35.2 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Λιόγας: «Ο Τάι-Σον Αλεξάντερ είναι “ανοιχτός” προς όλους»

Ο Κόροιβος έκανε δικό του τον πρώην NBAερ Τάι-Σον Αλεξάντερ, με τον Δημήτρη Λιόγα να αναλύει στο EOK Web Radio τις πρώτες του ημέρες στην Αμαλιάδα.

Αναλυτικά είπε:

Για την αποχώρηση του Καχίμ Ράνσομ: «Τώρα είμαστε λίγο καλύτερα, γιατί η ομάδα έπαιξε τον τελευταίο μήνα χωρίς playmaker. Ο Χακίμ Ράνσομ είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού και στην πραγματικότητα υπολειτουργούσε. Έκανε λίγες προπονήσεις, έπαιζε με πρόβλημα στους αγώνες, στην πραγματικότητα δεν μπορούσε να αποδώσει ούτε αυτός ούτε η ομάδα».

Για το πώς κατάφερε να κλείσει ο Κόροιβος ένα πρώην NBAer: «Ο Κόροιβος ως οργανισμός έδειξε εκπληκτικά αντανακλαστικά. Με το που αποφασίσαμε ότι ο Ράνσομ δε θα συνεχίσει με την ομάδα, καταφέραμε σχεδόν αμέσως να καλύψουμε το κενό του. Αυτό δεν είναι εύκολο και αξίζουν  συγχαρητήρια σε όλους στον οργανισμό που κατάφεραν να το πραγματοποιήσουν τόσο γρήγορα. Όταν ήρθε στην Ελλάδα με πτήση 24 ωρών ξεκουράστηκε για μια δύο ώρες και ήρθε στο γήπεδο, όπου του είπαμε απλά να παρακολουθήσει την προπόνηση. Έκανε κανονικά 2 ώρες προπόνηση τελικά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει παίξει 16 παιχνίδια στο NBA. Παρ’ όλα αυτά. είναι 25 χρονών και είναι τελείως… αντι-σταρ, δηλαδή μιλάει πολύ ευγενικά σε όλους και παίζει δυνατά. Είναι μια μέρα που είναι εδώ, όμως μπορώ να καταλάβω ότι είναι καλός χαρακτήρας. Δείχνει και στους υπόλοιπους ποιος είναι ο σωστός τρόπος. Είναι ένας παίκτης που έχει έρθει από NBA και τη Βίρτους Μπολόνια, όμως είναι ταπεινός και κάνει την δουλειά του».

Για την εμπειρία τού παίκτη απ’ το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Για να είμαστε αληθινοί και να πατάμε στα πόδια μας, όταν προσπαθείς να διαλέξεις ένα παίκτη υπάρχουν λίστες από τους μάνατζερ οι οποίοι είναι διαθέσιμοι. Εσύ προσπαθείς να βρεις τον πιο «καλό», προσπαθείς να μάθεις πράγματα για τον χαρακτήρα του και που ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Όταν όμως πέσαμε πάνω στον Τάι και είδαμε τα νούμερα του και πού έχει παίξει, κάλεσα τον μάνατζερ του και τον ρώτησα αν όντως ενδιαφέρεται να έρθει στην Ελλάδα. Του κλείσαμε κατευθείαν εισιτήριο για να έρθει. Του εξήγησα πώς ακριβώς σκέφτομαι ότι θα πρέπει να είναι ο ρόλος του στην ομάδα και συμφώνησε, ήταν πολύ θετικός σε αυτά που κουβεντιάσαμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι παρών με τον Ηρακλή, αλλά υπάρχει και η γραφειοκρατία».

Για το αν μπορεί αν μεταφέρει τις εμπειρίες του απ’ τη Βίρτους στα νεότερα παιδιά του Κοροίβου: «Ο ρόλος που επιφορτίστηκε εκεί δεν είναι ο ρόλος που θα επιφορτιστεί εδώ. Ήταν ένα παιδί που έπρεπε να κάνει συγκεκριμένες δουλειές και να δώσει τη μπάλα σε αυτούς που πρέπει. Τις αποφάσεις τις έπαιρναν ο Τεόντοσιτς και ο Μπελινέλι. Πηγαίνοντας, όμως, σε μεγάλα κλαμπ συνέχεια κάτι μαθαίνεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του παιδιού είναι ότι είναι εύκολο να μιλήσεις μαζί του. Ο άνθρωπος είναι πολύ “ανοιχτός” προς όλους. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Επειδή ο άνθρωπος όντως έχει ένα βιογραφικό, δημιουργούνται σε όλους προσδοκίες. Επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, σημαίνει ότι για να βρεθεί ο Τάι στην ίδια “σελίδα” με τους άλλους, όσο έξυπνος κι αν είναι, θα χρειαστεί κάποιον χρόνο. Μακάρι να το καταφέρει με την πρώτη και αυτό θα ήθελα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Είναι μια μορφή επιτυχίας για το ελληνικό μπάσκετ ότι ένας τέτοιος παίκτης έρχεται να παίξει στην Elite League».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ