13.5 C
Athens
Σάββατο, 12 Απριλίου, 2025

Μπαρτζώκας: «Ακόμα και τώρα λέω γαμώτο, δεν μπορούσε να είχε βγει το σουτ του Γιουλ έξω;»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου και ακολούθως στην κάμερα της Nova πως παρά τις ασταμάτητες δυσκολίες στο ρόστερ με τους πολλαπλούς τραυματισμούς, δεν ανησυχεί για τη συνέχεια της Euroleague. 

Επιπλέον, υποστήριξε πως για τον ίδιο, ο Σάσα Βεζένκοφ αξίζει το βραβείο του MVP. Ακόμα, ανέφερε πως δεν θα ήθελε να συναντήσει τον Παναθηναϊκό λόγω της περσινής κατάκτησης του τροπαίου.

Μάλιστα, τόνισε πως ο αντίπαλος που θα διασταυρωθεί με τους Ερυθρόλευκους πρέπει να ανησυχεί περισσότερο από την ομάδα του. 

Αναλυτικά όσα επισήμανε:

«Σήμερα τερματίσαμε πρώτοι σε μία πολύ δύσκολη κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα. Τερματίσαμε στην πρώτη θέση, κάτι το οποίο είναι αξιοσημείωτο. Είχαμε τόσους παίκτες να βλέπουν είτε από τον πάγκο, είτε από τις κερκίδες, είτε από το νοσοκομείο. Θέλω να δώσω τα εύσημα και στην υπόλοιπη ομάδα, τους προπονητές, τους φυσιοθεραπευτές και τους γιατρούς που συνεισέφεραν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους οπαδούς, ήταν πολύ υποστηρικτικοί όλη τη σεζόν. Ειδικά εγώ δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Κάποια Μέσα νομίζουν ότι να τερματίσεις στην πρώτη θέση είναι εύκολο. Δεν είναι.

Θα ήθελα να κάνω μία δήλωση στα ελληνικά. Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο προπονητής μου, ο Βαγγέλης Νικητόπουλος, θρύλος της ΑΕΚ και του Σπόρτιγκ και θα ήθελα να τον αποχαιρετήσω από αυτό εδώ το βήμα. Ένας άνθρωπος που αγαπούσα ιδιαίτερα και ήθελα να αφιερώσω στη μνήμη του αυτή την πορεία».

Για την επιστροφή του Ράιτ:

«Φανταστείτε ότι ήταν 4 μήνες έξω και έπρεπε να πάρει στα πρώτα δύο παιχνίδια 5 λεπτά, με βάση την ιατρική ομάδα. Αν μας έλεγαν ότι θα παίζαμε τόσο σημαντικά παιχνίδια χωρίς τους Φαλ και Μιλουτίνοφ όπως και χωρίς τους βασικούς μας δημιουργούς στην φροντ λάιν, θα ήθελα να πω ότι όλοι κάνουν καταπληκτική δουλειά. Ευχαριστώ επίσης την διοίκηση που μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε ένα τόσο βαθύ ρόστερ ώστε να μην πληγούμε περισσότερο από τους τραυματισμούς και τις απουσίες».

Για την πρωτιά και την πορεία προς την κατάκτηση:

«Πρέπει να πάμε με τη φιλοσοφία που είμαστε μέχρι τώρα. Για να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης πρέπει να περάσουμε στα πλέι οφς μία πολύ δυνατή ομάδα, θα μάθουμε ποια είναι. Πρέπει να κάνουμε 10 μέρες καλές προπονήσεις. Αυτό το διάστημα έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Θα ήθελα να παραμείνουμε όσο περισσότερο υγιείς, περιμένουμε να μπουν οι υπόλοιποι παίκτες μέσα. Είναι κοντά στο να μπουν, δεν ξέρω τελικά πόσους θα έχουμε, ελπίζω όσους περισσότερους από αυτούς που ήταν απέξω. . Δείχνουμε ότι όταν παίζουμε μαζί σκοράρουμε πολύ. Υστερήσαμε στα ριμπάουντ, είχαμε πέντε λιγότερα. Μένει να γυρίσει η φροντ λάιν μας. Είναι πολύ καλοί ριμπάουντερ οι Μιλουτίνοβ και Φαλ. Η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα. Κάναμε 11 νίκες εκτός έδρας και είναι ρεκόρ στην ιστορία του κλαμπ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για το smallball στα τελευταία ματς:

«Δεν υπήρχε στο μαυλό μου αυτό στην αρχή της χρονιάς γιατί είχαμε τρία πεντάρια. Στο μυαλό μου ήταν να πάει και στο 3 ο Άλεκ. Θα ήθελα να πω ότι ο Ουίλιαμς-Γκος είχε 13 ασίστ και κατάλαβε ακριβώς ποιο ήταν το πλάνο του παιχνιδιού. Έχει σηκώσει μεγάλο βάρος με τις απουσίες των Γουόκαπ και Βιλντόσα».

Για την αναμονή του αντιπάλου:

«Είναι ένα γεγονός. Δεν υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει ότι δεν ήταν καλός κανονισμός τα πλέι ιν. Βλέπετε τι μάχη γίνεται για να μπουν στα πλέι οφς. Δεν υπάρχει αδιάφορο ματς. Η Ευρωλίγκα είναι μία διοργάνωση που οι πάντες θέλουν να είναι μέσα. Θα μάθουμε σε λίγες μέρες αντίπαλο. Υπάρχει μία τριάδα ομάδων, που πιστεύουμε ότι κάποια από αυτές θα είναι. Θα έλεγα ότι και για αυτούς θα είναι δύσκολο γιατί θα παίξουν με την πρώτη ομάδα της Ευρώπης και με μειονέκτημα». 

Για τον Άλεκ Πίτερς:

«Επειδή είναι άνθρωπος επηρεάζεται δεν είναι όλα τέλεια. Δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί ένας παίκτης ότι υπάρχουν παιχνίδια που πήρε λιγότερα λεπτά συμμετοχής, από αυτά που άξιζε να έχει. Το θέμα για κάθε τέτοιο παίκτη είναι να καταλάβει σε ποια ομάδα είναι. Αν θες να κυνηγήσεις τίτλους, να κυνηγήσεις Final Four, καμία φορά πρέπει να κάνεις μέσα σου κάποιες υποχωρήσεις. Αλλά είναι πάντα έτοιμος, γιατί δεν υπάρχει μία μέρα από τότε που ήρθε στην ομάδα μας, που να ήρθε στο γήπεδο και να ήθελε να ‘κλέψει’ σε προσπάθεια, σε διάθεση, σε ένταση. Για αυτό είναι έτοιμος κάθε φορά να παίζει».

Για το τί πρέπει να αλλάξει προς την κατάκτηση του τροπαίου:

«Κακά τα ψέματα, ο καθένας αναλογίζεται τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει. Το ’94 χάσαμε με το σουτ του Κορνέλιους Τόμπσον, μετά χάσαμε πριν δυο χρόνια με το σουτ του Γιουλ. Ένα σουτ που άμα δεις ποιος σηκώθηκε μπροστά του, σε τι ύψος πέταξε την μπάλα και μπήκε. Ικανότητα βεβαίως του Γιουλ, ατυχία για εμάς; 100%. Καμία φορά ακόμα και τώρα λέω γαμώτο, δεν μπορούσε να είχε βγει αυτό το σουτ έξω; Εννοείται ότι στη ζωή χρειάζεσαι και λίγο τύχη. Το δικό μου μέλημα είναι ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες τις Ευρώπης και αυτή τη στιγμή είναι. Πέρυσι που έφυγαν πολύ σημαντικοί παίκτες από την ομάδα και δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε ένα rebuilding που έπρεπε, η ομάδα μας ήταν στο Final Four. Έχασε από τη Ρεάλ, πέρασε από το πέμπτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα που δεν είχε ξαναγίνει. Άρα αφού έγινε πέρυσι γιατί να μη γίνει φέτος; Ένα σπάσιμο παράδοσης από τον Ολυμπιακό. Μακάρι να γίνει, θέλουμε και λίγο τύχη, θα δούμε». 

Στη συνέχεια, στην κάμερα της Nova ανέφερε τα εξής:

Για τους τραυματίες 

«Οι ατομικές προπονήσεις του Φαλ και του Μιλουτίνοφ πηγαίνουν πολύ καλά. Μπορούσαν να παίξουν σήμερα, αλλά δε θέλαμε να ρισκάρουμε κάποια υποτροπή. Θα πάρουν κάποιο χρόνο με τον Πανιώνιο. Ο Ουόκαπ από σήμερα μπήκε και με επαφές στην προπόνηση. Ο Βιλντόζα είναι λίγο πιο μετά αλλά θα γυρίσει και αυτός. Ο Έβανς είναι ένας από τους τρεις καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης μέχρι πέρσι. Είχε έναν δύσκολο τραυματισμό, λείπει 10 μήνες και δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να τον ρίξεις σε ματς που καίνε»

Για το αν αξίζει το MVP ο Βεζένκοφ:

«100% το αξίζει ο Βεζένκοφ. Δεν είναι μόνο οι πόντοι του αλλά και τα υπόλοιπα στατιστικά και οι εμφανίσεις του. Ο Σάσα είναι πρώτος σκόρερ και στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν περπατάει. Πρέπει να δικαιολογήσει πράγματα, έχει  πολύ περισσότερη πίεση, παίρνει πολύ περισσότερα χρήματα από την τελευταία φορά».

Για την... κατάρα της πρώτης θέσης: 

«Το εύχομαι και το ελπίζω ο Ολυμπιακός να σπάσει την κατάρα της πρώτης θέσης».

Για την πιθανή διασταύρωση με τον Παναθηναϊκό στον τελικό:

«Δε θα ήθελα να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό επειδή είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Δε θα ήθελα καταρχήν στον ημιτελικό... Μακάρι για το ελληνικό μπάσκετ να φτάσουν οι δύο ομάδες στον τελικό. Μακάρι και η ΑΕΚ να πάρει τον τίτλο και ο ΠΑΟΚ το ίδιο. Έχουμε ξαναφέρει, όλοι μαζί το ελληνικό μπάσκετ σε ένα επίπεδο που όλοι θέλουμε».

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ