Τη καλύτερη της φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε η Καλαμάτα, που κέρδισε καθαρά με 67-57 τον ΝΕΟΛ στο Ληξούρι, και ανέβηκε στις επτά νίκες, έχοντας ως αρχικό στόχο το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.
Ο Παύλος Νώντας που δείχνει να μεταμόρφωσε το συγκρότημα της Μεσσηνίας έδωσε κατεύθυνση και ρόλους, με αποτέλεσμα η ομάδα του να πάρει από το ξεκίνημα τα ηνία της αναμέτρησης, ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι. Με 4 μαζεμένους πόντους του Σπύρογλου έφτασε στο +10 (51-61) στο 38’, για να δώσει… ζωή στο παιχνίδι ο Παπανικολόπουλος, ο οποίος αν και είχε 0/7 τρίποντα, με 2/2 μείωσε σε 57-61, για να καθαρίσουν το παιχνίδι με ζευγάρια βολών οι Καραγιαννίδης, Σπύρογλου και Πρέλεβιτς.
Για τους νικητές, που έκαναν το 2-0 απέναντι στον ΝΕΟΛ, ο Σπύρογλου είχε 19 πόντους (3/4 βολές, 5/6 δίποντα, 2/7 τριπ., 4 ριμπ.) και ακολούθησαν οι Καραγιαννίδης (18 π., 2/3 διπ,, 4/7 τριπ., 8 ριμπ,, 3 ασίστ) και Πρέλεβιτς (11 π., 3/4 βολές, 4/8 διπ., 3 ριμπ.). Για τον ΝΕΟΛ που ηττήθηκε στην έδρα του μετά από 6 διαδοχικές νίκες, και έχασε έδαφος για τη 2η θέση, ο Καραπιπέρης είχε 19 πόντους (8/8 βολές, 4/9 διπ,, 1/6 τριπ.) και ο Τσούκας 12 πόντους (1/3 διπ., 3/7 τριπ., 3 ριμπ.). Σπουδαία κίνηση από το κοινό της ομάδας της Κεφαλονιάς να χειροκροτήσει στο τέλος τους νικητές.
National League 2
1ος όμιλος
19η αγωνιστική
Τα αποτελέσματα:
Παναχαϊκή ΓΕ-ΑΕ Καναλακίου Αχέρων
ΓΣ Γαργαλιάνων-ΑΟ Πήγασος Θυρέας
ΑΣ Τήρων Αγ. Θεοδώρων-ΑΟ Αχαγιά 82
ΝΕΟ Ληξουρίου-ΣΚ Καλαμάτα 57-67
ΓΣ Κορωπίου-ΑΕ Δόξας-Πύρρου Άρτας 2001
Ρεπό: ΑΕ Βαρθολομιού







