16.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου, 2025

Ο ΠΑΟΚ τελειώνει με Χουγκάζ και έπεται συνέχεια (vid)

Ούτε σε αυτές τις γιορτινές ημέρες σταματάει να κινείται στην αγορά ο ΠΑΟΚ. Από τις πρώτες εβδομάδες του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος υπό τον Τέλη Μυστακίδη, έγινε σαφής η διάθεση για αλλαγές και ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ παρότι η ομάδα τα πηγαίνει περίφημα μετρώντας πια με 16 νίκες σε 20 ματς όλων των διοργανώσεων. Οι κινήσεις των τριών Αμερικανών (Ταϊρί, Άλεν, Μπέβερλι κατά σειρά) ήταν όμως απλά η αρχή. Η συνέχεια έχει, σε πρώτη φάση, το όνομα του Νίκου Χουγκάζ.

 

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου εξ αρχής κύκλωσαν το όνομα του 25χρονου φόργουορντ με δεδομένη την ανάγκη για ενίσχυση του ελληνικού υλικού της ομάδας και με προοπτική μεγαλύτερη από αυτήν του προσεχούς καλοκαιριού. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι έτοιμος να κάνει δικό του τον Νίκο Χουγκάζ, χωρίς να σταματήσει μπροστά στο σημαντικό οικονομικό κόστος. Έχει συμφωνήσει με τον παίκτη για ένα συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2028 -2,5 δηλαδή χρόνων- αντί ενός ποσού που κατά κάποιες πληροφορίες θα φτάνει το 1,2 εκ. ευρώ. Δεν εξαντλείται εκεί όμως η δουλειά δεδομένου ότι ο διεθνής φόργουορντ ανήκει στην Τσεντεβίτα.

 


Οι Σλοβένοι ήταν το τελευταίο εμπόδιο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας αλλά αυτό φαίνεται πως ξεπερνιέται αντί ενός ποσού 150-200 χιλιάδων ευρώ. Γι’ αυτό ο Χουγκάζ θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για το τελευταίο παιχνίδι του 2025 καθώς η Τσεντεβίτα θα αντιμετωπίσει τον Άρη (30/12) και θα μείνει στην πόλη για μόνιμη εγκατάσταση ώστε από 1/1 να είναι στη διάθεση του Γιούρι Ζντοβτς!

 

 


Ο Χουγκάζ αν και έμεινε εκτός δράσης για ένα μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού, έχει αξιοσημείωτη παρουσία στην Τσεντεβίτα. Σε έξι παιχνίδια της Αδριατικής Λίγκας της έδινε 8,8 πόντους και 2 ριμπάουντ ενώ σε έξι παιχνίδι του Eurocup είχε 6,2 πόντους και 4,2 ριμπάουντ. Φορώντας τα ασπρόμαυρα θα το κάνει ερχόμενος δηλαδή από αγωνιστική δράση, όπως ο Ταϊρί και ο Άλεν, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ετοιμότητα του. Θα έρθει με την προοπτική να καλύψει με τον τρομερά φορμαρισμένο Κλίβελαντ Μέλβιν το «4». Θα κλείσει εκεί το μεταγραφικό ντεμαράζ του ΠΑΟΚ; Κατά τα φαινόμενα όχι!

 


Με δεδομένη την ανάγκη, αφενός για διεύρυνση του rotation στην Ελλάδα –κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει με τις αλλαγές ξένων- αλλά και δημιουργία ενός ελληνικού κορμού που θα μπορεί να σταθεί σε μία ομάδα με μεγαλύτερες βλέψεις για τις επόμενες σεζόν, ο Χουγκάζ μπορεί να είναι απλά η αρχή. Είναι γεγονός ότι στο τραπέζι για τον ΠΑΟΚ βρίσκονται περιπτώσεις παικτών που είναι σε καλό επίπεδο αλλά δεσμεύονται με συμβόλαιο και με αυτό το δεδομένο πρέπει να χτυπήσει και τις πόρτες των ομάδων τους. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι αυτές οι περιπτώσεις, με τον πρώτο να δείχνει πως είναι, με τα σημερινά δεδομένα, περισσότερο αναγκαίος, αφού στο «1» ο ΠΑΟΚ με Ταϊρί, Μπέβερλι και Κόνιαρη μοιάζει καλυμμένος. Το καλοκαίρι βέβαια η κουβέντα με κάθε περίπτωση Έλληνα παίκτη θα είναι πινελιά σε έναν σχεδόν άδειο καμβά σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση.

 


Ο Δικέφαλος όμως δεν έχει βγει από την αγορά και για μία κίνηση στη γραμμή των ψηλών του. Παρότι Μουρ και Τζόουνς είναι σε πολύ καλή κατάσταση –ο πρώτος σταθερά από την αρχή της σεζόν, ο δεύτερος ανεβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες- στον ΠΑΟΚ έχουν κοιτάξει σε πιο ψηλά ράφια και σίγουρα ψηλότερα από εκείνο στο οποίο ήταν ο Αμάρ Αλιμπέγκοβιτς που κατέληξε στη Γρανάδα.

 


Γενικότερα ο ΠΑΟΚ ζει μια κοσμογονία που, γι’ αυτούς που ξέρουν πώς κινείται η νέα τάξη πραγμάτων, είναι απλά μία πρόγευση αυτών που θα ακολουθήσουν από το επόμενο μάλιστα καλοκαίρι!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ