19.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, 2025

Μαρούσι-Άρης 108-103: Το έπαιξε στα ζάρια και το κέρδισε (pic, vids)

Εξ ορισμού το παιχνίδι του κλειστού του Αγίου Θωμά είχε αυτόν τον χαρακτήρα. Ο νικητής θα έπαιρνε ανάσα μετά το αρχικό 0/2 και ο ηττημένος θα έμπαινε σε μία ακόμη πιο πιεστική κατάσταση με το 0/3. Το Μαρούσι πήρε τη ματσάρα των 50 λεπτών των «κιτρινόμαυρων» επικρατώντας του Άρη με 108-103 . Έπαιξε βέβαια με τη φωτιά αφού προηγήθηκε με 16 αλλά είδε τον αντίπαλο του να ισοφαρίζει στην εκπνοή στέλνοντας το ματς στην παράταση και να χάνει την ευκαιρία να το πάρει στην εκπνοή του πρώτου, επιπλέον πενταλέπτου.

 

Για το Μαρούσι το σημερινό παιχνίδι έμοιαζε ως μία διέξοδος για να βρει νίκη πριν πάει στο ρεπό του στην 4η αγωνιστική. Το 1-2 μέσα από ένα δύσκολο πρόγραμμα, του αφαιρεί ενδεχομένως την πίεση που πήγε να δημιουργηθεί αν και το «πρέπει» διατηρείται στο παιχνίδι που θα ακολουθήσει στην 5η αγωνιστική στη Μύκονο (2/11, 16:00).

 

Οι ήττες από ομάδες, θεωρητικά της μεσαίας κλίμακας του Πρωταθλήματος (Καρδίτσα, Κολοσσός, Μαρούσι), σε συνδυασμό με την κάθε άλλο παρά πειστική εικόνα στα τελευταία παιχνίδια του, δημιουργούν πλέον ξεκάθαρα για τον Άρη συνθήκες προβληματισμού. Ταυτόχρονα πλέον όμως έχει προκύψει και βαθμολογική πίεση από το 0-3 του Πρωταθλήματος. Μετά το ματς της Τρίτης (21/10, 20:00) με τη Μανρέσα για το Eurocup στο «Παλέ», η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσει τον εξίσου πιεσμένο Πανιώνιο στη Γλυφάδα (25/10, 18:15). Η ομάδα του Μπόγκνταν Κάραϊτσιτς όμως δεν μπορεί παρά να κρατήσει την αντίδραση και την επιστροφή σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο.

 

Ο Τζόρνταν Κινγκ εξελίχθηκε σε «πονοκέφαλο» για την άμυνα του Άρη αφού έφτασε τους 15 πόντους στο 15’ με 4/5 τρίποντα και πήρε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (34-22). Στο τέλος του ημιχρόνου τις δύο ομάδες χώριζε η απόσταση των εννιά πόντων (46-37).

 

 

 

 

 

Με τον Περάντες να εκτελεί και να δημιουργεί, το Μαρούσι προηγήθηκε με 13 στα μισά της τρίτης περιόδου (55-42) και 16 λίγο μετά (65-49 στο 28’). Έτσι 10 λεπτά πριν το τέλος η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση (66-53). Ο Άρης όμως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και μετά από ώρα όχι μόνο μείωσε σε μονοψήφια επίπεδα τη διαφορά αλλά ουσιαστικά μπήκε και στη διεκδίκηση της νίκης (69-64 στο 35’ και 77-74 στο 1:36 από το τέλος).

 

 

Με βολές του Μέικον έγινε το 79-74 αλλά ο Τζόουνς με τρίποντο έκανε το 79-77 στα 48’’. Ένα σφύριγμα για φάουλ του Γκιουζέλη στην επόμενη άμυνα του Άρη που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, έδωσε την ευκαιρία στον Μέικον και πάλι από τη γραμμή αλλά εκείνος αστόχησε στη δεύτερη για να ισοφαρίσει με να «βόμβα» ο Τζόουνς στα 24’’ (80-80). Ο Μέικον κέρδισε φάουλ στο τρίποντο στα 5,5’’ και από τη γραμμή του φάουλ έκανε το 83-80 όμως ο Κουλμπόκα με τρίποντο στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση (83-83), αφού οι γηπεδούχοι δεν έκαναν φάουλ.

 

 

Το θρίλερ συνεχίστηκε στο επιπλέον πεντάλεπτο (88-88 στο 42’ και 92-92 στο 43’). Ο Τζόουνς έβαλε μπροστά τον Άρη και ο Ίνοχ έκανε το 93-96 στο 1:06 από το τέλος της παράτασης όμως στα 51’’ ο Ρέινολντς ισοφάρισε με τρίποντο αλλά το Μαρούσι έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί και ο Τζόουνς κέρδισε φάουλ στα 2,5’’. Αστόχησε όμως και στις δύο βολές και το ματς πήγε σε δεύτερη παράταση αφού αστόχησε και ο Χάρελ μετά από επιθετικό ριμπάουντ!

 

Η κούραση ήταν εμφανής στις ενέργειες πια των παικτών των δύο ομάδων που τα έδιναν όμως όλα (101-101 στα 2:33 από το τέλος της δεύτερης παράτασης). Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό το Μαρούσι ήταν πάνω με 104-103 και μετά από διαδοχικά άστοχα σουτ, ο Μέικον κέρδισε ένα ακόμη φάουλ στα 11,8 κάνοντας το 106-103. Ο Ίνοχ έκανε κακή πάσα προς τον Φορμπς όμως και στέρησε από τον Άρη την ευκαιρία για να στείλει το ματς σε τρίτη παράταση. Ακολούθησε νέο φάουλ στον Μέικον –ο Άρης διαμαρτυρήθηκε θεωρώντας ότι πάτησε τη γραμμή- και αυτός με 2/2 βολές τελείωσε οριστικά το παιχνίδι.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του, ενώ οι αριθμοί του Κινγκ (31π.) και του Σαλάς (18π, 13ρ.) ήταν καλύτεροι. Ο Ντάριλ Μέικον όμως δεν κρύφτηκε στα δύσκολα και «μίλησε» όποτε το χρειάστηκε το Μαρούσι. Κυρίως από τη γραμμή του φάουλ όπου μέτρησε 13/15 βολές, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν με την μπάλα να ζυγίζει… τόνο.

 

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τι να ψάξει να βρει κανείς σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιο στατιστικό στοιχείο περισσότερο από τα υπόλοιπα, αυτό θα ήταν ο πολύ μικρός αριθμός λαθών των δύο ομάδων (13-14) για ένα ματς 50 λεπτών.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

  

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ