27.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025

Ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει τον Ζντοβτς και «ψήνει» τους πρώτους

ΠΑΟΚ και Άρης είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν… εμφανιστεί ακόμη στο «παζάρι». Για τους «κιτρινόμαυρους» αυτή ήταν μία αναπόφευκτη κατάσταση δεδομένων των σαρωτικών αλλαγών που φέρνει η «εποχή Χσιάο». Για τους «ασπρόμαυρους» όμως οι λόγοι ήταν διαφορετικοί.

 

Είναι φανερό, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε προετοιμαστεί για ένα εναλλακτικό πλάνο στην περίπτωση της αρνητικής απάντησης του Μάσιμο Καντσελιέρι –σ.σ. άφησε σήμερα οριστικά πίσω του τη Θεσσαλονίκη. Αυτή ήρθε και πήγε τα πάντα πίσω. Ίσως περισσότερο από όσο αναμενόταν όμως μετά από μία μακρά περίοδο αναζητήσεων και αναμονής, ο Δικέφαλος είναι πια έτοιμος για να μπει σε εκείνη των ανακοινώσεων.

 

Θα αρχίσει αύριο (1/7) με εκείνη της έναρξης συνεργασίας με τον Γιούρι Ζντοβς. Ο Σλοβένος που επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από οχτώ χρόνια, θα βρεθεί άμεσα στη Θεσσαλονίκη και θα παρουσιαστεί, ωστόσο λειτουργεί ήδη ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Ζντοβτς κάνει ήδη επαφές προς την κατεύθυνση των πρώτων κινήσεων για να αρχίζει να βάζει «τικ» δίπλα από τις θέσεις του ρόστερ που είναι κενές.

 

Με τα δεδομένα αυτής της στιγμής…

 

*Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δύο Έλληνες γκαρντ. Τον Δημήτρη Κατσίβελη και έναν ακόμη αντί του Κώστα Παπαδάκη που καταλήγει στο Περιστέρι ή δύο αν ο πρώτος δεν πειστεί από τη νέα, βελτιωμένη και πάντα διετούς διάρκεια πρόταση. Στο δεύτερο σενάριο μοιάζει πολύ πιθανό ο Δικέφαλος να ασχοληθεί με τον Αντώνη Κόνιαρη και τον Ζώη Καράμπελα.

 

*Έχοντας χάσει οριστικά τον Φρανκ Μπάρτλεϊ που είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί από την ΑΕΚ, o ΠΑΟΚ θα ψάξει για Αμερικανό στο «2» και η περίπτωση του Ντέβιν Κάναντι που έκανε μία πολύ καλή σεζόν με τον Πανιώνιο, είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσει.

 

*Ο Νίκος Περσίδης δείχνει πολύ πιθανό να μείνει για μία δεύτερη σεζόν στην Πυλαία. Εφόσον συμφωνήσει, ο ΠΑΟΚ θα ψάξει για έναν Αμερικανό προκειμένου να κλείσει το «3».

 

*Μπορεί να χάθηκε ο Μπάρτλεϊ όμως μπορεί ο Δικέφαλος τελικά να έχει στο ρόστερ του έναν Αμερικανό της περασμένης περιόδου. Η περίπτωση του Τζέικ Φόρεστερ αντιμετωπίζεται θετικά αφού ο Αμερικανός μοιάζει με μία περίπτωση ψηλού που μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα σε μία δεύτερη σεζόν, δεδομένου ότι προερχόταν από την πρώτη επαγγελματική χρονιά του και μάλιστα στη 2η κατηγορία της Γερμανίας. Και αυτό το θέμα βέβαια θα εξαρτηθεί από τα «θέλω» του Ζντοβτς.

 

*Ο ΠΑΟΚ έχει συμβόλαιο μόνο με τον Κωνσταντίνο Ιατρίδη και option με τον Άλεξ Αντετοκούνμπο αλλά αυτό το θέμα δεν έχει προτεραιότητα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ