13.2 C
Athens
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Κτιστάκης: «Όλες οι ομάδες μας σε επίπεδο γυναικών πρέπει να είναι στην Α’ κατηγορία»

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων, Γιάννης Κτιστάκης, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ WebRadio και μίλησε για την εικόνα της ελληνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ Β' κατηγορίας αλλά τους της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά είπε:

Για την εικόνα της Εθνικής Νεανίδων στο Eurobasket Β’ κατηγορίας: «Ο στόχος ήταν η άνοδος, η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση, αλλά μόνο οι δύο πρώτες θέσεις οδηγούσαν στην Α’ κατηγορία. Εμείς κάναμε μια πολύ μικρή, περιορισμένης διάρκειας προετοιμασία, λόγω του ότι αυτά τα κορίτσια έδιναν Πανελλήνιες εξετάσεις. Μαζευτήκαμε 15 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και στις 30 δώσαμε τον 1ο μας αγώνα με το Λουξεμβούργο. Δεν είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμαστούμε, αλλά δεν είχαμε και επαρκή στοιχεία γι’ αυτήν την ομάδα. Δυστυχώς σ’ αυτές τις ηλικίες δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε καλό scouting αν δεν ξεκινήσει το τουρνουά. Έτσι, η πρώτη αγωνιστική με το Λουξεμβούργο στάθηκε μοιραία. Η φετινή ομάδα του Λουξεμβούργο, που αρκετοί δεν την υπολόγιζαν, είχε μια καταπληκτική παίκτρια, την Ετούτε, η οποία παίζει στο EuroCup 22’ μέσο όρο και σκοράρει 13 πόντους. Μιλάμε για ένα πάρα πολύ δυνατό κορίτσι, με πάρα πολλές εμπειρίες, όπου δυστυχώς δεν είχαμε την ακριβή εικόνα του τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Είδαμε κάποιους αγώνες απ’ την ομάδα της στο EuroCup, αλλά εκεί δε μπορείς να καταλάβεις τόσο πολύ τη δυναμική της, είναι άλλα τα μεγέθη. Αυτό λοιπόν ήταν ένα πρόβλημα για ‘μας.

Η ομάδα από αγώνα σε αγώνα παρουσιαζόταν όλο και καλύτερη. Νομίζω ότι αν είχαμε μεγαλύτερο χρόνο προετοιμασίας και δεν είχαμε μερικά προβλήματα τραυματισμών, καθώς δύο κορίτσια μας δε μπήκαν στη δωδεκάδα, ίσως η εικόνα της ομάδας να ήταν καλύτερη και ίσως να είχαμε παίξει στον τελικό. Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ ενθαρρυντική, γιατί παιχνίδι με παιχνίδι τα κορίτσια βελτιωνόντουσαν. Παίξαμε καλές άμυνες, απλά φάνηκε καθαρά το επιθετικό μας πρόβλημα και το θέμα των αυτοματισμών που δεν είχαμε αποκτήσει ακόμη».

Για το αν ο στόχος παραμείνει ίδιος και τη νέα σεζόν: «Όταν συμμετέχεις στη Β’ κατηγορία και είσαι μια χώρα όπως η Ελλάδα, σίγουρα τα στάνταρ είναι αρκετά υψηλά. Θεωρούμε ότι η ομάδα πρέπει να βρίσκεται στη Α’ κατηγορία. Η κορασίδων είναι στην Α’ κατηγορία και θεωρώ ότι και η Νέων Γυναικών θα κατακτήσει την άνοδο, γιατί έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό προπονητικό staff. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες μας σε επίπεδο γυναικών πρέπει να είναι στην Α’ κατηγορία».

Για το ταλέντο της ομάδας: «Νομίζω ότι υπάρχει υλικό και ταλέντο. Αν προσεχθούν αυτά τα κορίτσια, πιστεύω ότι κάποια απ’ αυτά μπορούν να παίξουν και στην Εθνική Γυναικών. Ο στόχος πρέπει να ‘ναι αυτός, να προχωρούν παιδιά και να στελεχώνουν την Εθνική Γυναικών στο μέλλον».

Για το τι κρατάει απ’ το τουρνουά: «Κρατάω το πολύ καλό κλίμα που είχε η ομάδα σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στο staff μου και την Εβίνα Μάλτση που ήταν αρχηγός αποστολής, η οποία είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα στο μπάσκετ γυναικών. Υπήρξε μια αναγνώριση στο πρόσωπο της όταν φτάσαμε στη Βουλγαρία, γιατί όλοι γνωρίζουν ποια είναι. Θέλω να μιλήσω ιδιαίτερα για τους συνεργάτες μου, τον Γιάννη Παπούλη, την Αναστασία Γουναρά και τον Δημήτρη Δοξάκη. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε την Κική Δημητριάδου και τον Βασίλη Γερό. Όλοι μαζί ήμασταν μια πολύ δυνατή ομάδα, δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και οφείλω να τους απονέμω τα εύσημα».

Για το αν υπάρχει η προοπτική αμερικανικών κολλεγίων για κάποια κορίτσια απ’ αυτά: «Πολλά κορίτσια έχουν ήδη εξασφαλισμένες υποτροφίες σε διάφορα κολλέγιο. Βέβαια, εδώ υπάρχει το ερωτηματικό του κατά πόσο γυρίζουν βελτιωμένες απ’ αυτήν τη διαδικασία. Δε θεωρώ ότι όλα τα προγράμματα Πανεπιστημίων είναι ανταγωνιστικά σε επίπεδο μπάσκετ. Άλλα είναι ανταγωνιστικά, σε άλλα, όμως, δε νομίζω ότι τα κορίτσια μας επωφελούνται τόσο πολύ».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ