17.6 C
Athens
Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025

Μαρούσι – Άρης 91-68: Η σπίθα γίνεται φλόγα (pic, vids)

Η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής των playouts επί του Λαυρίου κράτησε τη σπίθα ζωντανή. Η σημερινή νίκη του Αμαρουσίου επί του Άρη με 91-68, τη μετέτρεψε σε φλόγα και ο δεύτερος γύρος του μίνι Πρωταθλήματος φαίνεται ότι θα εξελιχθεί σε θρίλερ.

 

Η ομάδα του Μάριου Μπατή επέστρεψε από το -16, «έπιασε» στις επτά νίκες το Λαύριο που ηττήθηκε νωρίτερα από τον Κολοσσό και έχει μπροστά της το τελευταίο, εντός έδρας παιχνίδι της το επόμενο Σάββατο (3/5, 17:00) κόντρα στην ομάδα της Ρόδου, πριν πάει στον υπέρ πάντων αγώνα με το Λαύριο μετά από δύο εβδομάδες (10/5, 18:00), για να ρίξει την αυλαία στο «Παλέ» (17/5, 18:00).

 

Για τον Άρη είναι προφανές ότι ο ρόλος του είναι άχαρος σε αυτήν τη διαδικασία, δεδομένου ότι εξασφάλισε το αυτονόητο, την παραμονή του δηλαδή, μέσα από το παιχνίδι της πρεμιέρας στο Λαύριο. Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο μοιάζει περισσότερο με ρυθμιστή χωρίς αυτός ο ρόλος να κρατάει τους παίκτες του σε ιδιαίτερη εγρήγορση. Στον δεύτερο γύρο θα παίξει κατά σειρά με το Λαύριο εντός, τον Κολοσσό εκτός και το Μαρούσι εντός έδρας.

 

Υπό την πίεση του αποτελέσματος, το Μαρούσι μπήκε νευρικά στο παιχνίδι και σημειώνοντας τρεις πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης και προηγήθηκε με 10-3 ενώ πλησιάζοντας το τελευταίο λεπτό βρέθηκε μπροστά με 15 προβάδισμα (9-24). Το δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους στο +14 (13-27) έχοντας 6/10 δίποντα και 5/9 τρίποντα ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν επτά πόντους από τη γραμμή του φάουλ (7/7) αλλά είχαν μόλις 3/16 σουτ εντός πεδιάς.

 


Ο Άρης συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου (19-36 στο 14’) με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να μπαίνει «ζεστός» με οχτώ πόντους. Το Μαρούσι όμως έβγαλε για πρώτη φορά αντίδραση. Με την καλή παρουσία του Ρέινολντς, του Φρίντρικσον και τη βοήθεια που του έδωσε η είσοδος του Τανούλη, έκανε ένα επιμέρους 20-5 ρίχνοντας τη διαφορά στους δύο (39-41) πριν διαμορφωθεί 39-43 του ημιχρόνου.

 

 

 

Το Μαρούσι πατώντας στο μομέντουμ που έφτιαξε στα τελευταία έξι λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε και να προηγηθεί (47-46) και μέσα από την άμυνα του συνέχισε να βάζει δύσκολα στον Άρη, ανοίγοντας την «ψαλίδα» στους 10 (62-52 στο 29’).

 

 

Ο Τανούλης μέσα από το καλάθι και ο Φλόιντ μακριά από αυτό έδειχναν τον δρόμο στους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να κλείσουν την τρίτη περίοδο με διψήφιο προβάδισμα αφού προηγήθηκαν με 64-53, αλλά δεν τους το επέτρεψε ο Βασίλης Τολιόπουλος με ένα απίστευτο buzzer beater που έκανε το 64-56!

 

 

Ο Άρης βρήκε ψυχολογία από αυτό του σουτ και έκανε μία προσπάθεια να πλησιάσει όμως το Μαρούσι συνέχισε να έχει τον έλεγχο (71-58 στο 34’). Πέντε σερί πόντοι του Γούντμπερι έβγαλαν μία αντίδραση του Άρη αλλά ο Μαντζούκας «μίλησε» με δύο σερί τρίποντα και έτσι το Μαρούσι δεν αισθάνθηκε πίεση, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί ακόμη και με 23 (91-68 στα 45’’).

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η στατιστική δειχνει Φρίντρικσον (35 ranking) όμως πρόσωπο του αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Γιώργο Τανούλη. Ο διεθνής σέντερ είχε 20 πόντους με 4/4 βολές, 8/8 δίποντα και 8 ριμπάουντ σε 24:44

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Μαρούσι είχε 12 περισσότερα ριμπάουντ (44-32) ενώ κυριάρχησε στα «ψιλά» της στατιστικής έχοντας επτά περισσότερους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ (13-6), οχτώ περισσότερους από τα λάθη (14-6) και 10 περισσότερους από τους αιφνιδιασμούς (18-8).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

  

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ