Ο Ολυμπιακός συνεχίζει πρώτος και αήττητος μετά την επικράτησή του απέναντι και στο Λαύριο, σε μια αναμέτρηση όπου ξεχώρισε η ιστορική επίδοση του Κώστα Παπανικολάου και όχι μόνο.
Ο Κώστας Παπανικολάου, μετά από τη 267η εμφάνιση του με τον Ολυμπιακό στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και μόλις εννιά μέρες από το παιχνίδι με τον Προμηθέα, μέσα από το οποίο έγινε ο 5ος στην ιστορία της ομάδας στην Basket League που έφτασε στους 2.000 πόντους, έγινε και ο 5ος που έφτασε και στα 1.000 ριμπάουντ.
Το επίτευγμα του γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστό αν συνδυαστεί με εκείνο των 2.000 πόντων αφού σε αυτόν έφτασαν μόνο δύο παίκτες του Ολυμπιακού: Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Ντράγκαν Τάρλατς.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, με την τάπα που έκανε στο ματς του Λαυρίου, «έπιασε» στις 95 και στην 4η θέση της ιστορικής λίστας των «ερυθρόλευκων» στην Basket League τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.
Ακόμη για τον Ολυμπιακό, Ο Κώστας Σλούκας έφτασε σε επιτεύγματα με ασίστ και κλεψίματα. Με τις οχτώ ασίστ που μοίρασε, έφτασε στις 733 στην Basket League και «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των κορυφαίων πασέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και έγινε ο 19ος αφού προσπέρασε τον Νώντα Παπαντωνίου που έχει 732. Με τα τρία κλεψίματα που έκανε, ο διεθνής έφτασε στα 137 με τον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 9η θέση της ιστορικής λίστας του, αφού ξεπέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου που είχε 135. Παράλληλα ο Σλούκας έφτασε για δεύτερη φορά φέτος σε διψήφιο συντελεστή «οικονομίας». Είχε +10 (8 ασίστ + 3 κλεψίματα + 0 κοψίματα – 1 λάθος) ενώ είχε +11 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι.
Ο Μιχάλης Λούντζης συμπλήρωσε 150 εμφανίσεις στην Basket League. Τις περισσότερες τις έκανε με τη φανέλα του Ολυμπιακού αφού στο ματς του Λαυρίου έφτασε στις 44. Είχαν προηγηθεί 23 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, 23 με τα Τρίκαλα, 29 με το Λαύριο Megabolt και 31 με τον Προμηθέα.
Ο Τόμας Ουόκαπ έφτασε στις 50 συμμετοχές Πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο 26ος ξένος στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που συμπλήρωσε αυτόν τον αριθμό αγώνων.
Ο Σάσα Βεζένκοφ σημείωσε την κορυφαία επίδοση ευστοχίας στα δίποντα μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος και μετά από τους πέντε που ήταν απόλυτα εύστοχοι. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού εκτέλεσε με 88,88% (8/9).
Ο Ταρίκ Μπλακ σημείωσε την 7η επίδοση 5+ άστοχων βολών της φετινής Basket League αφού είχε 1/6.
Μία ίωση κράτησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα μακριά από τον πάγκο του Ολυμπιακού και διεύρυνε τη λίστα των προπονητών που κοουτσάρισαν τους «ερυθρόλευκους» στην Basket League. Ο άμεσος συνεργάτης του, Χρήστος Παππάς, έγινε ο 14ος που καθοδήγησε τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).
Παράλληλα ο Παππάς είναι μόλις ο δεύτερος αυτής της λίστας που παίρνει θέση με ένα μόνο παιχνίδι, μετά τον Μίλαν Μίνιτς. Ο Σέρβος κόουτς είχε κοουτσάρει τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της σεζόν 2004-05, στις 19 Οκτωβρίου 2004, όταν μάλιστα η ομάδα του είχε ηττηθεί εντός έδρας από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με 67-70 ενώ την είχε κοουτσάρει και σε ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ο Μίνιτς, όντας τότε ο τεχνικός σύμβουλος της ομάδας, είχε κληθεί να καλύψει τη θέση μετά την παραίτηση του Μίλαν Τόμιτς. Τον διαδέχτηκε ο Γιόνας Καζλάουσκας.
Το παιχνίδι του Λαυρίου ανέδειξε και μία ξεχωριστή επίδοση σε ομαδικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό. Οι πρωτοπόροι τελείωσαν τον αγώνα με 35 ασίστ που δεν είναι απλά η κορυφαία φετινή επίδοση της Basket League, είχαν 33 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα, αλλά πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Περισσότερες είχε μόνο στις 19 Νοεμβρίου 1994 όταν και καταγράφηκαν 38 ασίστ στη στατιστική του, στον εντός έδρας αγώνα με τους Αμπελόκηπους, επίδοση που είναι και η κορυφαία συνολικά στην ιστορία της Basket League.
Αυτή ήταν μόλις η τέταρτη επίδοση 35+ ασίστ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Πέραν εκείνης του Ολυμπιακού το 1994, μία φορά έφτασε ο Παναθηναϊκός στις 36 και μία ο Προμηθέας στις 35 ασίστ.
Ακόμη, ο Ολυμπιακός σημείωσε διπλό ρεκόρ περιόδου στους πόντους από τα λάθη του αντιπάλου του. Σημείωσε 37 πόντους ξεπερνώντας τους 33 που είχαν η ΑΕΚ στην 1η και ο Κολοσσός στη 12η αγωνιστική. Ρεκόρ περιόδου είναι και ο συντελεστής του +28 (9-37) αφού το προηγούμενο ήταν το +24 του Κολοσσού απέναντι στον Ιωνικό (33-9).
Τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για πρώτη φορά έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ήταν η 11η φορά που έγινε αυτό από μία ομάδα στο φετινό Πρωτάθλημα και τις περισσότερες, από τρεις, είχαν ο Παναθηναϊκός και το Περιστέρι.
Σε μία σειρά πολύ ξεχωριστών επιτευγμάτων έφτασε ο Θόδωρος Ζάρας μέσα από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο πολύπειρος γκαρντ δεν έχασε σουτ από την περίμετρο, μετρώντας 4/4 τρίποντα με τα οποία έγινε ο 14ος στην ιστορία της Basket League που έφτασε στα 400 εύστοχα. Σε 362 αγώνες ο Ζάρας μετράει πλέον 402/1.064 (37,78%).
Με τους 14 πόντους του μπήκε στη 40άδα της λίστας των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Ο Ζάρας έφτασε στους 2.623 πόντους και πήρε θέση στη 40άδα, αφήνοντας εκτός του Κώστα Βασιλειάδη που έχει 2.621.
Με την 362η εμφάνιση του στην κατηγορία, ανέβηκε στην 33η της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Το έκανε προσπερνώντας τον Παύλο Σταμέλο, τον Γιώργο Τρόντζο και τον Τζον Κόρφα.
Το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είχε ξεχωριστή σημασία και για τον Πέτρο Γερομιχαλό αφού έγινε 2ος σε αγώνες Πρωταθλήματος με τη φανέλα της ομάδας της λαυρεωτικής. Ήταν η 92η εμφάνιση του με αυτήν και ξεπέρασε τον Μιχάλη Περράκη που είχε 91 στην πενταετία 2015-20. Ο αρχηγός του Λαυρίου είναι όμως μακριά από την πρώτη θέση της λίστας στην οποία βρίσκεται ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 128 συμμετοχές.
Ακόμη ο Γερομιχαλός έχοντας 3/4 δίποντα, έφτασε στα 132 εύστοχα με το Λαύριο και ανέβηκε στην 6η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Ντορόν Λαμπ που είχε 131. Παράλληλα με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που είχε, έφτασε στα 300+ μέσα από την 165η εμφάνιση του συνολικά στην Basket League.
Σε ομαδικό επίπεδο, το Λαύριο Megabolt είχε δύο εύστοχες βολές (2/5), τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στο φετινό Πρωτάθλημα. Από τρεις είχαν Προμηθέας και Ολυμπιακός στο μεταξύ τους παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής και δύο φορές ο Απόλλων κόντρα στον Ιωνικό (7η) και τον Παναθηναϊκό (10η αγωνιστική). Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ τετραετίας στην Basket League αφού στις τρεις προηγούμενες σεζόν δεν υπήρξε επίδοση μικρότερη των τριών εύστοχων βολών. Θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2018-19 για να βρούμε μικρότερη, αφού τότε ο ΠΑΟΚ είχε μία εύστοχη βολή (1/4) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Τέλος, το παιχνίδι αυτό ήταν το 9ο της σεζόν στο οποίο υπήρξε διψήφια διαφορά λαθών αφού το Λαύριο Megabolt είχε 21 και ο Ολυμπιακός 11.