31.6 C
Athens
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Ο… αυτοεξόριστος Μίλωνας «βόλεψε» την Basket League των 12

Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των ομάδων που ανέβηκαν στη Basket League και δε θα κάνουν χρήση του δικαιώματος συμμετοχής εκεί, προστέθηκε με τον Μίλωνα. Το τι ακριβώς συνέβη στο σωματείο της Νέας Σμύρνης, δύσκολα θα το εξηγήσουν ακόμα και οι πρωταγωνιστές.

Η μία συνέλευση ψήφισε «ναι» στην ίδρυση ΚΑΕ με συντριπτική πλειοψηφία, η δεύτερη συνέλευση του ίδιου σωματείου μια βδομάδα αργότερα, ψήφισε «όχι». Κρατάμε τα προφανή, των εσωτερικών έριδων και διαφωνιών μεταξύ μελών και επενδυτή, του «κρίμα» στην προσπάθεια που έγινε στα παρκέ και των υπερβάσεων που έγιναν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο κι έφεραν θριάμβους και καθολική αναγνώριση και πάμε στη συνέχεια.

Ο Μίλωνας θα παίξει στη National League 1, τη Β’ Εθνική που λέγαμε κάποτε και η Basket League θα χαμογελάει ικανοποιημένη για πολλούς διαφορετικούς λόγους αντί να αγωνιά που θα έχει πρωτάθλημα… τουρνουά 12 ομάδων.

«Και πού να βρούμε ομάδα τέτοια εποχή;» θα πουν μεταξύ τους και θα βγάλουν τα τεφτέρια να υπολογίσουν πόσα χιλιάρικα παραπάνω θα τους αναλογούν από τα κεντρικά έσοδα του επόμενου έτους. Διότι μη γελιέται κανείς. Πέραν των δύο της Ευρωλίγκας που θέλουν όσο το δυνατόν λιγότερες… εγχώριες σκοτούρες και ταλαιπωρίες πριν βρεθούν στο μόνο που πραγματικά τους νοιάζει και ποτέ δεν αλλάζει, τους μεταξύ τους τελικούς, οι άλλοι έχουν άλλα κίνητρα, αυστηρά οικονομικά.

Από τη μία, καλό είναι που αποφεύγουμε το πρωτάθλημα του μονού αριθμού με ρεπό. Ακομψη συνθήκη θα ήταν. Από την άλλη αν δεν το περάσουμε κι αυτό, δε θα φτάσουμε ποτέ ξανά στο, λογικό για το μέγεθος της χώρας, νούμερο των 14. Και κυρίως, δε θα μάθουμε ποτέ με πραγματικές συνθήκες αν τελικά υπάρχουν 14 ικανοί να εκπληρώσουν μια σειρά κριτηρίων και να έχουμε τέτοιο πρωτάθλημα ή θα πρέπει να συμβιβαστούμε με 12 και να ασπαστούμε το «καλύτερα λιγότεροι αλλά φερέγγυοι, σε γενικές γραμμές».

Πώς θα το μαθαίναμε; Αν από νωρίς στην κάθε σεζόν, προκηρυσσόταν ξεκάθαρος «διαγωνισμός» ενδιαφέροντος, με πολλά κριτήρια και σαφείς δικλείδες, για ομάδες από οποιαδήποτε κατηγορία, που θέλουν και πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να παίξουν στη μεγάλη κατηγορία. Και επίσης νωρίς, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, να έχουν κριθεί οι συμμετοχές και να υπάρχει λίστα «ετοιμοπόλεμων» αν χρειαστεί να κληθούν μέχρι μια εύλογη ημερομηνία, περίπου τις ημέρες που τώρα διανύουμε.

 

Ετσι θα υπήρχαν στοιχεία, ντοκουμέντα και όχι υποθέσεις, ο καθένας να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Μόνο που θα υπήρχε και… ο κίνδυνος να εμφανιστούν ομάδες με επιθυμία και ικανότητα και να χάλαγε το αφήγημα των «αναγκαστικών 12» με τα όποια βραχυπρόθεσμα οφέλη του στα ταμεία.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ