Η Λιθουανία, μπορεί να είδε έναν ακόμη παίκτη της (σ.σ. Νορμάντς) να φεύγει από το παρκέ με τραυματισμό (διάστρεμμα) μόλις στο πρώτο τρίλεπτο του ματς, παρ' όλα αυτά, μετά από μια πολύ δυνατή «μάχη» απέναντι στη -σκληροτράχηλη μεν, αδιάφορη βαθμολογικά δε- Σουηδία, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα και να κλείσει νικηφόρα (74-71) τη φάση των ομίλων του φετινού Eurobasket.
Στο 4-1 το ρεκόρ των Λιθουανών, που περιμένουν την αναμέτρηση Φινλανδία-Λιθουανία για να δουν σε ποια θέση θα τερματίσουν, ενώ οι Σουηδοί, που είχαν προκριθεί ήδη πριν από τον δικό τους αγώνα χάρη στη... Μεγάλη Βρετανία, ολοκλήρωσαν τον όμιλο στην 4η θέση με ρεκόρ (1-4). Αντίπαλός τους στους «16» ο νικητής του Τουρκία-Σερβία.
Pelle Larsson already putting on a clinic in Q1 👀#EuroBasket pic.twitter.com/wLE5mh8Kxc
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 3, 2025
CLEAR THE RUNWAY 😤#EuroBasket pic.twitter.com/Y3cpKz4oLB
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 3, 2025
Time for a "Defense leads to offense" caption 😎#EuroBasket pic.twitter.com/FrNYyHnZ58
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 3, 2025
PELLE. LARSSON.
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 3, 2025
Yes, that's the tweet.#EuroBasket pic.twitter.com/SwLT04J8hd
Πρώτος σκόρερ για των νικητών ήταν ο Βαλαντσιούνας με 18 πόντους (9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ) σε 25:31', ενώ εξαιρετικός ήταν ο Βέλιτσκα με 14 πόντους (7/8 βολές) και 7 ασίστ. Απ' τη μεριά των Σκανδιναβών, ο Λάρσον ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 18 πόντους (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), αστοχώντας το τρίποντο που θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση, με τον Μποργκ να προσθέτει άλλους 10.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.