Το Μαρούσι έψαχνε αυτήν τη νίκη τους τελευταίους δύο μήνες. Τη χρειαζόταν και τη βρήκε απέναντι στον Προμηθέα, του οποίου επιβλήθηκε με 96-78. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν καλύτερη στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού και έφτασε στην επικράτηση με κορυφαίο τον Μαξίμ Σαλάς που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Πρόκειται για νίκη που έχει την αξία οξυγόνου αφού πέραν του ότι μετρούσε επτά σερί ήττες, το Μαρούσι έγινε χθες, προσωρινά όπως αποδείχτηκε, συγκάτοικος με τον Πανιώνιο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Την έκανε ακόμη πιο επιτακτική το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί αφού οι «κίτρινοι» έχουν μπροστά τους δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (17/1, 16:00) και τον Παναθηναϊκό (25/1, 16:00), πριν υποδεχτούν τον Πανιώνιο (1/2).
Ο Προμηθέας που αναγκάστηκε να αγωνιστεί με σημαντικές απουσίες (Χάμοντς και Πόλικαπ ήταν εκτός λόγω τραυματισμών, ενώ ο Μακούρα αποτελεί πλέον παρελθόν), υποχρεώθηκε στη δεύτερη διαδοχική ήττα του. Έτσι ισοβαθμεί με ρεκόρ 6-7 με τρεις ομάδες (Άρης, Μύκονος, Ηρακλής) στην 5η θέση. Ακολουθούν ωστόσο δύο διαδοχικά, εντός έδρας παιχνίδια Πρωταθλήματος απέναντι στον Πανιώνιο (17/1, 16:00) και τον Άρη (24/1, 16:00).
Μετά το 11-12 του 5’ και το 15-17 του 7’, ο Προμηθέας δημιούργησε διαφορά έξι πόντων (15-21 στο 8’) όμως το τέλος της πρώτης περιόδου τον βρήκε μπροστά με έναν πόντο (20-21) αφού δεν βρήκε λύσεις στο μαρκάρισμα του Σαλάς που είχε 11 με 5/6 σουτ.
Το σερί του Αμαρουσίου διευρύνθηκε, έφτασε στο 15-0 και από το 15-21, το παιχνίδι βρέθηκε στο 30-21 στο 13’. Ο Προμηθέας αν και δεν έβρισκε σκορ από μακριά, κατάφερε να μειώσει (30-26 στο 14’), όμως το Μαρούσι «χτυπώντας» από κοντά βρέθηκε μπροστά για πρώτη φορά με διψήφιο προβάδισμα (38-28 στο 15’). Οι Πατρινοί όμως από το -9 του 18’ (45-36) κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά στους τρεις (47-44) στο τέλος του ημιχρόνου, με πρωταγωνιστές τον Κόλεμαν και τον ΜακΚάλουμ.

Στα μισά της τρίτης περιόδου η απόσταση ήταν στα ίδια επίπεδα (62-58) και στο τέλος της, το Μαρούσι ήταν μπροστά όμως η υπόθεση νίκη παρέμεινε ανοιχτή (71-66). Ο Σαλάς συνέχισε να κάνει εξαιρετική δουλειά και το Μαρούσι βρέθηκε στο +12 (82-70 στο 35’) και στο +18 (92-74 στο 38’) με δύο σημαντικά τρίποντα του Λευκορώσου. Ο Προμηθέας δεν είχε πια ούτε τις δυνάμεις, ούτε και τον χρόνο για να μπει ξανά στο παιχνίδι.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Μαξίμ Σαλάς. Ο Λευκορώσος έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Προμηθέα, σκοράροντας τόσο από κοντά, όσο και από μακριά. Έφτασε τους 30 πόντους, με 12/17 σουτ και οχτώ ριμπάουντ.
ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Μαρούσι εκτέλεσε καλύτερα σε όλες τις κατηγορίες των σουτ και κυρίως στα δίποντα (69%-50%).
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ
Photo Credits: Eurokinissi








