Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν δείχνει να επιθυμεί να ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης που έχει στο συμβόλαιό του με τους Ντένβερ Νάγκετς για άλλο ένα χρόνο, αντί 3.468.960 δολαρίων.
Ο 36άχρονος γκαρντ δεν την έχει ενεργοποιήσει ακόμα και πιστεύεται πως δεν πρόκειται να το κάνει, ώστε να συνεχίσει στην ομάδα -με τους συγκεκριμένους οικονομικούς όρους- και την καινούρια χρονιά, 2025-2026.
Προς το παρόν, αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο Λος Άντζελες, για να αποκαταστήσει πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί χέρι. Αναμένεται να είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση με την έναρξη της προετοιμασίας, εν όψει της νέας σεζόν.
Ουκ ολίγες ομάδες εξετάζουν ήδη την περίπτωσή του και, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου. Οι Ντένβερ Νάγκετς θα έχουν τη δυνατότητα τον κρατήσουν, αλλά με νέο -καλύτερο- συμβόλαιο.
Ο ίδιος θα εξετάσει όλες τις επιλογές του και θα αποφασίσει ανάλογα με το συμφέρον του εάν θα αποχωρήσει οριστικά από τους «σβόλους» συνεχίζοντας σε άλλη ομάδα ή θα παραμείνει με καινούριο συμβόλαιο.
Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ αγωνίστηκε φέτος στο ΝΒΑ σε 75 ματς κανονικής περιόδου με τους «σβόλους», έχοντας κατά μέσο όρο 13,3π., 4,9 ριμπάουντ, 6,1 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε 27.9’, καθώς και σε δεκατρείς αναμετρήσεις playoffs με μ.ό. 11,7π., 3,7 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ σε 24.1’.