11 C
Athens
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

Mάλαγα: “Κοινωνία που διοικείται από 11 ομάδες η Ευρωλίγκα”

Ο νέος πρόεδρος της Ουνικάχα Μάλαγα, Λόπεθ Νιέτο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ισπανία, στην "Malaga Hoy" εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα άφησε το EuropCup και την παρέα της Ευρωλίγκας για το Basketball Champions League φέτος. Σε ορισμένα σημεία ήταν και αρκετά αιχμηρός για τη διαχείριση που γίνεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Πήραμε μία απόφαση με υπευθυνότητα. Θα είμαι σαφής και αιχμηρός. Το ζήτημα της Ευρωλίγκας είναι ανέφικτο για αυτόν τον σύλλογο, με τις παραμέτρους που λειτουργεί αυτήν τη στιγμή. Μια κοινωνία που διοικείται από 11 clubs, και που καθοδηγούν τους υπόλοιπους με έναν τρόπο διφορούμενο, δεν είναι επαρκής για εμάς. Η Βαλένθια, με πολύ υψηλό μπάτζετ, που κατετάγη 9η στην προηγούμενη σεζόν με18 νίκες, δεν έλαβε wild card, οι οποίες κατέληξαν σε άλλες ομάδες. Με τις υπάρχουσες συνθήκες και την Ευρωλίγκα να έχει απορριφθεί, έπρεπε να επιλέξουμε μεταξύ Eurocup και BCL. Είναι μια καθαρή στρατηγική, για το μέλλον, για το παρόν και την ανταγωνιστικότητα. Το Eurocup έχει 18 ματς, με όλες τις Τετάρτες γεμάτες. To BCL επιτρέπei 15ήμερες ξεκούρασης στην αρχή της σεζόν, αποφεύγει τους κινδύνους τραυματισμών και προσαρμόζεται στην πραγματικότητα.

Το φορμάτ του Eurocup προβλέπει 18 αγώνες και για τρεις μήνες θα παίζουμε για να δούμε ποιες ομάδες θα είναι στην πρώτην 8άδα. Στην παρούσα κατάσταση του μπάσκετ δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι ελκυστικό. Στο BCL υπάρχει ανταγωνιστικότητα, υπάρχει συναίσθημα, αν μία ομάδα ηττηθεί σε δύο ματς είναι εκτός. Λέγεται ότι το Eurocup έχει καλύτερες ομάδες από το BCL. Προφανώς υπάρχουν τρεις ομάδες όπως η Βαλένθια, η Λοκομοτίβ και η Virtus που έχουν έναν εξαιρετικά υψηλότερο προϋπολογισμό , Προσθέτω την Παρτιζάν εξαιτίας του προπονητή της που είναι τρομερά παρεμβατικός. Αλλά κι αυτές οι ομάδες δεν είναι στην Ευρωλίγκα εξαιτίας αυτών των διφορούμενων κριτηρίων. Κατά τα λοιπά και μιλώντας καλοπροαίρετα, οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Υπάρχει μια σύμπτωση. Όλες οι ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο BCL, εκτός από τη Βαλένθια και τη Βίρτους, πήραν καλύτερες θέσεις στα πρωταθλήματά τους. Η Μπανταλόνα και η Ανδόρα ήταν πίσω από το Μπούργκος και την Τενερίφη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Ντιζόν και το Λαύριο, που είναι και αντίπαλοί μας, έπαιξαν τους τελικούς των πρωταθλημάτων τους κόντρα σε ομάδες της Ευρωλίγκας, Στη Γερμανία και στην Τουρκία υπήρχαν δύο ομάδες από το BCL και δύο από την Ευρωλίγκα στα ημιτελικά. Κανένα από το Eurocup. Υπάρχουν πρωταθλητές του Eurocup στο BCL, συν την Μπεσίκτας, τον ΠΑΟΚ, τη Ρίτας, την Τόφας Μπούρσα, τη Ρίγα ... που έχουν ονόματα με ισότιμη σημασία όπως οι ομάδες του Eurocup.

“Το τελευταίο είναι το οικονομικό. Με τις υπάρχουσες συνθήκες αν κατακτήσουμε τον τίτλο στο BCL, κερδίζουμε διπλάσια σε σχέση με το Eurocup. Στο BCL τα χρηματικά έπαθλα είναι συνεχόμενα. Περνώντας από την πρώτη φάση νοκ -άουτ στο BCL θα πάρουμε το ίδιο έπαθλο με αυτό που θα έδινε το Eurocup στην ομάδα που θα κατακτούσε την 3η θέση. Είναι περισσότερο στρατηγική για το μέλλον και τον ίδιο τον αθλητισμό. οικονομικά δεν πάμε άσχημα για την εποχή που ζούμε. Το θέμα είναι που αποσκοπούμεμε την αλλαγή. 

Με πολλές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχω ζήσει πολλούς αγώνες που έγιναν για την Ευρωλίγκας σε αυτή την πόλη. Δεν υπήρχαν τόσο πολλοί άνθρωποι στο γήπεδο σε κάποιο παιχνίδι που έχω δει με την ΤΣΣΚΑ. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά τα πάντα συζητήθηκαν με αθλητικό τρόπο και κρίθηκε σκόπιμο να παίξουμε το Champions League".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ