16.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025

Μπαρτσελόνα – Μονακό 100 – 89: Πολύ σκληροί για να “λυγίσουν” οι Μπλαουγκράνα (vid)

Η Μπαρτσελόνα μετά τη συγκλονιστική της δεύτερη περίοδο (27-12), όπου έτρεξε ένα σερί 17 - 0 στα πρώτα πέντε λεπτά του δεκαλέπτου, επικράτησε των Μονεγάσκων και δεν απειλήθηκε ποτέ πραγματικά μέχρι το τέλος του αγώνα μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά, νικώντας με 100 - 89 στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Παρά την συγκινητική προσπάθεια του Μάικ Τζέιμς να κρατήσει μέσα στο παιχνίδι τους Μονεγάσκους στην τρίτη περίοδο, οι Καταλανοί έβρισκαν πάντα ,είτε με ορθόδοξους είτε με ανορθόδοξους τρόπους, να διατηρούν σε απόσταση ασφαλείας την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Παρόμοιο ήταν το έργο και στην τέταρτη περίοδο με την ομάδα από το Πριγκιπάτο να καταφέρνει να μειώσει τη διαφορά μέχρι τους πέντε πόντους (85 - 80), μετά από εύστοχη βολή του Ντάνιελ Τάις.

Ωστόσο, η ομάδα του Ζοάν Πενιαρρόγια ήταν πολύ σκληρή για να "πεθάνει" μπροστά στο κοινό της δίχως να πετύχει έστω και μία νίκη απέναντι στη Μονακό (κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ για τους Μπλαουγκράνα απ' όταν οι σειρές των play off άλλαξαν σε Best of 5 από Best of 3 το 2009), ανεβάζοντας τη διαφορά στους έντεκα πόντους στο 2:24', μία διαφορά που διατήρησε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Ο καλύτερος των πρωταγωνιστών των γηπεδούχων -που ήταν και πολλοί- ήταν ο Γουίλι Ερνάνγκομεθ, πετυχαίνοντας double double με 19 πόντους (8/9 δίποντα) 10 ριμπάουντ. Από κοντά κινήθηκαν και οι Κέβιν Πάντερ, Ντάριο Μπριθουέλα, οι οποίοι έφτασαν του 14 πόντους. 

Από την πλευρά της Μονακό ο Μάικ Τζέιμς ήταν ο κορυφαίος, αλλά δεν ήταν αρκετός πετυχαίνοντας double double με 20 πόντους (3/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα) και μοιράζοντας 12 ασίστ.

Περίοδοι: 1η: 24-27, 2η: 27-12, 3η: 23 - 27, 4η: 26 - 23

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ