26.1 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Ο Ολυμπιακός έχει ψυχραιμία, έχει τον τρόπο του, μα έχει και θέματα

Η αποστολή του Ολυμπιακού στην Πόλη εξελίχθηκε σε... ακτινογραφία. Τα έδειξε όλα μαζί σε ένα ματς το οποίο ακόμα και με "πεταμένο" ένα δεκάλεπτο θα μπορούσε να το πάρει. Το έχασε, φωνάζει για τη διαιτησία, περισσότερο για να μην τον περνάνε για... αφελή στον μακρύ δρόμο που υπολείπεται παρά γιατί μπορεί να αλλάξει κάτι από το συγκεκριμένο ματς, έδειξε πράγματα και είδε πράγματα. Στο δια ταύτα, έχασε μια νίκη που θα έμπαινε στα "συν" στο τελικό ταμείο, με την έννοια του ότι δε θεωρείται "γκέλα" να χάσεις στην έδρα της Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός από την επόμενη κιόλας μέρα της ήττας από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, έχει βγάλει ψυχραιμία ομάδας που νιώθει να ξέρει καλύτερα από τον κάθε... ειδήμονα τον εαυτό της. Ο Μπαρτζώκας πρώτος απ' όλους, αυτός εξάλλου είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος, έδωσε τον τόνο με το αυθόρμητο ύφος του, "φωνάζοντας" μέσες - άκρες ότι "ούτε εμάς μας άρεσε, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα". Εντάξει, δεν το είπε έτσι, αλλά αν τα βάλεις κάτω, αυτό εννοούσε.

Ο Ολυμπιακός δεν... ξαμολύθηκε στην αγορά να ψάξει να φέρει και να αλλάξει παίκτες επειδή έχασε άνετα από τον βασικό και πολύ ενισχυμένο του αντίπαλο, δεν "πέταξε" τους υπάρχοντες, δεν έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Δεν το έπαθε το τελευταίο ούτε χθες στην Πόλη μετά από ένα δεκάλεπτο πλημμύρας, το πρώτο μάλιστα κιόλας. Σε ένα ματς με απόντες και πάλι τους δύο σταθερούς, ΜακΚίσικ και Σίκμα και με προβληματικό τον Μιλουτίνοφ, το γύρισε, το έφερε στα ίσια το πήγε στο σουτ, φώναξε "παρών" σε συνθήκες πολύ πιο δύσκολες από όσο ήταν πριν το τζάμπολ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ακόμα και με εφτά παίκτες ενεργούς ότι (μπορεί να) είναι ομάδα του ανώτερου επιπέδου, ότι δεν έχασε την ποιότητά του, ότι είναι όπως όλοι στην Ευρωλίγκα ακόμα σε ημιτελές στάδιο. Μόνο που με εφτά παίκτες, σεζόν δε βγαίνει και εκεί (ξανα)φάνηκε το ότι ο Ολυμπιακός έστω και χωρίς πανικό θα ψαχτεί, πρέπει να ψαχτεί.

Προφανώς και το χθεσινό "εφτά" δεν είναι αυτό που ισχύει. Ο Λαρεντζάκης χθες δε βρήκε χρόνο, αλλά είναι βασική μονάδα πολλών λεπτών, χθες έτυχε από τη ροή του παιχνιδιού, ο Λούντζης είναι ένα ερωτηματικό των τελευταίων αγώνων αλλά η... προϋπηρεσία και η εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα τον βάζει στους "ενεργούς" αν δε συμβαίνει κάτι που δεν ξέρουμε.

Ο ΜακΚίσικ αν τελικά είναι να γυρίσει στα καλά του κάποτε που θα το... αντέξει ο Ολυμπιακός και θα τον περιμένει, είναι παραπάνω από υπολογίσιμη μονάδα, άρα τα "κενά", υπό τη μορφή των ερωτηματικών είναι πολύ περιορισμένα και συγκεκριμένα. Ενα δεδομένο ο Σίκμα, γενικά ένα στους ψηλούς όπως το δει ο προπονητής, και λογικά ένα στην περιφέρεια πολύ πιο περίπλοκο όμως, αφού οι... απ' έξω εύκολα μιλάνε, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με λειτουργία και δομή χρόνων και οι αλλαγές ή προσθήκες είναι "χειρουργικές" και πολύ μελετημένες. Σίγουρα πάντως, πολύ περισσότερο από τις... προτάσεις καφενείων.

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη έδειξε ότι έχει ψυχραιμία, ότι έχει ποιότητα και ότι έχει και θέματα να αντιμετωπίσει. Το πότε και πώς θα πράξει το τελευταίο, το ξέρουν οι ίδιοι. Αν σε κάτι έχουν δίκιο οι απ' έξω,  είναι ότι μοιάζει με... κρίμα να "ταλαιπωρείται" αφού μάλλον δεν είναι πολλά μα ούτε και περίπλοκα αυτά που θέλουν διόρθωση και συμπλήρωση για να επανέλθει στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ