Την αισιοδοξία τους ότι από την αρχή της επόμενης σεζόν θα μπορούν να δουν ξανά τα γήπεδα γεμάτα από θεατές εκφράζουν οι άνθρωποι του NBA. Έλεγχοι, εμβολιασμός και πρόσθετες υπηρεσίες ελέγχου του κορονοϊού οι "σύμμαχοι" της λίγκας ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή του κόσμου στα γήπεδα ήδη από φέτος.
Παρά το γεγονός ότι οι αθλητικές διοργανώσεις διεξάγονται - στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον - απροβλημάτιστά τη φετινή σεζόν, η απουσία του κοινού είναι το μεγαλύτερο "αγκάθι", τόσο από θέμα ατμόσφαιρας όσο - το σημαντικότερο - και από θέμα κέρδους και εμπορικής εκμετάλλευσης. Οι ομάδες, οι ομοσπονδίες και τα κατά τόπους πρωταθλήματα σίγουρα επιθυμούν ο κόσμος να γεμίσει ξανά τα γήπεδα, με το NBA όμως να είναι το πρώτο που να θεωρεί ότι αυτό θα μπορεί να γίνει στην πλήρη χωρητικότητα των γηπέδων ακόμα κι από το προσεχές φθινόπωρο.
Η αισιοδοξία της λίγκας δεν έγκειται μόνο στην μαζική εφαρμογή του εμβολιασμού αλλά και την απόκτηση "εμπειρίας" από τον κόσμο και τις αρχές σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά και με την εφαρμογή, στο σύνολο των 30 ομάδων, μίας συνεργασίας που θα κάνει πολύ πιο εύκολη και διαχειρίσιμη την καταγραφή του υγεινομικού προφίλ των φιλάθλων, του προσωπικού αλλά και των παικτών που θα εισέρχονται στα γήπεδα, συγκεντρώνοντας εξετάσεις, τεστ και ιστορικο εμβολιασμού. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως και ήδη κάποιες από τις ομάδες του NBA το έχουν εφαρμόσει πιλοτικά.
Αυτή τη στιγμή, πάνω από τα 2/3 των ομάδων αφήνουν ένα μικρό ποσοστό κόσμου στα γήπεδά τους, ανάλογα φυσικά και με τους κατά τόπους περιορισμούς. Σε ενδεχόμενη επιτυχημένη εφαρμογή των μέτρων, ίσως και να μιλάμε για την νέα "καθημερινότητα" στον κόσμο του αθλητισμού και για έναν από τους τρόπους που θα οδηγήσουν τον κόσμο πίσω στα γήπεδα και στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.