15.6 C
Athens
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026

Μαρούσι – Καρδίτσα 78-77: Με ήρωα τον Κινγκ οι Μαρουσιώτες έμειναν «ζωντανοί» για την παραμονή (pics+vids)

Το Μαρούσι νίκησε εντός έδρας την Καρδίτσα με 78-77 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της GBL έπειτα από «θρίλερ».

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου -ο οποίος αποβλήθηκε στα μέσα της τρίτης περιόδου- επιβίωσε κι έφτασε τις τέσσερις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς πλέον ισοβαθμεί τόσο με τους Θεσσαλούς -οι οποίοι υπερτερούν πάντως στην ισοβαθμία έχοντας νικήσει με 16 πόντους στον πρώτο γύρο- αλλά και με τον Κολοσσό Ρόδου.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι οι οποίοι μπήκαν πιο δυνατό στο παρκέ και κατάφεραν από νωρίς να προηγηθούν, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Ωστόσο η άμυνά τους δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική από το πεντάλεπτο κι έπειτα και οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, πλησιάζοντας στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 25-27.

Η δεύτερη περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική. Κι αυτό συνέβη διότι το Μαρούσι «έσφιξε» αισθητά την άμυνά του και η Καρδίτσα δεν είχε το καθαρό μυαλό και τις σωστές επιλογές που απαιτούνταν για να τη διασπάσει. Παράλληλα η ομάδα των βορείων προαστίων συνέχιζε να σκοράρει με συνέπεια. Κάπως έτσι το σύνολο του κόουτς Παπαθεοδώρου ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και προσπέρασε, έχοντας αποσπαστεί με επτά πόντους (49-42) στο φινάλε του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά επεισοδιακό. Οι Θεσσαλοί έδειξαν ότι είχαν πρόθεση να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για να ανατρέψουν την κατάσταση, όμως το Μαρούσι έμοιαζε να ελέγχει την κατάσταση και προηγήθηκε 59-51 στο 25'. Ωστόσο δύο λεπτά μετά κι ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωναν τη διαφορά, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έγινε έξαλλος με τους παίκτες του λόγω αδυναμίας στο ριμπάουντ, μπήκε στο παρκέ και δέχτηκε δεύτερη τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να τον αντικαταστήσει ο άμεσος συνεργάτης του, Δημήτρης Μενουδάκος. Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του κλειστού του Αγίου Θωμά έγραφε 65-61 και όλα ήταν «ανοιχτά».

Στην τέταρτη, τελευταία και καθοριστική περίοδο, το «θρίλερ» συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 65-65 στο 35', για να ακολουθήσει ένα σερί 8-0 για τους γηπεδούχους που τους έφερε στο +8 (73-65) στο 37', όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δικό τους σερί 7-0 για το 73-72 στο 38' και το ντέρμπι καλά κρατούσε. Το σερί διευρύνθηκε στο 12-0 με πέντε συνεχόμενους πόντους του Κασελάκη ο οποίος «έγραψε» το 73-77 στο 39' και πλέον οι Θεσσαλοί είχαν τον πρώτο λόγο. Ο Ντε Σόουζα μείωσε στους δύο (75-77) με 43,5'' για το τέλος. Στα 4'' ο Κινγκ ευστόχησε σε τεράστιο τρίποντο για το 78-77 κι απέμεναν 4''. Ο Ντέμιαν Τζέφερσον κόπηκε από τον Σαλάς στην τελευταία φάση και το Μαρούσι θριάμβευσε μένοντας ζωντανό για την παραμονή.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Τζόρνταν Κινγκ ήταν δίχως αμφιβολία ο άνθρωπος του παιχνιδιού για το Μαρούσι, καθώς το δικό του τρίποντο στα 4'' πριν το τέλος «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας των βορείων προαστίων. Μάλιστα τελείωσε το ματς με 17 πόντους και ο Ντε Σόουζα πρόσθεσε 15. Για τους ηττημένους ο Ντέιμιαν Τζέφερσον πέτυχε 16 όμως ήταν και ο μοιραίος στην τελευταία φάση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όπως γίνεται αντιληπτό σε μία συνάντηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι δύο αντίπαλοι ήταν πολύ κοντά στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Οι γηπεδούχοι όμως σούταραν πολύ καλά από το τρίποντο (9/19) κι από τη γραμμή των βολών (19/21) και κατόρθωσαν να φτάσουν στην οριακή επικράτηση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ