31.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Λάμψη, συγκίνηση και όραμα στην εκδήλωση του Charles Antetokounmpo Family Foundation (pics)

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο παρουσίασε το όραμά της για το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)  στην εκδήλωση “Game Changer”, με στόχο να στηρίξει έμπρακτα νέους και οικογένειες που προέρχονται από μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, πρόσφυγες και μετανάστες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκε 1 εκατ. ευρώ, χάρη στην υποστήριξη πολιτών και εταιρειών που συμμερίζονται το όραμα του CAFF.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια συμβολική ημερομηνία για την οικογένεια, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2023, δέκα χρόνια μετά την ημέρα που ένα άγνωστο αγόρι από την Ελλάδα έγινε μέλος των Milwaukee Bucks. Δέκα χρόνια μετά, δύο φορές MVP και πλέον πρωταθλητής, ο Γιάννης Ανετοκούνμπο μαζί με τα αδέλφια του Θανάση, Κώστα, Alex, Francis και τη μητέρα τους Veronica θέλουν να βοηθήσουν κάθε συνάνθρωπο να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που τον αποτρέπει από το να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του. Το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF) είναι ένα παγκόσμιο ίδρυμα που παρέχει τους απαραίτητους πόρους, τη χρηματοδότηση και μια πλατφόρμα που στηρίζει τους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Την εκδήλωση Game Changer” τίμησαν με την παρουσία, τις δηλώσεις και την υποστήριξη τους η Υφυπουργός Παιδείας, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κύριος Γιώργος Τσούνης. Το εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης “Game Changer” περιλάμβανε, εκτός από υψηλούς προσκεκλημένους, μία λαμπερή ζωντανή εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της Veronica Αντετοκούνμπο από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ΕΛΠΙΔΑ, με το Διεθνές Βραβείο Μητρότητας. Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο χειροκρότησαν θερμά τη μητέρα τους και δήλωσαν ότι χρωστάνε τα πάντα στους γονείς τους, καθώς είναι η κληρονομιά των γονιών τους, διατηρώντας τις αξίες που τους μετέδωσαν: «Ο πατέρας μας, μας έμαθε να μην είμαστε εγωκεντρικοί και να βάζουμε πρώτα τους άλλους, βλέποντας τη ζωή κι από τη δική τους οπτική. Γι’ αυτό τον λόγο, ονομάσαμε το Ίδρυμα με το όνομα του, ως φόρο τιμής αλλά και ως πρόκληση να φτάσει το έργο μας το επίπεδο του δικού του.» Ο Γιάννης και ο Θανάσης ευχαρίστησαν τους προσκεκλημένους και τους κάλεσαν να στηρίξουν την προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια καλύτερη και συμπεριληπτική κοινωνία.

Όραμα του Ιδρύματος είναι η δημιουργία κοινοτικών κέντρων, που θα προσφέρουν ρουχισμό, τρόφιμα, νομικές και επαγγελματικές συμβουλές, και εκπαίδευση σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, μιλώντας εκ μέρους του Ιδρύματος, ξεδίπλωσαν το όνειρο τους. Ο Γιάννης δήλωσε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους όσους τις έχουν ανάγκη για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Μέσα από το CAFF δημιουργούμε τα κοινοτικά κέντρα, για τους νέους και τις οικογένειες που χρειάζονται τη βοήθεια μας, με στόχο να την παρέχουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ονειρευόμαστε αυτά τα κοινοτικά κέντρα να γίνουν ένας «φάρος» για την κοινωνία μας.»

Το CAFF ιδρύθηκε το 2022 και είναι εμπνευσμένο από το παράδειγμα του Charles και της Veronica Αντετοκούνμπο, που έμαθαν στην οικογένεια τους ότι οι ευκαιρίες που συναντάμε, δεν βοηθούν μόνο εμάς, αλλά ο καθένας μας έχει την ευθύνη να βοηθήσει κι άλλους να πετύχουν τα όνειρα τους.

Στην Ελλάδα, το ίδρυμα Τhe Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF) έχει δημιουργήσει ήδη ένα πρόγραμμα στην Ακαδημία AntentokounBros, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Nike και το Ίδρυμα Ωνάση, και βρίσκεται ήδη στον 4ο χρόνο λειτουργίας της. Η Ακαδημία προσφέρει ένα ετήσιο δωρεάν πρόγραμμα αθλητικής και κοινωνικής εκπαίδευσης σε 100 αγόρια και κορίτσια μεταξύ 10 – 16 ετών, από χαμηλότερα κοινωνικό-οικονομικά περιβάλλοντα, με βασικό στόχο να εμπνεύσει και να φέρει κοντά παιδιά με διαφορετικές καταβολές, μέσω της δύναμης του αθλητισμού.

Όπως δήλωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Με την ίδρυση του CAFF βοηθάμε ακόμη περισσότερα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, προσφέροντάς τους την κατάλληλη αθλητική εκπαίδευση και καθοδήγηση, και τις υποδομές που χρειάζονται, εμπνέοντας παράλληλα κι άλλους ανθρώπους να συμβάλουν στην προσπάθειά μας, διευρύνοντας τη δυναμική όσων κάνει η οικογένεια μας. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος της σημερινής εκδήλωσης  – να στηρίξουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι αυτήν την προσπάθεια».

Η επικεφαλής προπονήτρια της Ακαδημίας και πρώην αρχηγός της ελληνικής εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης, και παίκτρια WNBA, Εβίνα Μάλτση δήλωσε: “Όταν τα παιδιά έρχονται στην Ακαδημία, φοβούνται να κοινωνικοποιηθούν, κοιτάνε κάτω, «μικραίνουν». Όμως, επειδή οι προπονητές προσεγγίζουν τα παιδιά σαν οικογένεια, αισθάνονται ασφαλή, και μετά από ένα μήνα, τα ίδια παιδιά, ανοίγονται, διεκδικούν τον χώρο τους, σε κοιτάνε στα μάτια και χαμογελάνε. Είναι πραγματικά ένα μοναδικό μέρος για παιδιά στην Ελλάδα.»

Παγκοσμίως, το Ίδρυμα προσφέρει έργο μέσω της συνεργασίας με τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, όσο και στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία. Πέρα από τα προγράμματα του στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation έχει δεσμευτεί να προσφέρει πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και βασικές ανάγκες στο Wisconsin.

Την εκδήλωση υποστήριξαν χορηγικά οι εταιρείες Endeavor, Boutari, Aegean Airline και Kaizen Gaming καθώς και δωρεές στη δημοπρασία αντικειμένων που προσέφεραν οι Breitling, Nike, Costa Navarino NBA Basketball School, οι καλλιτέχνες Keegan Hall και Same84, και το Soil Restaurant.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://caff.foundation/ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ