14.2 C
Athens
Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025

Κέντρικ Ναν: Η στιγμή που αποφάσισε να γίνει ο κορυφαίος της ιστορίας (vids)

Ο Κέντρικ Ναν αποφάσισε να γράψει μοναδική ιστορία φορώντας τα «πράσινα» έως το 2028 και το Basketa.gr προχωρά στις πιο «βαθιές» σκέψεις του Αμερικανού σούπερ σταρ, που αποφάσισε να «κυνηγήσει» την «αιώνια» δόξα.

Ήταν 31 Οκτωβρίου 2023, όταν η ιστορία για τον Παναθηναϊκό θα άλλαζε για πάντα. Ένα πολύ καλό ρόστερ, που είχε στα χέρια του ο Εργκίν Αταμάν, χρειαζόταν ένα μικρό «άγγιγμα», που θα το «απογείωνε», κι αυτό βρέθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από έναν παίκτη που σκεφτόταν το ΝΒΑ και τη συντομότερη επιστροφή στο «μαγικό» κόσμο.

Ο Κέντρικ Ναν «πολιορκήθηκε» από τον Ολυμπιακό κατά κύριο λόγο εκείνο το καλοκαίρι, όμως εν τέλει η υπόθεση δεν προχώρησε και οι «πράσινοι» βρήκαν την ευκαιρία να «τρυπώσουν». Και ήταν μια στιγμή, όπου ο ίδιος ο Αμερικανός σούπερ σταρ, που μερικά χρόνια νωρίτερα αγωνιζόταν ως βασικό στέλεχος των Μαϊάμι Χιτ στους τελικούς με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, δεν περίμενε να ανοίξει μπροστά του η προοπτική του να γράψει τέτοια ιστορία, που όμοιός του μάλλον, στο τέλος της θητείας του, δε θα έχει γράψει ξανά στην Ευρώπη.

Κάποιες φορές, άλλωστε, πρέπει να σταθμίζεις τα δεδομένα. Καριέρα στο ΝΒΑ θα μπορούσε να ακολουθήσει, όμως με το τριφύλλι στην καρδιά και διαπρέποντας στα ευρωπαϊκά παρκέ θα ήταν ο κορυφαίος, ο καλύτερος, αυτός που όλοι θα ήθελαν να έχουν στη διάθεσή τους κι εκείνος, που κανένας αντίπαλος δε θα ήθελε να αντιμετωπίσει. Ο άνθρωπος, που θα εγγυάται κάθε χρόνο την επιτυχία μόνο με την παρουσία του. Κι αυτό, τελικά, μέτρησε στο ζύγι λίγο περισσότερο, μαζί με τους παράγοντες διαβίωσης στην χώρα μας, κρατώντας τον για άλλα τρία χρόνια.

Το «καλησπέρα» που είπε σήμαινε «δεν πάω Πουθε-Ναν»

Ήταν στην παρουσίαση του Super Cup στην αρχή της χρονιάς, όταν καλησπερίζοντας το κοινό με εκπληκτική ελληνική προφορά, εντυπωσίασε άπαντες. Και μόνο αυτό προκαλούσε αίσθηση για το πόσο καλά περνά στα μέρη μας και το πόσο έχει λατρέψει, τόσο τη ζωή εν Ελλάδι όσο και το πόσο λατρεύεται από το κοινό της ομάδας, της οποίας φορά την φανέλα.

Αν βρεθεί κάποιος, άλλωστε, στο ΟΑΚΑ ακούει την κραυγή του πλήθους πιο έντονη κι από αυτή για τον αρχηγό, Κώστα Σλούκα. Αμφότεροι, βέβαια, έχουν την τιμητική τους με διάφορους τρόπους από τους φίλους του Παναθηναϊκού, που στην περίπτωση του Ναν... τραγουδούν Πέγκυ Ζήνα, κάτι που κι εκείνος έκανε, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο.

Με αυτό τον τρόπο κι έχοντας ένα... χαλί άνεσης, οικονομικής και όχι μόνο, να στρώνεται μπροστά του, αποφάσισε να γίνει ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του Παναθηναϊκού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενδεχομένως και ο καλύτερος, κάτι που έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει. Πολλοί σπουδαίοι, φυσικά, έχουν περάσει από τη Γηραιά Ήπειρο, είτε αποτελώντας «τρανταχτά» ονόματα εξαρχής είτε δημιουργώντας εν συνεχεία την κληρονομιά τους, με έναν εξ αυτών να έχει φορέσει επίσης τα «πράσινα». Πολλοί πιστεύουν, άλλωστε, ότι ακόμη και στις μέρες μας ο Ντομινίκ Ουίλκινς παραμένει ο κορυφαίος στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Ναν, όμως, έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι ακόμη καλύτερο. Ήρθε ως σπουδαίο όνομα για τα δεδομένα μας από την χώρα του, κατέκτησε ήδη μια ευρωπαϊκή κούπα και εγχώριους τίτλους με την ομάδα του, και πλέον, μπορεί να «χτίσει» μια κληρονομιά πολλών ετών ακόμη, που θα βλέπει κανείς και θα... χαζεύει. Αυτή είναι και η διαφορά του σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Ήρθε, δηλαδή, ως μεγάλο όνομα και μπορεί να φύγει ως ένας άνθρωπος, που έγραψε ένα κεφάλαιο ιστορία από τα σπουδαιότερα στην ευρωπαϊκή ιστορία του αθλήματος.

Η στιγμή, που θα ανακοινώσει και επίσημα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τη συμφωνία τους, με βάση όλα αυτά τα δεδομένα, είναι ουσιαστικά κι αυτή, όπου όλα αυτά δεν αποτέλεσαν απλα ευχολόγια. Έγιναν πράξη, με απόφαση και «σφραγίδα» του, για να μείνει στο τέλος στη μνήμη ως ο κορυφαίος όλων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ