, αλλά βάλαμε και μια βάση για το τι μπορούμε να ξεκινήσουμε του χρόνου. Θεωρώ ότι το πάμε καλά, το αποτέλεσμα μάς δικαιώνει με τη δουλειά που κάναμε μες στα Χριστούγεννα, αλλά χρειάζεται διάρκεια».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ