6.4 C
Athens
Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, 2025

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 88-90: Η συνήθεια που έγινε λατρεία, θρυλικό διπλό με buzzer beater του Φουρνιέ (pics+vids)

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» νικώντας 90-88 την Μπαρτσελόνα, με τον Εβάν Φουρνιέ να σκοράρει σε buzzer beater δίποντο.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ με καλάθι ακριβώς στην εκπνοή «υπέγραψε» τη νίκη των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι μετά κι από αυτό το διπλό είναι «αγκαλιά» με την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, έχοντας ρεκόρ 19-7.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι «έπεσαν» στο 14-12 και παλεύουν για την είσοδό τους όχι στα πλέι οφ αλλά αρχικά στην πρώτη δεκάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν στο πλευρό τους περίπου 650 φίλους τους οι οποίοι ταξίδεψαν στην Καταλονία για να τους συμπαρασταθούν.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, το ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας ήταν αρκετά καλό, όχι όμως τόσο «δυνατό» όσο στο Παρίσι δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα. Πάντως από νωρίς πήρε το προβάδισμα και προηγήθηκε στο φινάλε της εναρκτήριας περιόδου με διαφορά τεσσάρων πόντων (18-22).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλές επιθετικές λύσεις και «χτύπησαν» αρκετές φορές τους «ερυθρόλευκους» τόσο από κοντινή όσο κι από μέση και μακρινή απόσταση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην τους επιτρέψουν να ξεφύγουν και μετά από δώδεκα εναλλαγές στην πρωτοπορία, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα δύο πόντων (47-45).

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε την Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει για πρώτη φορά με διαφορά εννιά πόντων (56-47), όμως η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική και με τον Σάσα Βεζένκοφ να βρίσκει επτά διαδοχικούς πόντους και τον Εβάν Φουρνιέ να «ζεσταίνεται», οι Πειραιώτες όχι απλώς πλησίασαν αλλά προσπέρασαν κιόλας με σερί 10-0 (56-57). Οι άμυνες έγιναν πιο σκληρές και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 65-66.

Όλα έμοιαζαν και ήταν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους στην τελευταία περίοδο. Μπορεί να δέχθηκαν το πρώτο καλάθι για το 67-66 όμως ακολούθησε ένα γρήγορο σερί 8-0 με το οποίο ξέφυγαν με διαφορά επτά πόντων (67-74) στο 33', θέλοντας να «καθαρίσουν» την υπόθεση. Ο Ολυμπιακός άντεχε στην πίεση και μπήκε στο τελευταίο τετράλεπτο διατηρώντας προβάδισμα επτά πόντων (75-82). Το ντέρμπι «φούντωσε» για τα καλά με τον Πάντερ να κερδίζει διαδοχικές βολές και να ευστοχεί σε όλες, ισοφαρίζοντας 88-88 με 19'' και την μπάλα για τους Πειραιώτες. Η τελευταία λέξη ανήκε όμως στον Εβάν Φουρνιέ ο οποίος ευστόχησε σε δίποντο στην εκπνοή και χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 90-88.

Ο «ΦΟΝΙΑΣ»: Ο Σάσα Βεζένκοφ σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 24 πόντους και ο Ουίλιαμς-Γκος πρόσθεσε 20, όμως ο Εβάν Φουρνιέ έκανε τη διαφορά σκοράροντας 18 και το buzzer beater του θριάμβου.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ισορροπημένες οι περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στα ριμπάουντ με 31-25 και να παίρνει σημαντική βοήθεια από αυτόν τον τομέα για να επικρατήσει.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ