Ο Νίκος Χουχούμης βρίσκεται στην προετοιμασία της ΑΕΚ, ακολουθώντας αυτή την περίοδο την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα και πραγματοποιώντας μια νέα αρχή, με στόχο αρχικά να αποδείξει στους ανθρώπους της Ένωσης για το δίκαιο της επιλογής τους να τον εντάξουν με το υπόλοιπο σύνολο, εξετάζοντας και τις αγωνιστικές του προοπτικές για τη σεζόν, που έρχεται.
Η περσινή σεζόν βρήκε τον Νίκο Χουχούμη σε... διπλή αποστολή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο Έλληνας γκαρντ, με έφεση στο μακρινό σουτ, ξεκίνησε την χρονιά στον Έσπερο Λαμίας και συνέχισε στους Άρτλαντ Ντράγκονς στη Γερμανία, επιβεβαιώνοντας ότι χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει επίπεδο, έχοντας μπροστά του τη δυνατότητα μιας νέας αρχής.
Τη δυνατότητα αυτή, του προσφέρει η ΑΕΚ, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να αποφασίζει να τον εντάξει στην προετοιμασία της Ένωσης. Ο Νίκος Χουχούμης δείχνει να έχει προσαρμοστεί σε όσα του ζητά ο έμπειρος τεχνικός και να έχει ενσωματωθεί επιτυχώς στο υπόλοιπο σύνολο, σε μια σεζόν αρκετά απαιτητική για την ομάδα, όπου καλείται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, που δημιούργησε η τρίτη θέση στο τελευταίο BCL, μαζί με μια καλή πορεία σε GBL και Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Νίκος Χουχούμης, που ολοκλήρωσε την περασμένη αγωνιστική περίοδο με μέσο όρο 15.6 πόντων και 3.5 ασίστ με τους Άρτλαντ Ντράγκονς στο πρωτάθλημα Pro A της Γερμανίας, ήτοι την αντίστοιχη Elite League, σουτάροντας με το υψηλότερο ποσοστό της καριέρας του στο τρίποντο με 36.7%, ενώ νωρίτερα στη... δική μας κατηγορία είχε 15.2 πόντους και 4.1 ασίστ με τον Έσπερο Λαμίας, διαθέτοντας και την επίδοση-ρεκόρ των 41 πόντων με τον Χαρίλαο Τρικούπη τη σεζόν 2022-2023 έναντι της Ελευθερούπολης, θα ακολουθήσει σίγουρα την αποστολή της ΑΕΚ στην Ιταλία και, ύστερα, ο κόουτς Σάκοτα θα αποφασίσει ποια θα είναι η τύχη του.
Ver esta publicación en Instagram
Ανάλογα, φυσικά, με το πώς θα συνεχιστεί ο Σεπτέμβριος για τον Νίκο Χουχούμη και το ποια θα είναι η απόφαση του τεχνικού της Ένωσης, θα πορευτεί κι εκείνος, για να εξετάσει τις προοπτικές, που θα προκύψουν, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, έχοντας δείξει άλλωστε, ότι δεν φοβάται τις προκλήσεις. Το σίγουρο είναι, ότι πραγματοποιεί για αρχή ένα δικό του πρώτο ξεκίνημα μέσω της ΑΕΚ, έτοιμος να αποδείξει την αξία του και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό, βαίνοντας στην νέα σεζόν.